Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Journaliste ontslagen

Amber LyonDe journaliste Amber Lyon is door haar werkgever, nieuwszender CNN, ontslagen omdat zij deze beschuldigde van het naar buiten brengen van “selectieve, repetitieve en onjuiste verslaggeving. Zij is een prijswinnende onderzoeksjournaliste en fotografe die CNN aan een aantal primeurs heeft geholpen door haar gedurfde operaties.

Golf van Mexico

Zo was zij de eerste verslaggeefster die tijdens de olieramp in de Golf van Mexico bij het boorplatform “Deepwater Horizon” tijdens een live uitzending ging duiken, waardoor aan het licht kwam dat dat de aanpak van het olielek door BP het gevolg had dat de olie vanaf het wateroppervlak naar de diepte zonk en daardoor niet meer opgeruimd kon worden.

Demonstraties

Verder maakte zij reportages over het gebruik van disproportioneel geweld door de politie, waarbij haar team zelfs door de politie werd beschoten.

Arabische lente

Tijdens de zogenoemde “Arabische Lente” was zij met haar team in de golfstaat Bahrein. Hun begeleiders trachtten het nieuwsteam te loodsen naar door hen gekozen locaties. Amber Lyon en haar team hebben veel moeite moeten doen om van hun begeleiders af te komen, zodat zij objectief en eerlijk verslag konden doen van de situatie aldaar. Zo konden zij vastleggen dat de rechten van de mensen ernstig werden geschonden. Dit leidde er tenslotte toe dat zij onder schot werden gehouden door militairen en gedwongen hun materiaal moesten afstaan. Een deel hiervan hebben zij echter kunnen achterhouden. Van het overgebleven materiaal maakten zij een documentaire, maar die werd door CNN nooit uitgezonden.

CNN werd betaald om een gunstig beeld te scheppen

amber-lyon-fuck-ndaaInmiddels heeft zij samen met andere onderzoeksjournalisten naar buiten gebracht dat CNN van de Bahreinse overheid en diverse andere staten geld ontvangt om een zo gunstig mogelijk beeld te schetsen van die landen. CNN heeft toegegeven dat het gelden ontvangt maar zegt dat haar berichtgeving hierdoor niet beïnvloed wordt. Lyons stelt echter dat CNN zich laat gebruiken om de publieke opinie ten aanzien van bepaalde landen te manipuleren in gunstige of juist in ongunstige zin.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl