Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nestlé toont ware gezicht

waterDe voorzitter van de raad van bestuur van het voedingsmiddelen concern Nestlé , Peter Brabeck, heeft de opmerkelijke uitspraak gedaan dat “water géén fundamenteel mensenrecht” is. Hij vindt het een extreem standpunt dat water een fundamenteel recht moet zijn voor iedereen. De voorzitter van Nestlé is ervan overtuigd dat de mensen moeten beseffen dat water een waarde heeft en om die waarde duidelijk te maken plakken wij er een prijs op. “Voor iedereen die geen toegang heeft tot schoon drinkwater zijn er tal van oplossingen”, aldus Brabeck. Over concrete oplossingen sprak hij niet.De man heeft al eerder opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo is hij bijvoorbeeld ook geen voorstander van natuurlijke, organische landbouw. Hij vindt genetisch gemanipuleerde landbouw beter. Hij is al eerder in opspraak gekomen toen hij vrouwen ging aansporen om hun baby’s geen borstvoeding meer te geven en is zelfs zover gegaan dat hij bij de verschillende overheden ging lobbyen met de boodschap dat vrouwen beter konden overschakelen op (Nestlé) instant voeding.

Winst maken

dorstDat deze topman van Nestlé volkomen de weg kwijt is lijdt geen twijfel. Hij verwart het natuurlijke leven met het maatschappelijke leven. Dat hij als mens een armzalig leven leeft blijkt uit de omschrijving van zijn maatschappelijk leven. Deze omschrijft hij als volgt:  “De ultieme sociale verantwoording van een bedrijfsleider is het maken van zoveel mogelijk winst. Zo kan de bevolking aan het werk blijven”. Die  man is dus alléén maar bezig met winst maken en wil daarom alles wat vrij voorkomt in de natuur afpakken van de mens, door hem er vervolgens voor te laten betalen als hij het nodig heeft. De mens zelf bestaat gemiddeld voor 65% uit watermoleculen en moet ongeveer 3 liter water per dag drinken om dat percentage op peil te houden. Als water dus al geen fundamenteel mensenrecht meer is, wat blijft er dan nog over? Moeten we straks ook nog gaan betalen om te mogen ademhalen? Gaat hij de lucht zodanig vergiftigen dat hij geportioneerd lucht in flesjes kan gaan verkopen? Het uiteindelijke doel van deze man is om jou de prijs van drie liter frisdrank per dag te laten betalen voor gewoon drinkwater, terwijl je niet zonder kan. Naar ons gevoel “Bio-terrorisme” in optima forma! Laat hem maar eens vertellen waar je terecht kan als je geen toegang tot schoon drinkwater hebt. Uit rivieren en beken kan je niet meer drinken, juist omdat bedrijven als Nestlé al hun afval en gemanipuleerde gore rotzooi erin hebben geloosd en nog steeds lozen.

Gevaarlijk

Dit soort voorzitters zijn gevaarlijk. Zij zijn gevaarlijk omdat  zij letterlijk aan alles véél geld willen verdienen. Zij zijn het onkruid en de wildgroei als resultaat van een te vèr doorgeschoten kapitalistisch systeem. Het op een absurde wijze van steeds meer winst maken is in hun bol geslagen en als een obsessie tot het “ultieme” doel verheven. Het uiteindelijke resultaat ervan is dat je al vóór je geboorte geld op je rekening moet hebben staan om te kunnen overleven. Degenen die zo’n maatschappij willen opzetten moeten wel psychopaten zijn. En, het is niet alléén Nestlé die er dit soort praktijken op nahoudt., alle conglomeraten werken wat betreft winst maken op dezelfde wijze. De psychopaten die daar de leiding hebben zouden ogenblikkelijk moeten worden weggestuurd en opgenomen in “winst-ontwenningsklinieken”. Voor hen is het leven niet iets wonderlijks en bijzonders, maar gewoon keiharde business. O wee, de mensheid die van dit soort bestuurders afhankelijk wordt en in het uiteindelijke maatschappelijke resultaat ervan moeten leven.

Boycot

Met zo’n man aan de leiding verdient Nestlé het om totaal geboycot te worden en zodoende  uit te drogen en te verdorren in de brandende zon van de woestijn! Zonder water!


 • dvhaaren commented on Gewoon-Nieuws.nl:

  Steeds minder verbaasd en/of verbijsterd.Lees meer…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Steeds minder verbaasd en/of verbijsterd. Zo langzamerhand komen er steeds meer van dit soort van elementen, gespeend van elke vorm van menselijkheid, in de publiciteit en in de top van het maatschappelijk bestel.Het lijkt wel of ze daarop geilen. In feite zijn ze in hun uitlatingen erger dan hetgeen onder het naziregime heeft plaatsgevonden. Zij zijn de veroorzakers van een verscholen, met als dekmantel economisch en vooral eigen financieel belang, aan genocide. Wie maalt erom de politiek, het bedrijfsleven, nee die doen niets en laten het gebeuren. De enige verantwoordelijkheid die zij kennen is het in stand houden van het pluche waar ze op zitten in naam van de vrije marktpolitiek waar dit soort van mislukte menselijke embryo’s hun ziekelijke destructieve gedrag etaleren. Met dank aan de vrije markt economie en hun sympathisanten. Het kind is verwijderd en het nageboorte tot leven gebracht met alle gevolgen van dien.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • dvhaaren commented on Gewoon-Nieuws.nl:

  De zon schijnt gratis en door de warmte verdampt water en komt in regen of sneeuw weer op de aarde terug de regen vult de regenrivieren, zoals bijv. de Maas.Lees meer…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  De zon schijnt gratis en door de warmte verdampt water en komt in regen of sneeuw weer op de aarde terug de regen vult de regenrivieren, zoals bijv. de Maas. Sneeuw smelt weer gratis door de zon en voedt rivieren en vult meren. Dit is allemaal gratis. Een hebzuchtig aspect door de industrie vervuilt rivieren en meren. Het vervuilen kost geld en het drinkbaar maken, indien nog mogelijk, kost nog meer geld. Het zijn de schaamteloze hebzuchtige op kortzichtigheid gefundeerde uitspraken van deze blinde die gespeend zijn van elke realiteit en feitelijkheid. Het is tevens de publieke media aan te rekenen hier niet of nauwelijks aandacht aan te schenken. Maar ja, de mensheid heeft niet geleerd. Was het niet Nero die zei: geef het volk brood en spelen en brandde vervolgens Rome plat. Denk niet dat overkomt ons niet en dat is een onrealistische en arrogante gedachte. Houden we wel van ons naaste, partner en kinderen zoal we onszelf graag voorhouden of alleen van ons relatieve gemak?

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • naast wat ik “gewoon”ben te doen besef ik hoe gelimiteerd mensen geworden zijn in naam van economie en geld/macht…….ondanks da denk ik niet dat die 3 mogendheden de afspraak hebben kort gesloten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • laten we ze informeren!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ophangen die vent

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • http://www.right2water.eu/ teken hier je steunbetuiging!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Kruz

  “De ultieme sociale verantwoording van een bedrijfsleider is het maken van zoveel mogelijk winst” Dat is dus je reinste bullshit. Als men bijvoorbeeld de lonen te ver inkort. Dan daalt het koopkracht en dus de vraag. Dan blijft er op een gegeven moment niemand over die je product kan kopen. Daar zijn we dus nu na jarenlang koopkrachtdaling belandt. Een wereldwijde recessie. Het winst gaat naar een paar mensen. En dat is simpelweg niet goed voor de economie. Als 1 persoon namelijk een miljard krijgt. Koopt hij niet duizenden schoenen etc. Maar als je die miljard over een miljoen mensen verdeeld. Dan wordt er veel meer gekocht in term van volumes. Wat dus weer meer werk genereerd etc. Sterker nog, die rijke gaat eerder dat geld weer investeren. Waardoor dit probleem alleen maar groter wordt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pat

  keep on dreaming ivm “verlies aan koopkracht door lagere lonen”. wij zijn al lang geen interessante afzetmarkt meer. er zijn landen met een veel grotere populatie, die momenteel floreren op economisch gebied: deze markten zijn veel lucratiever om aan te boren. Dat lonen moeten stijgen opdat mensen meer kunnen besteden is een achterhaald uitgangspunt.
  Alle bedrijven zonder uitzondering hebben als doel winst te maken. De leugen is hier, dat dit nodig is om mensen aan de slag te houden. Dat verhaal wordt ons ook door de overheden verteld, ik heb geen idee of ze het zelf geloven maar vermits het verstandige mensen zijn, vermoed ik van niet.
  De huidige tendens is om zelfs met miljardenwinst, toch arbeidsplaatsen te schrappen. De realiteit is dat machines een veel betrouwbaarder element zijn, dat dan nog een grote capaciteit aan arbeid kan uitvoeren, met een lagere foutmarge. Plus kan men de investering in machines ook nog fiscaal inbrengen, zijn zij binnen x jaren afschrijfbaar enz… De productie waar er noodgedwongen nog mensen handen voor nodig zijn, versast men naar landen waar deze mensenhanden minder kosten, waar men minder wakker ligt van uitstoot, afval e.d.m. Het doel is niet om daar tewerkstelling te creëren, het doel is om zo weinig mogelijk te investeren om dan zoveel als mogelijk kapitaal op te bouwen. Arbeid is al lang niet meer de belangrijkste factor in het opbouwen van deze winst: kapitaal neemt hier een steeds grotere plaats in.
  Een verder vervelend punt voor bedrijven is wellicht de toenemende internationale aandacht voor arbeidsomstandigheden overal ter wereld, waardoor bedrijven zich uitsloven om hun imago op te krikken. “We laten ons broeken/rokken/schoenen/kasten … wel fabriceren aan een hongerloon, maar we doneren elk jaar x miljoen € aan Unicef/Greenpeace/WWW/een weeshuis ….”, bijvoorbeeld.
  Een andere realiteit is dat wij in het Westen in betere tijden enorm hoge voordelen hebben weten bekomen. Hoe sterker de sector, hoe hoger de voordelen. Dit is een bittere erfenis, als je het vanuit de logica van bedrijven bekijkt. Zij zitten niet enkel met een hoge loonkost, maar ook met gewaarborgd maandloon, vakantiegeld, eindejaarspremie en bij vele bedrijven ook nog een resem extra legale voordelen. Zaken waar de kleermaker in Bangladesh wellicht enkel van kan dromen. De vakbonden weten ook wel dat hun slagkracht aan het dalen is, waarmee ik niet zeg dat ze niet meer nodig zouden zijn (integendeel, want werkgevers hebben immers ook hun organisaties zoals Unizo, VBO enz…).
  Dus die man van Nestlé is eigenlijk gewoon recht voor de raap. Als men zou kunnen, zou men water,lucht e.d. betalend maken. Waarmee ik dan ook weer niet zeg dat er geen ethische bedrijven meer zouden zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Han

  Je mist iets, als er enkel machines en slaven producten etc. produceren is er ook niemand meer die dezelfde producten kan betalen omdatver geen mens meer is die geld verdient en uit kan geven. Dan is er geen markt meer. Zowel overheid alsmede fabrikanten hebben belang bij werk(nemers).

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl