Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geen afschriften

rompuy en morsiDit jaar nog wordt er door de president van de Europese Unie, Herman van Rompuy, 5 miljard euro overgemaakt aan noodsteun voor het regime van de omstreden Egyptische president Mohamed Morsi. Eerder al is er van 2007 tot 2013 voor sociale voorzieningen, transport en medische zorg 1 miljard euro aan Caïro betaald. 600 miljoen hiervan ging rechtstreeks naar het Egyptische ministerie van Financiën. De Europese rekenkamer heeft van dit miljard echter nooit enige rekening gezien en lijkt dit geld in een zwart gat te zijn verdwenen.

Door en door corrupt

Volgens rapporteurs van de EU is er na het aftreden van president Hosni Mubarak helemaal niets veranderd in het door en door corrupte Egypte. Ondanks dat het voor de Europese Commissie een raadsel is waar dat miljard gebleven is, heeft zij toch besloten nog eens 5 miljard euro over te maken.

Géén rekenschap

Meltdown-Secret-History-of-Global-Financial-CollapseDat deze 5 miljard euro in hetzelfde zwarte gat zal verdwijnen is zéér waarschijnlijk omdat de huidige president Mohamed Morsi er niets voor voelt om ook maar enige rekenschap af te leggen over de gratis euro’s die hij van de EU ontvangt. Volgens van Rompuy is dit geld bedoeld om de ‘democratische transitie’ in Egypte te bevorderen.

Europese Commissie smijt met ons geld

Terwijl in de Europese landen de bevolking door absurde bezuinigingen en belastingverhogingen zo stilletjes aan in armoede terechtkomt, speelt de Europese Commissie mooi weer met de belastingcenten van de Europese bevolking. Alhoewel de Europese Commissie zelf niet democratisch gekozen is smijten zij met ons geld, nota bene om de ‘democratische transitie’ te bevorderen. Paradoxaler kan het haast niet. Wil de Europese burger in de toekomst nog enig zelfrespect behouden dan wordt het de hoogste tijd om deze paradoxale politici uit hun functies te verwijderen.

De tijd is er in ieder geval rijp voor!
Nu de massa nog
!


 • Femke

  Volgens mij wordt je hier in Europa alleen maar beloont als je roof, oplichting, manipuleert, de kluit belazerd en steelt, kijk maar naar al die managers en bankiers die de kluit belazeren die komen weg met een bonussen en miljoenen aan gouden handdrukken.

  Het is echt niet meer uit te leggen aan mensen die niet eens meer rond kunnen komen, dat deze ongekozen zakkenvullende zich als een sinterklaas gedraagt. Het is in en in triest!!

  Thumb up 12 Thumb down 1

 • Likoed Nederland

  Geld geven aan moslimfundamentalisten, hoe stom kan je zijn?

  Thumb up 9 Thumb down 3

 • dvhaaren

  En v. Rompuy al iets leuks aangeboden gehad van baardmans. Gaat ons belastinggeld weer met een zwierige zwaai in enkele zakken. Opleiding gehad bij de oplichtersbanken zoals bijv. Goldman Sachs en de citybank onder toenmalige baas Ruding? Het Europese parlement wordt steeds ongeloofwaardiger en bevordert de onrust in de Eurolanden. Geen oorlogen meer maar volksopstanden.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 • Chrislebis

  Het Suez kanaal is is extreem belangrijk voor de internationale handel, Wie er ook regeert in Egypte, het is van vitaal belang om deze persoon te vriend te houden.

  Simpele realpolitik ik snap dit mensen dit niet begrijpen dan maar wat verontwaardigd gaan doen.

  Het is oftewel vrienden kopen, oftewel dat gebied bezetten en dat laatste kan niet meer in deze tijden, hippies en ander gespuis zouden moord en brand schreeuwen

  Thumb up 0 Thumb down 1

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl