Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Is niet uitgesloten

Michael-Hastings Met het de dood van blogger Michael Hastings is de wereld een belangrijke voorvechter kwijtgeraakt die opkwam voor persoonlijke vrijheden en een transparante gang van zaken binnen de Amerikaanse overheid.

Missie

general-stanley-mcchrystal
Generaal Stanley A. McChrystal

Als veteraan teruggekomen uit de Irak oorlog vond Hastings dat het zijn missie moest zijn om zaken openbaar te maken die betrekking hebben op het gedrag van het Amerikaanse leger in oorlogsgebieden, zoals Afghanistan en Pakistan. Hij vond dat het Amerikaanse volk het recht had om te weten wat het leger daar allemaal aan het doen is. Hijzelf, en met hem vele anderen konden niet zien aankomen dat deze ‘eenvoudige’ Special Forces soldaat een zéér belangrijke 4-sterren generaal ten val zou brengen (Stanley A. McChrystal). Tijdens een interview met deze generaal, welke overigens vertrouwelijk was, deed Mc Crystal kritische uitspraken over Vice President Joe Biden en andere beleidsambtenaren binnen de regering. Deze uitspraken hebben er toe geleid dat de generaal zijn ontslag indiende bij President Obama, die zijn ontslag accepteerde. Opmerkelijk is dat Hastings tegenover een vriend heeft verklaard dat tijdens het interview de generaal het volgende tegen hem heeft gezegd: “If we don’t like what you write, we will hunt you down and kill you”. Iets wat gezien de omstandigheden tijdens het fatale autoongeluk waarbij Haistings om het leven kwam niet geheel onwaarschijnlijk is. Het rijgedrag van Haistings stond bij familie en vrienden bekend als die van een ‘oude oma’. Dit alléén al maakt het onwaarschijnlijk dat hij met hoge snelheid over een zéér bochtige weg door een dichtbebouwde kom reed. Wat ook gebleken is, is dat Hastings in de laatste uren van zijn leven de volgende paniekerige email heeft stuurd:

 ‘Hey — the feds are interviewing my “close friends and associates,”
‘Also: I’m onto a big story, and need to go off the [radar] for a bit.’

Belangrijke onthullingen

Een vriend van Michael Hastings heeft aan Fox News gemeld dat de Rolling Stone journalist op het punt stond het heftigste artikel van zijn carrière over de CIA te publiceren. Nadat Wikileaks meldde dat Hastings contact had gezocht in de laatste uren voor zijn dood, klagende dat hij onderzocht werd door de FBI, kwam de FBI naar buiten met de mededeling dit niet het geval was.

Volgens Hastings collega-schrijver Cenk Uygur, was hij “ongelooflijk gespannen en bezorgd” , bezorgd dat de regering op zoek was naar zijn materiaal. Hij kwam over als een “nerveus wrak” toen door de nieuwmedia het PRISM schandaal naar buiten was gebracht en bekend werd dat de NSA alle correspondeondentie, telefoongesprekken, faxen en e-mails van journalisten, hebben afgeluisterd en opgeslagen.

fireycrash-1Voormalig Amerikaans veiligheidsadviseur Richard Clarke vertelde de Huffington Post dat de fatale crash van Hastings Mercedes C250 Coupe veel overeenstemming vertoont met een cyber aanval op een auto. “Dus als er een cyberaanval op de auto was – en ik zeg niet dat die er was,” zei hij, eraan toevoegend “Dan denk ik dat degenen die dit gedaan hebben er waarschijnlijk mee wegkomen”. Hij zei verder dat inlichtingendiensten van grote mogendheden deze tools tot hun beschikking hebben.

Op het internet wordt gespeculeerd dat Hastings is vermoord omdat hij op het punt stond om zeer gevoelige informatie over de CIA vrij te geven. De omstandigheden in deze zaak zijn op zijn minst verdacht te noemen.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl