Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Grove fouten gemaakt bij ‘redding’ Griekenland

christine lagardeWat de Europese bevolking al lang wist is nu ook doorgedrongen tot de top van het IMF. De grote baas van het IMF, Christine Lagarde, heeft toegegeven dat er grote fouten zijn gemaakt bij de financiële redding van Griekenland. De schade die de Griekse economie heeft geleden door de opgelegde bezuinigingsmaatregelen is door de trojka zwaar onderschat. Dat nu wordt toegegeven dat er grote fouten zijn gemaakt wil niet zeggen dat deze zullen worden teruggedraaid.

Faillissement

Wanneer de Grieken ervoor gekozen zouden hebben het land failliet te laten gaan dan zouden de Grieken beslist door een hel zijn gegaan, maar het land zou nu wel weer in een groeifase terecht zijn gekomen zoals in IJsland het geval is.  Nu echter zijn ze van de regen in de drup geraakt en kampt Griekenland met een steeds zwaardere depressie, die voor de toekomst niet veel goeds voorspelt. Anderzijds zou het IMF benadrukken dat de reactie op de Griekse crisis, die met de EU werd gecoördineerd, de overige 16 eurolanden tijd gaf om de gevolgen te beperken. Zo zou vooral de rest van de eurozone hebben geprofiteerd van de Griekse redding.

Gevolgen

Wat de gevolgen zijn voor het eens redelijk welvarende Griekenland wordt getoond in onderstaande foto reportage welke door Zerohedge is gemaakt

greece1

40-year-old Yiorgos, who became homeless in 2010 after his grocery shop went out of business, sleeps outdoors in central Athens February 3, 2013.

greece2

42-year-old Alexandros, from Serres in northern Greece, sits in the abandoned car he lives in, at the port of Piareus near Athens April 10, 2013. Alexandros owned a plant shop in Athens until 2010, when it was forced to close, he became homeless soon after.

greece3

Homeless people sleep outdoors in central Athens April 14, 2013.

greece4

A homeless scrap collector sleeps outside in central Athens May 26, 2013.

greece5

Stephanos became homeless in late 2012 when the clothes shop, where he had worked for over a decade, closed down and he had no income to pay for his flat. He now lives next to a church in central Athens and eats in soup kitchens. Stephanos smokes a cigarette as he sits on a rug in central Athens May 16, 2013.

greece6

36-year-old unemployed clerk Michael sits in the sun near a bridge in central Athens May 24, 2013. Michael worked as a hotel clerk for over fifteen years but when the hotel closed he was unable to find work and in late 2011 became homeless, two months later he was diagnosed with lymph node and thyroid cancer. He now lives outside a church.

greece7

51-year-old Romanian truck driver Adrian, who lost his job in 2010 when the lorry company he was working for closed down, sits with his head in his hands in central Athens January 18, 2013. Adrian survives by collecting scrap and lives in an abandoned warehouse in Athens central vegetable market.

greece8

50-year-old Giorgos sits with his belongings under a bridge, where he lives with a group of other homeless people, in central Athens May 25, 2013. Giorgos was forced to close down the billiard hall he owned in 2006, and spent time in prison for not paying his social security debts.

greece9

58-year-old Matheos stands next to the makeshift shelter where he has lived since late 2011, on a hill in central Athens January 23, 2013.

greece10

56-year-old Boris Potev, a Bulgarian immigrant, lies on a mattress amid garbage in an Athens suburb April 9, 2013.

greece11

Michael, a 36-year-old unemployed man, poses by an abandoned open-air cinema in central Athens February 8, 2013. Michael worked as a hotel clerk for over fifteen years but when the hotel closed he was unable to find work and in late 2011 became homeless. Two months later he was diagnosed with lymph node and thyroid cancer. He now lives outside a church.

greece12

Marialena, a former drug addict who is on a methadone rehabilitation program, pushes away her boyfriend Dimitrios who is trying to clean up her self-inflicted wounds, under a bridge in central Athens May 15, 2013.

greece13

42-year-old Marialena, a homeless AIDS sufferer and former drug addict who is on a methadone rehabilitation program, drinks coffee after waking up next to her boyfriend Dimitrios in central Athens May 26, 2013. Dimitrios, 51, was a dancer in a famous Greek folk dancing troupe until he lost his job three years ago and became homeless.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl