Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

wonder

Hulpeloosheid en onmacht in het kwadraat?

Het is letterlijk en figuurlijk stil. Vakantietijd. Vele Nederlanders zijn moe en uitgeblust geraakt van al die berichten over crises, fraude, afluisteren, grootgraaiers die zich zelf wéér meer toestoppen en de komende miljarden aan lastenverhogingen en bezuinigen. En toch…. Als een struisvogel je hoofd in het zand steken helpt maar even, net als een krat bier achteroverslaan of een fles whisky leegdrinken. Feit is dat de banken in de diverse landen er nog steeds verder op achteruitgaan. Dat enorme bedragen aan niet meer inbare leningen als een nog onzichtbaar aambeeld op de balans drukken en de dat de bereidheid om leningen te verstrekken aan ondernemingen tot bijna nul is gedaald.

Geen groei en de hand op de knip

Zonder investeringen is er geen groei, en de hand op de knip zorgt voor het instorten van de omzet van veel ondernemingen en daarmee ook de belastinginkomsten. Gebleken is dat politici geen uitweg weten. Dat ze zich met handen en voeten vasthouden aan wat was, aan de gevestigde belangen en de ijdele hoop dat wonderen redding zullen brengen. Die wonderen blijven vooralsnog uit. De begrotingstekorten en staatsschulden stijgen in veel landen nog elke dag. De aangegane leningen zijn feitelijk gezien niet meer af te betalen.

Hulpeloos?

Veel Nederlanders hebben het gevoel dat ze als individu niet meer dan een speelbal in en woeste zee zijn. Dat grootheden als miljoenen, miljarden en biljoenen ons begrip, en doen, te boven gaan wat betreft invloed, het kunnen zorgen voor veranderingen, en meer. Zijn we echt hulpeloos? Ik denk dat je hierop met ja en nee kunt antwoorden. De westerse samenleving is enorm complex geworden. Een mammoettanker is er niets bij. Koersveranderingen gaan dan ook heel langzaam, waarbij je vooraf ook nog eens moet weten wat die koers moet zijn. Ons eigen, kleine levensscheepje, kunnen we echter wel grotendeels de baas. Je kunt de boel op orde houden, overzicht hebben in de inkomsten en uitgaven, zorgen dat er zo min mogelijk schulden zijn en worden gemaakt. Investeren in energiezuinige en degelijke apparatuur. Het geld voor een vakantie is na één of twee weken op. Met een goede wasmachine doe je misschien wel twintig jaar.

Lees verder op: Biflatie.nl


 • Internationale (banken , globalistische industrieën)afspraken, dat heeft ons genekt.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 • De moord op Ghadaffi is er een voorbeeld van.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • WWS

  De belangrijkste veroorzaker van schulden (en het grootste kankergezwel van “de economie”) is en blijft rente. Geld dat niet fysiek bestaat. Het totaal van het aantal schulden (inclusief staatsschulden) kan niet eens afnemen, kan alleen maar toenemen. Mocht er een land zijn dat een beetje staatsschuld kleiner kan maken dan zal het in een ander land toenemen. Hopeloos? Ja. Heeft het topje van de piramide zoals die vieze Bilderbergers als doel om de dollar en euro te laten klappen? Ja. Op weg naar een wereldmunt. Maar waarschijnlijk eerst nog een laatste wereldoorlog.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Femke

  Doe met de pensioenfondsen de gehele staatsschulden afbetalen en zorg er voor dat de (semi) overheid in geen geval nieuwe schulden mag aangaan.

  laat iedereen op zijn inkomen volgende vijf jaar een extra taks betalen die voor een grootdeel het pensioen gat weer repareert.

  Schaft de Hypotheek teruggave geheel af en alle andere subsidies ook, verlaag de inkomsten belasting naar 10% en boven de 70.000 euro-80% afdracht en boven de 150.000 euro 99% per individu, belast machines die mensen vervangen met 30% per uur van de opbrengst dat deze draait.

  SCHAFT DE GEHELE EU AF; dus geen Brussel meer dat is dodelijk, spreek meer af waar landen zich makkelijk aan kunnen houden. besparing 80 miljard euro per jaar!!!!! Het zit namelijk in al die subsidies die verstrekt worden!!

  Thumb up 2 Thumb down 1

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl