Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VS verzamelen wereldwijd gegevens van particulieren en bedrijven

wolf in schaapsklerenEerder is al op diverse websites geschreven over de krankzinnige hoeveelheid data die de geheime diensten in de VS al in staat zijn te verzamelen via Facebook, MSN, Skype, Twitter, Linkedin enz.waarvan de Amerikaanse overheid en FBI toé hebben gegeven, het zélf mede gefinancierd te hebben. Ook in hearings hebben zij gemeld dat men verrast was over de mate waarin burgers hun privé-gegevens bereid waren op het internet te zetten.. En het bizarre van deze hele situatie is, dat het allemaal legaal is wat er gebeurt, afgezien van de speciale rechten die de ‘veiligheidsdiensten’ allemaal van de rechters toegewezen hebben gekregen. Maar het zijn natuurlijk vooral de mensen, de burgers zélf, die deze situatie aan zichzelf te wijten hebben. Of zoals journalist Edward R. Murrow ooit veelbetekend zei: ‘A nation of sheep will beget a government of wolves.’, of in goed Nederlands: ‘Een natie van schaapjes krijgt een overheid van wolven’..!

Facebook

En die schaapjes lijken er vooral mee in te stemmen dat het allemaal goed is zo.. Want door in te stemmen met de algemene voorwaarden van bijvoorbeeld Facebook, wanneer je aanmeldt, stem je in met het ‘openbaar maken’ van jouw persoonlijke gegevens. Sterker nog, je geeft toestemming aan dit bedrijf ‘Facebook’ om jouw persoonlijk gegevens te verhandelen, te kopiëren en beschikbaar te stellen aan ‘derden’. Mocht Facebook jouw gegevens en natuurlijk die van de andere miljoenen mensen willen gebruiken voor een andere site of bedrijf, dan heb je hen daarvoor toestemming gegeven..

Wat is de bedoeling?

Marktonderzoeksbureaus gebruiken de informatie van Facebook, waarvoor ze dus betalen, om deskresearch te doen naar allerlei politieke, sociale en economische gegevens die uit al de genoemde informatie te destilleren is. Maar, zoals nu overduidelijk blijkt, wrijven Amerikaanse inlichtingendiensten zich om deze beschikbare gegevens heftig in de handen. De vraag blijft alleen nog even, waarom worden al deze gegevens bewaard en verzameld..?!

Lees het hele bericht op: WantToKnow


 • De V.S.A. schapen? Hoe naïef kan je zijn?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ik stel voor dat we met miljoenen mensen gaan `googlen` hoe je bommen kunt maken.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • Voel me net Shaun

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joost

  Het lijkt wel alsof iedereen inclusief de redactie van Gewoon Nieuws vergeten is wat het project ” Echelon ” is en wat het doet. Sedert de jaren 90 van de vorige eeuw mogen alle amerikaanse geheime diensten alle data zoals o.a. Email, S.M.S., zoekopdrachten, mobiele telefoon gesprekken opslaan en controleren. Vanaf dag 1 werkten Google, Microsoft en vele andere bedrijven er van harte aan mee. Vraag je eens af waarom in Delfzijl 100.000 ( honderdduizend )servers staan. Vraag je ook eens af waarom er in de buurt van Zoutkamp een zender- en ontvangstpark van Echelon staat. Dat is 30 km. van de Google servers vandaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl