Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

europese dictatuur

Cyprus

Oud-minister van Buitenlandse zaken, Ben Bot gaf op tien mei jl. aan, dat achteraf gezien Cyprus nooit toegelaten had mogen worden tot de EU. Toch gebeurde dat wel. Er werd zware druk uitgeoefend door enkele regeringsleiders, gedreigd met het tegenhouden van het toetreden van Oost-Europese staten en meer als Cyprus niet mee zou mogen doen.

Het algemene versus het individuele belang

Het klinkt en klonk zo mooi, één sterk Europa. Samen vooruit. Legitiem handelen op basis van wetten, verdragen en democratische principes. Niets van dit alles heeft het daglicht mogen zien. De werkelijkheid is een voortdurend uitruilen van belangen door middel van subsidiestromen, druk, dreigingen en persoonlijke vriendschap c.q animositeit tussen regeringsleiders. De grote landen weten openlijk en in de achterkamertjes telkens weer hun belangen binnen te halen. Niets is wat het lijkt, het meeste gebeurt voor ons gewone burgers onzichtbaar en zonder democratische controle.

Invoering van de Euro

2-euro-konigng-willem-alexanderOok de invoering van de Euro is samengegaan met een samenweefsel van verdichtsels (één van de elementen van oplichting). Nederland is ingestapt met een veel te lage wisselkoers (een onderwaardering van 9 tot 12%), met als gevolg hoge inflatie, die door ons burgers meer dan duidelijk werd gevoeld. Ex minister Zalm heeft lange tijd volgehouden dat er niets van waar was, maar werd daarin meermaals tegengesproken door zijn eigen directeuren van de Nederlandse Bank.

Frits Bolkestein

Frits Bolkestein

Met die veel te lage waardering waren we er nog niet. Invoering van de Euro ging samen met het stabiliteitspact. In dat stabiliteitspact werd afgesproken dat de 12 eurolanden hun begrotingstekorten niet hoger zouden laten oplopen dan 3% van het bruto binnenlands product. Frankrijk en Duitsland trokken zich –als eersten- van deze afspraken echter niets aan, -kwamen dus boven de 3% uit- maar dat had geen gevolgen. Frits Bolkestein in 2005 ” Als ik toen geweten had wat ik nu weet, had ik mijn partij niet geadviseerd om voor die muntunie te stemmen.”

Ex minister van Financieren Hoogevorst zei in 2011 dat de invoering van de Euro als een mislukt project gezien moest worden. Minister de Jager wilde niet zo ver gaan maar sprak wel van grote fouten en gemakzucht bij de invoering. Uiteindelijk wijst ieder naar ieder. Noord naar Zuid en omgekeerd.

Op naar een volledige Europese Eenheid

Nu, anno 2013, hebben we al vele jaren te maken met diverse crisissen. Volgens de bewoners van het Europese glazen paleis en diverse regeringsleiders is er maar één uitweg namelijk: Méér Europa. Op naar één totaal, bestaande uit een Europese Banken-, Schulden- én Politieke Unie. Op naar het samen garant staan voor spaargelden, pensioenen en schulden. Als dat er is dan komt het allemaal goed. Zuid denkt dat gelden dan van het rijke noorden naar het zuiden zullen stromen en noord denkt dat zuid dan in het gareel gehouden kan worden.

Lees verder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl