Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Er komt nog veel meer op ons af

bezuinigenNaar landen als Italië, Frankrijk en Spanje kunnen we het best even helemaal niet kijken net als naar de financiële ontwikkelingen in Japan en de VS. De werkloosheid groeit en groeit en de economieën krimpen bij de dag. Nieuwe auto’s worden er bijna niet meer verkocht. Vele garagehouders hebben al hun reserves opgesoupeerd. De verkoop van huizen is even heel iets omhooggegaan, de verwachting is echter dat er nog minstens 30% van de prijzen af moet, terwijl nu al honderdduizenden hypotheken onder water staan. Zelfs Duitsland, waar naar verwezen wordt als de krachtige motor van Europa, begint nu in de problemen te komen.

Op naar nul procent begrotingstekort in 2017

Voor wie het even niet meer weet. Die zes miljard of meer die minder uitgegeven moet gaan worden is maar een klein deeltje van het totaal. In 2017 moet namelijk het begrotingstekort zijn teruggebracht tot nul. Kortgezegd niet meer uitgeven dan er binnenkomt. In 2011/12 werd dit bedrag berekend op meer dan twintig miljard euro. Op dit moment doen zich daarnaast twee ontwikkelingen voor die elkaar versterken. De staatsinkomsten zakken en de staatsuitgaven stijgen. Het tekort is daardoor aan het oplopen in plaats van aan het dalen.

Kabinet en samenleving

Hoewel het vanwege de aanstaande vakantieperiode even wat rustig is zal het vanaf augustus meer dan spannend gaan worden. Het CPB zal met cijfers komen die diep in het rood zitten. Knip, plak en schaafwerk helpt niet. Enorme lasten-verhogingen zullen de economie nog verder tot stilstand brengen. En nee mijnheer Rutte de mensen zullen niet in de rij staan om een huis te gaan kopen. Het grootste probleem voor ons allemaal is dat politici geen oplossingen hebben. Niet die van het zittende kabinet maar ook de oppositie niet. De gereedschappen passen niet bij het probleem.

Lees verder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl