Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Marketing truc

amino sweet

Andere naam maakt het niet minder giftig

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws over Aspartaam te melden. Het goede nieuws is dat de fabrikant ervan in zijn piepzak zit, omdat zijn gezondheidsbedreigende giga-winstmaker ‘Aspartaam’ op de helling staat, en gedoemd is van zijn wereldpositie te donderen. Het slechte nieuws is echter dat deze fabrikant dat niet zomaar laat gebeuren en een ultieme marketing truc van stal haalt om jou en mij nog éénmaal te bedonderen, in de veronderstelling dat ze ons kunnen beïnvloeden met een andere naam en claim.

Helaas voor hen kennen wij de geschiedenis van Aspartaam beter dan menigeen en daarom zien we het dan ook als onze taak, jou te informeren over de fratsen van de firma “Ajinomoto”, want zo heet deze fabrikant.

Waar ooit meneer Donald Rumsfeld als ex-directeur en grootaandeelhouder zijn zakken vulde met dit zoete chemische gif, is het nu aan de nieuwe eigenaar om dit kapitalistische hoogstandje in leven te houden.

Ajinomoto

ajinomotoWat is de reactie van de fabrikant van een van de meest opzienbarende kunstmatige zoetstoffen, wanneer een groeiend bewustzijn in de wereld plaatsvindt over de gevaren ervan? Simpel, je geeft het een andere naam, verkoopt het dan vervolgens als ‘natuurlijk..

Dit is precies de strategie van Ajinomoto, de fabrikant van aspartaam, die daarmee een waas voor de ogen van de publieke opinie hoopt te trekken. De ‘nieuwe’ versie van aspartaam heeft nu de naam ‘Aminosweet’ gekregen..

Aspartaam

Aspartaam werd ruim 25 jaar geleden in de Europese voedselketen geïntroduceerd. Vandaag de dag, is het een alledaagse component van o.a. de meeste dieetdrankjes, suikervrije desserts en suikervrije kauwgom in bijna alle landen van de wereld.

Maar het tij is gekeerd omdat het grote publiek wakker is geworden is inzake de waarheid over kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam  en de schade die deze kunnen toebrengen aan onze gezondheid.
De marketingtruuc die nu wordt uitgehaald is een wanhopige poging om het grote publiek te indoctrineren de chemische zoetstof te accepteren als een veilig en natuurlijk middel, in tegenstelling tot de bewijzen die het precies het tegenovergestelde laten zien…

Aspartaam was een toevallige ontdekking van James Schlatter, een chemicus, die in 1965 trachtte een medicijn te ontwikkelen voor het bestrijden van maagzweren, voor farmaceut G.D. Searle & Company.  Toen hij 2 aminozuren mixte, stoffen die ook in de natuur voorkomen, namelijk aspartic en phenylaline, ontdekte hij dat deze nieuwe mix een zoete smaak had.

Het bedrijf hoefde slechts de rubriek te veranderen, op het FDA-toelatingsformulier (Food & Drug Administration/voedsel- en warenautoriteit in de VS) om de nieuwe ontdekking van medicijn naar voedseladditief te herbenoemen, en voila, aspartaam was geboren..! Het bedrijf patenteerde aspartaam in 1970. Een intern memo dat openbaar werd gemaakt in hetzelfde jaar, deed verslag van pogingen door de leiding van Searle & Company om de FDA onder druk te zetten om ‘een positieve goedkeurende houding’ te bewerkstelligen, evenals een ‘onbewuste gedachte tot medewerking’ aan de goedkeuring van het chemisch middel.

Uitermate giftig

coca-cola-zero-explosion-1-large-58988Hoe is het mogelijk dat, in tegenstelling tot de bergen bewijs die in de loop der jaren zijn verzameld over het uitermate giftige karakter van Aspartaam, het middel nog steeds op de wereldmarkt wordt verhandeld, en dat slechts een paar landen het hebben uitgebannen..?! Het is zelfs zo, dat het nog steeds goedkeuring krijgt om in nieuwe soorten ‘voedsel’ verwerkt te worden, ondanks de bewijzen dat het neurologische afwijkingen en kankerachtige vergroeiingen veroorzaakt. Dat het afwijkingen veroorzaakt aan het endocrine stelsel in het lichaam en ga zo nog maar even door.

De details van de geschiedenis van Aspartaam zijn volop aanwezig, maar het punt blijft dat het kankerverwekkende middel illegaal is goedgekeurd als een voedseladditief. Vooral door de stevige druk en op instigatie van een krachtig bedrijf met haar eigen belangen voor ogen.

Financiële belangen staan voorop

Steeds vaker blijkt dat de FDA medicijnen en voedseltoevoegingen goedkeurt, niet omdat de wetenschappelijke resultaten aantonen dat deze veilig zijn. Maar vooral omdat grote bedrijven in staat zijn via lobby-werk op essentiële plekken binnen de FDA en door financiële ondersteuning van het multi-miljoenen US-dollars vergende goedkeuringsproces binnen de FDA, goedkeuring als het ware afdwingen.

Door het wijzigen van de naam Aspartaam in ‘Aminosweet’, krijgt deze stof een aantrekkelijke en makkelijk-te-onthouden nieuwe naam, aldus Ajinomoto’s verklaring.

Lees meer over “aspartaam” op: WantToKnow.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl