Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geld bereikt reële economie niet

StapelGeldIk ben zeker geen economisch expert en ik zal absoluut ergens belangrijke informatie over het hoofd zien, maar degene die mij uit kan leggen hoe het toch mogelijk is dat in tijden van zulke economische onzekerheden (hoge werkloosheidspercentages, faillissementen all over the place, torenhoge kosten voor zorg en verzekeringen en wat al niet meer) de beurzen tot recordhoogtes stijgen, mag het laten weten in de comments. Mijn enige verklaring voor de stijgende beurskoersen is het geld dat in de economieën gepompt worden door centrale banken bij de financiële markten blijft hangen en niet de reële economie bereikt. Dit gaat natuurlijk de grootst mogelijke bubbel ooit veroorzaken.

De geldkranen staan nog open

De afgelopen tijd zijn er wereldwijd 510 renteverlagingen doorgevoerd door centrale banken. De valutaoorlog is in volle gang. Banken krijgen steeds meer nieuw geld voor minder kosten. In Amerika wordt er maandelijks 85 miljard (!) dollar in de economie gepompt zonder dat men weet wat er gaat gebeuren als de stimuleringen stoppen. Bij mij komt bij dit soort berichten altijd de vraag naar boven: “Hoe lang kunnen centrale banken blijven doen wat ze doen? Ligt hyperinflatie niet op de loer bij dit soort “oplossingen”? Wat is uw verklaring en toekomstbeeld?

Lees veder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl