Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zelfgenoegzame arrogante regent

opsteltenDat minister Opstelten een arrogante en zelfgenoegzame regent is die niet meer in deze tijd past hebben we al eerder gemeld. Maar dat deze VVD-minister zich vèr boven de Nederlandse privacywetgeving verheven voelt, door op Kamervragen over het PRISM afluisterschandaal van president Obama minzame en ontwijkende antwoorden te geven,  laat zien dat de Nederlandse burger weinig goeds van deze minister te verwachten heeft als het gaat om het behartigen van onze privacybelangen. Erger nog, hij verdedigde het buiten alle proporties zijnde Amerikaanse, paranoïde en massale internetsurveillancebeleid.

Tweede Kamer

Op 11 juni was er een vragenuurtje waar Kamerleden eindelijk vragen konden stellen over het afluisterschandaal dat de afgelopen dagen het nieuws beheerst. Er waren heel wat vragen en het beloofde spannend te worden. Maar Opstelten gaf geen enkel inhoudelijk antwoord. Sterker nog: hij verdedigde PRISM.

Kamerleden stelden belangrijke vragen zoals:

  • Lezen de Nederlandse veiligheidsdiensten al onze emails en andere communicatie via het Amerikaanse afluistersysteem?
  • Kúnnen ze zoveel informatie überhaupt verwerken?
  • Hoe verhoudt Plasterks stelling dat in Nederland zoiets nooit zou mogen, zich met het feit dat de veiligheidsdiensten blijkbaar gebruik maken van PRISM?
  • Wat gaat de Nederlandse regering doen om dit te stoppen?

Minister Opstelten slaagde erin om niet alleen geen antwoord te geven op de vragen, maar tegelijkertijd ook Amerika’s massale surveillancestructuur te verdedigen:

  • De minister doet geen mededelingen over de samenwerking tussen de NSA en de AIVD. (Behalve als het de regering uitkomt, natuurlijk.)
  • “Wij werken binnen de kaders van de wet en dat doen de Amerikanen natuurlijk ook.” (Blijkbaar vindt Opstelten het prima dat miljoenen onverdachte Nederlanders in een Amerikaans afluistersysteem continu worden gemonitord.)
  • “Amerikanen hebben een onderzoek lopen naar deze zaak, en wij zullen dit onderzoek niet frustreren.”
  • “We hebben nog nooit een klacht gehad hierover.” (Ehm: misschien omdat het de afgelopen jaren geheim was?)

Wij zijn even sprakeloos.

Bron: Bof.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl