Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wettelijk verbod sinds 1 juni

goud per postFrankrijk vaardigt totaalverbod uit op verzenden van geld, goud- en zilverstukken via de post

Frankrijk heeft een wet goedgekeurd die het verzenden en cash betalen van goud en zilver in kleine postzendingen verbiedt. De wet werd op 1 juni van kracht en heeft grote implicaties. Zo kunnen tv-advertenties waarin gouden munten te koop worden aangeboden niet langer omdat deze munten bijna altijd via de post worden bezorgd. De regering wil zo de verhandeling van kleine hoeveelheden goud en cash onder particulieren verhinderen.

In september 2011 had de Franse regering reeds strenge maatregelen getroffen om anonieme en cashaankopen van goud en zilver te beperken. Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet sinds dan per bankoverschijving gebeuren.

Een nieuwe aanvullende wet daarop verbiedt nu het verkeer van edelmetalen en bankbiljetten of muntstukken in postpakketten:

« Art. D. 1.-L’insertion de billets de banque, de pièces et de métaux précieux est interdite dans les envois postaux, y compris dans les envois à valeur déclarée, les envois recommandés et les envois faisant l’objet de formalités attestant leur dépôt et leur distribution. »

Mainstream media zwijgt in alle talen

Dit betekent dat verzamelaars van zilveren en gouden munten die vooral op eBay of andere zoekertjessites actief zijn hun hobby niet meer via de post kunnen regelen. Om te vermijden dat juweliers niet al te veel worden verhinderd in het uitoefenen van hun beroep zijn een aantal uitzonderingen in de wet ingebouwd. Maar het doel lijkt vrij duidelijk: het verhinderen van elke transactie onder particulieren waarbij goud en zilver is gemoeid. Opmerkelijk is ook dat geen enkel Frans mainstreammedium over deze nieuwe wet bericht.

Angst van EU voor massale omwisseling

Waarom centrale banken en Europese regeringen de verkoop van goud vandaag opnieuw trachten te controleren? Volgens kenners is de reden eenvoudig: het zijn markten die ze niet volledig kunnen controleren en het idee dat mensen hun lot in eigen handen nemen stoort hen.

Een andere reden is de eurocrisis: nu de plannen om een Europese superstaat te creëren, die aan de basis zou liggen van die nieuwe wereldmunt -de euro-, in snel tempo worden opgeborgen en sommige landen van de eurozone erover nadenken de eenheidsmunt vaarwel te zeggen, is de EU als de dood voor een scenario waarbij burgers massaal hun euros omwisselen voor goud en zilver.

Centrale banken van welke staat dan ook haten de gedachte dat mensen iets in hun bezit hebben dat ze niet kunnen manipuleren, net omdat zo hun monopolie wordt aangetast.

Bron: Expres.be

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl