Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Een boeiend maar onthutsend relaas van Arjan Plantinga

Op weg naar..?

Wie niet oplet zou denken dat er niets aan de hand is. De trein dendert voort. Wie erop zit ziet niet waar het heen gaat. Pas wanneer de trein arriveert beseffen de inzittenden waar ze zijn heen gevoerd. Het is de eigenaardigheid van reizen in een trein dat men alleen zijwaarts kan kijken en pas ziet waar men is als men er eigenlijk al voorbij is, als de mogelijkheid om daar van de trein te stappen al is vervlogen.

Slechts de treinbestuurder ziet de naderende afgrond. Hij is al afgestapt.

trein afgrond

Somber

Ik had de laatste weken niet veel te melden. Nog steeds niet. Iedereen kan zien wat er gebeurt. De koers wordt bepaald door een bende criminelen, die de media voorschrijven wat ze de blinde burger moeten meedelen. De onoplettende burger denkt dat we slechts met een economische crisis te maken hebben. Was dat maar waar. We hebben te maken met een existentiële crisis. Met een stuurloze mensheid die zich in al zijn goedgelovigheid, in al zijn positivisme, maar ook in al zijn angst voor de verbijsterende werkelijkheid, bij de neus heeft laten nemen door wezens die zo essentieel verschillen van de rest van de wereldbevolking dat ze nauwelijks nog als menselijk te bestempelen zijn. Je hoeft maar naar de meest recente uitlatingen van de op papier machtigste man ter wereld te kijken om te zien hoezeer de wereld op zijn kop staat. Obama stelt met droge ogen dat de verkiezingsuitslag in Venezuela ongeldig is, en verklaart vervolgens dat er niets mis met de aanval van Israël op Syrië. De maffiastaat zou het recht hebben zich te verdedigen. De media knikken braaf ‘ja’ en geen enkele journalist van de Joodse massamedia waagt het er iets tegen in te brengen.

De VS staan op de drempel van een burgeroorlog.

In Bangladesh noemt de minister van Financiën de honderden dode slavenarbeiders in een ingestorte werkplaats “niet zo ernstig”. Een rechtszaak tegen de banksters achter het Liborschandaal wordt in de VS ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De radioactieve gifpoel in Fukushima spuugt nog steeds zijn bagger uit. In de Golf van Mexico sterft alles wat sterven kan, en in het Vlaamse Wetteren ontspoort een trein met een walgelijke hoeveelheid dodelijke chemicaliën. Men weet niets beters dan de hele bende in de Schelde te lozen en gaat over tot de orde van de dag, alsof dat allemaal heel normaal is. Dat is het niet, maar de mensen zijn zo murw gebeukt door de eindeloze stroom ellende in de wereld dat het ze simpelweg niets meer kan schelen. Ze zijn niet in staat door te dringen tot de essentie van het vele nieuws dat ze bereikt, of doen daar gewoon geen moeite voor. Ik kan niet bedenken hoe het nog duidelijker kan zijn dat het officiële verhaal rond de aanslag in Boston niet klopt, maar de brave burger kiest ervoor zich vooral bezig te houden met het moderne equivalent van de muurtegel: de Facebook-foto met positieve boodschap.

De wereld valt in de plooi.

Velen zijn wakker genoeg om te bespeuren dat het helemaal de verkeerde kant op gaat, maar een angstaanjagend groot deel kiest er bewust voor de kop in het zand te steken. Was het Nietzsche die zei dat het hem niet interesseerde wie er in het vuur gegooid werd, maar alleen wie er levend uitkwam? Het vuur wordt opgestookt, langs alle kanten. De wereld zal enkele jaren branden. Als u in 2016 nog leeft bent u een van de gelukkigen. Ik zie het heel somber in, wil u niet ontmoedigen, maar kan geen andere conclusie trekken dan dat er niets meer weg te rationaliseren valt. Pas wanneer het vuur dat nu wordt opgestookt is uitgewoed zullen we misschien in staat zijn enkele van de zwaarste misdadigers tot de orde te roepen en te berechten. Nu zijn ze oppermachtig en hun plannen zijn de krankzinnigheid ver voorbij. Ik wil geen cijfers noemen, weet het allemaal ook niet zeker, zie slechts de rook, weet niet goed waar het vandaan komt, wie blust, wie stookt, wie wegloopt en wie profiteert. Alle mensen van enige substantie zwijgen of worden nauwelijks gehoord. Ook zij lijken machteloos tegen de psychopaten die aan de touwtjes trekken.

egypt_dees

Er zijn mensen die beweren dat de wereldoorlog die aanstaande is onvermijdelijk is, dat het van buiten onze planeet gestuurd wordt. Hoewel ik altijd zeer sceptisch ben tegenover dergelijke lukrake teksten ben ik steeds meer geneigd het te geloven. De gekte is onverklaarbaar.

Indien er mensen achter zitten moeten het geniale individuen zijn, gezien de aard van de manipulaties. Maar deze Poppenspelers zouden toch ook moeten weten dat een massale ontvolking in het verleden altijd uitmondde in het einde van de machtspositie van de plaatselijke heersers. Het is een simpele kwestie van vraag en aanbod: minder werkvolk maakt hun ‘product’ duurder. De pestplaag in de 14e eeuw maakte een einde aan het lijfeigenschap en de onaantastbare positie van vele koningshuizen. De twee wereldoorlogen in de 20e eeuw zorgden voor een extreme verbetering van de positie van de arbeider in Europa. Ze maken dus fouten.

Wat doet u temidden van al deze gekte? Niemand is te vertrouwen. Niemand. Geen bankier, geen politicus, geen wetenschapper, geen journalist, geen blogger. Alle meningen worden verkondigd, alle mogelijke scenario’s worden voorspeld. De enige conclusie die ik durf trekken is totale chaos. Oh ja, de trein zal nog een tijdje voortdenderen, ook al is hij stuurloos. Zelfs als de voorste wagons al boven de afgrond bungelen zal men in de trein in vrije val nog een tijdje denken dat men vliegt. Wanneer men van een vliegtuig op kruishoogte de motoren uitschakelt zal het apparaat niet direct tegen de grond smakken. Een aanzienlijke tijd zal het voldoende snelheid hebben om te blijven zweven. Maar de curve is neerwaarts. Horizontaal wordt verticaal en de crash is onvermijdelijk.

Ik zal de komende tijd vooral kijken en zoeken naar een oplossing voor mij en mijn naasten. Ik raad u aan hetzelfde te doen. Alle informatie die u nodig heeft is beschikbaar, maar zoveel is gelogen. Laat u niet meeslepen in de gekte. Blijf waar u bent, de ellende zal overal hetzelfde zijn. Blijf kalm, en weet dat u een voorsprong heeft op het gros van uw medeburgers, die nog steeds denken dat er niets aan de hand is, dat een van de politieke trekpoppen het zal oplossen, die niet weten hoe smerig het spel is en hoe crimineel zij die het voor het zeggen hebben. Voor hen zal de komende ellende als een enorme schok komen. Zo niet voor u. Nog vliegen we horizontaal, maar de motoren zijn stilgezet en de neus zakt al. Hopen dat iemand de motoren herstart en de stuurknuppel stevig ter hand zal nemen om ons vliegtuig te stabiliseren lijkt me op dit moment uiterst naïef. Hopen dat ik er volledig naast zit is misschien nog het beste.

Auteur: Arjan Plantinga, Bron: Zonnewind.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl