Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Criminele organisatie

quantitative easing

In november 2010 publiceerde Gewoon-Nieuws een artikel met de kop “Bankiers zijn uit op ondergang economie“. In dat artikel besteedden wij aandacht aan het gegeven dat de centrale bank van Amerika, de Federal Reserve (Fed) en ook de Europese Centrale Bank (ECB), verlengstukken zijn van de grote particuliere banken. Ook maakten wij melding van het feit dat alle grote beurscrashes plaatsvonden onder regie van deze bankiers, met het doel economieën om zeep te helpen en er zelf wijzer van te worden. Gewoon-Nieuws kreeg veel commentaar op dat artikel waarvan het belangrijkste commentaar was, dat banken er totaal geen belang bij zouden hebben om op de ondergang van de economie uit te zijn.We zijn inmiddels 2,5 jaar  en duizenden miljarden dollars en euro’s aan extra gecreëerd geld (QE1,2,3. LTRO1,2) verder zonder dat de economie ook maar enig teken vertoont van een eigen, krachtig en blijvend herstel.  Zonder verantwoording schuldig te zijn aan de overheden kunnen centrale banken net zoveel geld creëren als zij maar willen. Particuliere Banken lenen dit geld vervolgens van de centrale bank en lenen het weer uit aan particulieren, bedrijven en de overheid tegen een rentevergoeding.  Tenminste, zo zou het moeten zijn. De rente die de  banken moeten betalen aan de Fed en de ECB is sinds het uitbreken van de crisis historisch laag en daar zou het bedrijfsleven van kunnen profiteren. Maar omdat de banken categorisch weigeren om kredieten te verstrekken aan het bedrijfsleven, is dit een enorme rem op het economisch herstel. Zodoende blijft de economische groei achterwege met alle nare gevolgen van dien.

Ongekende zeepbel

zeepbelDe enigen die van de geldverruiming profiteren zijn de banken zelf en de financiële elite. Het door henzelf geproduceerde geld wordt gebruikt om de beurskoersen op te jagen naar ongekende hoogten en voor het eerst in de geschiedenis zijn we getuige van het ene hoogterecord na het andere zonder dat er ook maar enige economische rechtvaardiging voor is. Dit doet de op rendement beluste beleggers weer massaal instappen om toch vooral maar niets mis te lopen van de flinke winsten die momenteel gemaakt kunnen worden. Het is nu zelfs zo dat ook de centrale banken aandelen opkopen met als doel een turbo boost aan de beurskoersen te geven. Omdat er geen enkele economische reden voor de spectaculaire koersstijgingen is, wordt er willens en wetens een zeepbel gecreëerd die, op het moment dat deze  wordt doorgeprikt, zijn gelijke in de geschiedenis niet zal hebben. De centrale banken en financiële elite bepalen  het tijdstip van barsten. Met de mogelijkheden van  hun zéér geavanceerde “high speed trading” systemen zijn ze de gemiddelde belegger altijd vèr vooruit en zullen deze berooid achterblijven met hun dan waardeloze aandeeltjes. De politici zullen daarna ongetwijfeld weer moord en brand schreeuwen en parlementaire enquêtes willen houden over hoe het toch zo ver kon komen.

Prof. dr. René Tissen (hoogleraar Nyenrode) schreef het volgende hierover voor RTL-Z:

rené tissen“Als dit experiment misgaat -en die kans wordt steeds groter- zullen burgers de volle prijs moeten betalen voor het wanbeleid van centrale bankiers. Misschien gaan we de tijd mee maken dat centrale banken onder hun eigen gewicht instorten. Nu al zijn hun balansen zo sterk beladen met slordige en zelfs giftige kredieten, dat hun beleid alleen nog overeind blijft vanwege creatief gefoezel met de waardebepaling van onderpand. Die mogelijkheid heeft het bankenkartel nu eenmaal. Maar het zou zo maar een criminele organisatie kunnen zijn.
Afwachten is nu het motto, ook voor politici. Kijken wat er gebeurt. Lang zal het niet duren voordat duidelijk wordt wie gelijk heeft. Zijn dat de centrale banken, dan hebben zij de doorvaart naar een nieuwe economie gevonden. Is dat de wereldwijde bevolking, dan wordt het oorlog. Een bankenoorlog”.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl