Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wij stonden erbij en keken ernaar

monopoly

 

Centrale banken

Er is al ruim twee eeuwen een strijd aan de gang tussen enerzijds de politici en anderzijds een lobby van machtige bankiers. Beide partijen streven naar één doel; totale macht over de bevolking en uiteindelijk wereldheerschappij. Wie als winnaar uit deze strijd strijd naar voren zal komen is afwachten. Vast staat in ieder geval wel dat de bankiers qua doelpunten vet vóór staan op de politiek. De tactiek van de bankiers-elite zit vele malen geraffineerder in elkaar dan die van de politiek. Ze zijn de politiek steeds een slag voor bij mondiale kritieke gebeurtenissen. De bankiers-elite werkt met een blauwdruk die al ruim 200 jaar oud is en waar, tot op de dag van vandaag, niet van afgeweken wordt. Deze blauwdruk werd ontworpen door Adam Weishaupt (1748-1830) , een Jezuïet en professor in de rechten. Het plan voorzag in de oprichting van een centraal bankensysteem door een select clubje private bankiers die het recht zouden krijgen om uit het niets geld te mogen creëren. Verder voorzag  Weishaupts plan erin dat met dit ‘nepgeld’ zodanig gemanipuleerd kon gaan worden dat de centrale bankiers naar eigen willekeur economieën konden laten opbloeien of laten instorten. In de tijd van Weishaupt was de monetaire macht versnipperd over een groot aantal, veelal kleine banken. Dat maakte het systeem onbestuurbaar voor de bankiers. Door de oprichting van de centrale banken waarbinnen zich het totale monopolie over het monetaire systeem bevindt, werd deze macht gecentraliseerd en was dat probleem oplost.

Federal Reserve

Als voorloper op de plannen van Adam Weishaupt was het de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III, die de bankiers in 1694 toestemming gaf voor het oprichten van de eerste centrale bank ter wereld, de “Bank of England”. Als ‘beloning’ van de bankiers mocht hij zoveel lenen als hij maar wilde tegen een rentepercentage van 8%. Willem III leende daarop het voor die tijd enorme bedrag van 1.200.000 Engelse ponden en zo ontstond de eerste officiële staatsschuld.
Al rap werden door dezelfde bankiers ook in andere landen centrale banken opgericht waarvan de laatste en belangrijkste de Amerikaanse “Federal Reserve” is. Eerdere pogingen van de bankiers om in Amerika permanent voet aan de grond te krijgen waren mislukt, maar in december 1913 lukte het ze om tijdens het kerstreces van het huis van afgevaardigden een ‘coup’ te plegen door de oprichting van de Federal Reserve door het Huis te drukken terwijl de meeste afgevaardigden op kerstverlof waren.

Creëren van crises en oorlogen

Sinds de oprichting van de centrale banken hebben ze bij iedere oorlog of crisis een sleutelrol gespeeld. Zij financierden beide partijen in zowel de Eerste- als de Tweede Wereldoorlog. De gigantische leningen die hiervoor werden afgesloten bevatten allemaal de bepaling dat de schade en de kosten van deze oorlogen op de verliezer zouden worden verhaald. Hieruit zijn de zogenaamde “herstelbetalingen” ontstaan die Duitsland kreeg opgelegd na WO I en WO II. Verder stonden de centrale bankiers aan de basis van alle grote financiële crises, waaronder die van 1929 en 2008. In beide gevallen hebben ze bewust enorme bubbels gecreëerd, met het doel om ze te laten uiteenspatten. In de jaren twinig deden ze dit met het verstrekken van ‘margin loans’ die de beurzen naar ongekende hoogten deed stijgen. In 2008 waren het de ‘subprime loans’ die de huizenprijzen opjoeg naar absurde hoogten. Toen deze bubbels klapten, kwamen alle onderpanden uit de reële economie voor een appel en een ei in het bezit van de bankiers.

Schuldencrisis

Momenteel zijn we aangekomen in de laatste fase van de strijd, omdat het nu niet alleen particulieren meer zijn die zich tot de nek in de schulden hebben gestoken maar de overheden van complete landen. Doordat de geldkraan naar deze landen is dichtgedraaid hebben ze een ernstig tekort aan financiële middelen om de boel draaiende te houden.  Nu kunnen zij  van de bankiers (IMF, ECB, BIS en Wereldbank) met mondjesmaat ‘monopoly’ geld (het is tenslotte alléén maar papier en bits en bytes) te leen krijgen om te overleven. In ruil voor dat waardeloze papier moeten openbare bezittingen als onderpand aan de centrale bankiers worden afgegeven of voor een schijntje worden verkocht. Verder worden banksaldo’s van bedrijven en particulieren in beslag genomen om de schulden mee af te betalen. Ondertussen hebben de banken het mogelijk gemaakt dat er 32,5 duizend miljard dollar onttrokken werd aan de reële economie door deze te laten stallen op niet te traceren geheime offshore rekeningen in diverse belastingparadijzen

Zodoende krijgt het kleine groepje elite-bankiers de hele wereldeconomie stevig in handen met waardeloos Monopoly geld, en nadert het duivelse plan van de jezuïet Weishaupt zijn voltooiing.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl