Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

3 tot 4 keer meer goud verkocht

goldcore_goldnomics_sVolgens beleggingsspecialist Maarten Verheyen is er de afgelopen week 3 tot 4 keer meer goud verkocht dan de weken ervoor. Hij constateert dat de interesse voor goud er opééns weer is. Hij zegt: “Dan spreken we alléén nog maar over Nederland en België. Dan kan je je voorstellen hoe druk de goudhandelaren in Griekenland en Spanje het vandaag hebben”? Hij verbaast zich erover dat, gezien de vraag naar goud, de prijzen van goud en zilver vallen als een baksteen. “Spaarders zetten hun bankrekening om in goud, maar op de financiële markten gaat de prijs keihard onderuit”! Omdat het goud niet aan te slepen is zou de prijs ervan moeten stijgen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Dat kan volgens Verheyen alléén maar omdat iemand die markt naar zijn hand zet.

Federal Reserve

Hij verwijst naar een interview van King World News met Paul Craig Roberts, onderminister van financiën tijdens de regeerperiode van Ronald Reagan, die zegt dat de Amerikaanse Federal Reserve achter de constante aanvallen op de goudprijs zit. Door manipulatie van de goudprijs wil men de waarde van de dollar beschermen zodat er geld geprint kan worden zonder de waarde van de valuta onderuit te halen. Om de Amerikaanse overheidstekorten te financieren kan Ben Bernanke namelijk niet anders dan dollars printen.

Tijdelijk

Het op deze wijze manipuleren van de goudprijs kan hooguit maar tijdelijk zijn en is vroeg of laat gedoemd om te mislukken. Van het kunstmatig laag houden van de goudprijs profiteren China en Rusland overigens het meest en slaan hun slag door het massaal inkopen van goedkoop fysiek goud.

____________________________________________________________

Één reactie op het bericht van Maarten Verheyen willen we u niet onthouden:

Christina: Fractioneel bankieren, geldt ook voor goud. Dus: er is slechts 1 manier om de manipulators te ontmaskeren. Vraag massaal je “papieren goud” op voor fysieke uitlevering.. NIET verkopen, want daar hopen ze op natuurlijk. ABN Amro heeft vorige week de spelregels PLOTSELING aangepast, Klanten kunnen eenvoudigweg hun papieren goud niet meer inwisselen voor fysiek goud. (zeker teveel vraag naar omwisseling, gek hè?). Ook degene die het fysieke goud voor hen bewaarde, is ingewisseld voor een andere aanbieder, de bank weigert de naam te noemen. Dus die arme klanten staan met hun rug tegen de muur en rest hen denk ik niet anders dan hun waardeloze papiertjes snel te verkopen, maar beter is en masse dit soort banken aan te klagen voor hun onbetrouwbare en m.i. niet legale handelswijze. Je ziet, banken zijn totaal onbetrouwbaar Crimineel eigenlijk. Dus mijn advies: NOOIT papieren goud kopen, of in ieder geval DIRECT inwisselen tegen fysiek goud.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl