Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Let op: Uw pensioengeld is in gevaar

rutte en draghiCyprus is inmiddels de boeken in gegaan als zijnde de breuk tussen “spaargeld” en “veilig”, maar na deze week is naast uw spaargeld, ook uw pensioengeld een open doel geworden voor de graaiers van de overheid en nu zelfs ook bedrijven. Want wat is het geval? Ook hier is weer het zaadje in uw hoofd geplant als het gaat om de woorden “pensioen” en “veilig”. Het sociaal akkoord gaat de open deur zijn voor de politiek om de pensioenfondsen te verplichten om een helpende hand te bieden en samen weer uit de crisis te komen.

Snoepen uit de pensioenpot

Het kabinet heeft volgens de Telegraaf toegezegd om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland heeft op zijn blote knieën gesmeekt of “het niet mogelijk is een klein beetje geld te mogen van die o zo grote pensioenpot? Aaah… alsjeblieft? Toe nou?”. Het MKB staat er immers zeer beroerd voor vandaag de dag en de banken geven niets meer uit, simpelweg omdat ze niets meer hebben…

Waar is het geld van de bailouts gebleven?

Enkele jaren geleden ontvingen verschillende banken enorme sommen geld, deze bailouts waren nodig om de banken te redden van een faillissement en zelfs om te voorkomen dat het systeem in elkaar zou storten. Jarenlang geld in die banken pompen heeft dus alleen de banken zelf gered, niet de burger. Het geld dat banken uitkeren als bonussen is door ons zelf opgehoest in de vorm van belasting. Dit geld zou toch juist weer indirect in de economie gepompt moeten worden, bedrijven te laten investeren, dus economische groei te creëren.  Maar nee, het heeft niet mogen baten. De kredietkranen zijn strak dichtgedraaid.

Na de banken, nu de bedrijven

Nu de banken de hand op de knip houden, maar ondertussen wel wel weer winst maken als nooit tevoren (de Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2013 even een nettowinst van $2,26 miljard geboekt), zijn de grote corporaties aan de beurt om ook een graai te doen. Die pensioenpot bedraagt immers een dikke 800 miljard, dus daar kan best iets vanaf. Het is het woordje “iets” waar ik kriebels van krijg, want hoeveel heeft het MKB eigenlijk nodig dan meneer Biesheuvel? Kunt u daar wat specifieker over zijn? Of gaat het dit keer inderdaad alleen maar om het planten van het zaadje, zodat wij dit straks weer zonder slag of stoot zullen accepteren?

Lees het hele artikel op: Biflatie.nl


 • Waar houdt het op? Wachten wij dat we allemaal kaal zijn?

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • mario8282 commented on Gewoon-Nieuws.nl:

  Verwacht ongekend veel faillissementen tussen maart en september 2013 !!!

  Er zijn nu ruim 4,5 jaar sinds de cash crunch begon en sindsdien zijn de banken structureel minder kredieten aan het geven.Lees meer…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • mario8282

  Verwacht ongekend veel faillissementen tussen maart en september 2013 !!!

  Er zijn nu ruim 4,5 jaar sinds de cash crunch begon en sindsdien zijn de banken structureel minder kredieten aan het geven. Alles wat wij geld noemen is de hoofdsom van een lening. Rente en commissies hebben geen dekking in het huidige geldsysteem. Afgezien van hypotheken, de meeste kredieten hebben een gemiddelde duur van 5 jaar. We komen nu in de laatste 6 maanden van een 5 jaar gemiddelde krediet cyclus en in deze 4,5 jaar zijn er niet genoeg kredieten verstrekt om de oude – in aflossing zijnde – kredieten te vervangen. De economie wordt zo uitgehongerd door een tekort aan liquiditeit. Een eerste zware golf onaflosbare kredieten dienen tussen nu en eind september zich te melden (lees een ongekend golf faillissementen). Een zeer vervelend bijkomend effect van de liquiditeitstekorten is een abrupte daling van de omzetsnelheid: men stelt elke aankoop zo lang mogelijk uit dankzij de onzekerheid. De onverwachte daling van de omzetsnelheid verergert de problemen die primair ontstaan zijn door de verminderde kredietverlening. Dit creëert een desastreuze, onbeheersbare dynamiek van de krimp. Het kan zeer snel gaan en lieden als Knot, Rutte, Dijsselbloem, Barroso etc. volledig verrassen. Ze begrijpen het geldcreatie-geldvernietiging circuit niet voldoende om deze dynamiek te anticiperen. Met een mathematisch onhoudbaar geldsysteem, een dalende kredietverlening en zulke bewindslieden is het element van verrassing een constante geworden.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Wordt tijd voor een ander systeem, zolang wij de oorzaak niet willen aanpakken zullen we in deze crisis blijven zitten en dat zal alleen nog maar erger worden, de kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter, meer criminaliteit want mensen willLees meer…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren commented on Gewoon-Nieuws.nl:

  De ratten hebben het even in de week gezet. Gewoon nieuws had het al eerder gemeld.Lees meer…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  De ratten hebben het even in de week gezet. Gewoon nieuws had het al eerder gemeld. In een bijeenkomst met het ABP wist de huidige bestuursvoorzitter Henk Brouwer te melden dat het zeker niet zou gebeuren. De vraag kan gesteld worden wat is de waarde van het woord in deze. Hoe zit het met zijn kennis van zaken. Na iets dan een jaar wordt het bewaarheid via het zg. sociaal akkoord wordt de deur geopend naar het spaargeld van arbeid en afspraken en daar heeft het hebzuchtige tuig even niets mee te maken. Voorstel aan Rutte en zijn vriend Draghi vergiftig een ieder die de ongebreidelde hebzucht in de weg staan. De vraag zouden zich vooraf kunnen stellen: wie bakt mijn brood, teelt mijn voedsel, bouwt mijn huis, maakt mijn auto’s enz, enz. Maar dat dringt denkelijk niet door tot hun bewustzijns benauwend inzicht. Hoe narcistisch karakter tot maatschappelijke destructie leidt.

  Thumb up 1 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl