Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Krediet zonder onderpand

panicos demitriades

Panicos Demetriades

De Gouverneur van de Cypriotische Centrale bank (Panicos Demetriades) heeft een zware beschuldiging tegen de Centrale Bank geuit. In een interview met Tagesspiegel zei Demetriades dat de ECB de Laiki-bank gedurende een jaar doelbewust overeind heeft gehouden met 9,2 miljard Euro krediet, die nauwelijks gewaarborgd was door een onderpand.

 

Kapitaal veilig stellen

Daardoor konden Europese banken hun blootstelling aan de Laiki-bank afbouwen en hun kapitaal veilig stellen. De ECB had “beter geinformeerde investeerders de mogelijkheid gegeven hun investering te beschermen.”, zei Demetriades letterlijk. Wat in het nationale bedrijfsleven ‘handelen met voorkennis’ heet en strafbaar is, is voor de ECB officiele politiek geworden. Als gevolg hiervan konden grootbanken hun geld redden, terwijl de middenstanders in Cyprus hun bedrijfsvermogen verloren hebben en de belastingbetalers in Nederland voor een aanzienlijk bedrag hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.

Bewijs

Wanneer er nog bewijs nodig is, dat bij het redden van de Euro criminele handelingen van de ECB plaatsvinden, die enkel de grootbanken dient en niet de mensen van de middenstand, dan is dat hierbij geleverd.

Klaas Knot medeplichtig

DNB_578Dit gebeurt allemaal zonder parlementaire controle, maar wel onder het oog en met goedkeuring van de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. De eerste reddingsoperatie in Cyprus heeft iedere Nederlander 40 Euro gekost (6% van 10 miljard, 17 miljoen Nederlanders). Het zal niet de laatste ‘redding’ zijn waarschijnlijk. Klaas Knot is medeplichtig aan de diefstal van die 40 Euro per Nederlander.

Bron: DagelijkseStandaard.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl