Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Marihuana als medicijn

cannabisEr is geen plant op de wereld die zo verguisd is als de marihuanaplant. We hebben het over een levend organisme die door de overheden als een illegale substantie wordt aangemerkt. Ook al is er geen enkel bewijs geleverd dat er ook maar iemand ooit is overleden aan een overdosis van marihuana, het in bezit hebben van deze plant blijft in de meeste gevallen illegaal. Het is bewezen dat marihuana vormen van kanker onderdrukt, bloeddrukverlagend werkt, glaucoom bestrijdt, pijnstillend is en zelfs HIV onderdrukt. Het is een anti-oxidant, een ontstekingsremmer en beschermt tegen neuroses. Kunt u nu begrijpen waarom deze plant illegaal is?

Geen enkel onafhankelijk onderzoek heeft marihuana ooit kunnen linken aan psychologische problemen.

Marihuana is een van de geneeskrachtigste planten van deze planeet. Talloze studies en pseudo-wetenschappelijke pogingen zijn ondernomen om aan te tonen dat cannabisgebruik door jeugdigen leidt tot psychologische, sociale en mentale problemen. Volgens een onderzoek waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het medische blad “The Lancet” is er echter geen enkel bewijs gevonden dat marihuana rechtstreeks in verband kan worden gebracht met dit soort problemen.

De hoofdauteur van de studie, Dr. John Macleod van de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, zegt: “Een groot deel van het ‘bewijs’ dat cannabisgebruik wordt geassocieerd met deze problemen kunnen verschillende verklaringen hebben”. Hij verwijst naar factoren, zoals tegenslag in het begin van het leven welke zelf weer kunnen worden geassocieerd met het gebruik van cannabis en psychosociale problemen.

Macleod en zijn team hebben 48 lange termijn onderzoeken gedaan, waarvan er 16 voldeden aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onderzocht werd werd of er een mogelijke samenhang was tussen het gebruik van illegale drugs door mensen van 25 jaar of jonger en latere psychische of sociale problemen. De meeste van de drug-specifieke resultaten hadden betrekking op cannabisgebruik.

Ook kan cannabisgebruik niet in verband worden gebracht met gewelddadig of antisociaal gedrag, of met psychische problemen. In een andere studie, uitgevoerd door het King’s College in Londen stelden wetenschappers vast dat er bij af en toe gebruik van cannabis eigenlijk een verbetering optreedt van concentratieniveaus.

Een studie, uitgevoerd door hetAmerican Journal of Epidemiology”, testte de mentale functies en het geheugen van bijna 9000 Britten op de leeftijd van 50 en concludeerde dat degenen die de drugs recentelijk maar ook  tijdens hun 40-er jaren hadden  gebruikt had net zo goed, of zelfs iets beter, op de tests reageerden dan leeftijdsgenoten die nooit drugs hadden gebruikt.

Kortom, op populatieniveau lijken de resultaten te suggereren dat in het verleden gebruikte, of het huidige gebruik van cannabis niet geassocieerd kan worden met een verminderd cognitief functioneren in het begin van de middelbare leeftijd“, aldus hoofdonderzoeker dr. Alex Dregan.

Het team van dr. Dregan gebruikte de gegevens van 8992 42-jarigen die deelnamen aan een Britse nationale studie gezondheid, tijdens welke hen werd gevraagd of ze ooit één van de 12 illegale drugs hadden gebruikt. Daarna, op de leeftijd van 50, werden standaard testen van het geheugen, aandacht en andere cognitieve vaardigheden genomen Hieruit bleek dat er geen bewijs was dat de huidige of vroegere drugsgebruikers slechtere mentale prestaties hadden. In feite was het zo dat, als de huidige en vroegere gebruikers werden samengevoegd, hun testscores hoger neigden dan die van de niet gebruikers.

vervolg

cannabis2


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl