Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuwe generatie accu’s

micro-accu

De accu’s hebben hun krachtige prestatie te danken aan een interne driedimensionale microstructuur (te zien op de afbeelding hiernaast, u ziet hoe de ionen tussen driedimensionale micro-elektroden stromen.). Een accu bestaat welbeschouwd uit twee heel belangrijke componenten: een anode (-) en cathode (+). De onderzoekers maken in hun micro-accu’s gebruik van een nieuw design dat het mogelijk maakt om de kathode snel op te laden. Daarbij bedachten de onderzoekers een passende anode en een manier om beide onderdelen op de micro-schaal tot één accu te maken.

 Snel, klein en krachtig

Het resultaat is een oplaadbare batterij die 1000 keer sneller kan worden opgeladen dan moderne accu’s. Heel concreet komt dat erop neer dat een smartphone met daarin zo’n micro-accu in enkele seconden tijd kan worden opgeladen. Tegelijkertijd kan de accu heel veel energie leveren. Een smartphone met daarin zo’n micro-accu kan genoeg energie leveren om een lege auto-accu op te laden. En ook niet onbelangrijk: de accu’s zijn piepklein. Slechts enkele millimeters breed. “Elk elektronisch apparaat wordt beperkt door de grootte van de accu,” stelt King. Maar dat gaat veranderen. “Nu is de accu ook piepklein.”

De onderzoekers blijven aan de micro-accu’s sleutelen. Een belangrijke doelstelling die ze daarbij voor ogen hebben, is het op grote schaal produceren van de accu’s, tegen een lage prijs.

Lees het hele artikel op: scientias.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl