Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Van welvaart naar armoede

american dream2Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, het land waar je het van krantenjongen tot miljonair kon schoppen, is zo langzamerhand veranderd in een totalitaire, uiterst rechtse en agressieve samenleving waar de begrippen “vrijheid” en “welvaart” alléén nog maar gelden voor een zéér kleine groep ‘elite’ en zeker niet meer voor de doorsnee Amerikaan. Na de aanslagen op de Twin Towers, met als gevolg hiervan de inwerkingstelling van de ‘Patriot Act’ ter bestrijding van het ‘terrorisme’, kunnen burgers zomaar worden opgepakt en zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd worden opgesloten. De door de ‘elite’ georkestreerde financiële crisis heeft ervoor gezorgd dat miljoenen Amerikanen uit hun huizen zijn gezet en als daklozen moeten leven in provisorisch opgezette tentenkampen. Inmiddels is het zover dat in het ‘rijkste land van de wereld’ 50 miljoen Amerikaanse gezinnen afhankelijk zijn van voedselhulp om te kunnen overleven. Daar waar van de ‘gewone’ Amerikaan zijn vrijheid en welvaart wordt afgepakt, kan de ‘elite’ ongestraft alle denkbare financiële misdaden plegen die er maar zijn en hierdoor honderden miljarden dollars ten koste van de Amerikaanse burgers bij elkaar graaien.

Barack Obama

De hoop die de Amerikanen hadden gevestigd op President Obama is inmiddels in rook opgegaan omdat deze zich in de loop van zijn ambtstermijnen heeft ontpopt als een schoothondje die aan de leiband loopt van de ‘elite’ uit de bankensector en multinationals. De eens zo krachtige redenaar is nog maar een flauw aftreksel van zichzelf en komt wat betreft heldhaftigheid en daadkracht niet verder dan de ‘gratieverlening’ aan een kalkoen met kerstmis.

american dream


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl