Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zes politiewagens met sirene

TILBURG – Anwar Chakir en Paula van den Assen uit Tilburg zijn afgelopen weekend in Amsterdam in een nachtmerrie terecht gekomen dankzij een speelgoedpistool van de kermis. Ze werden met hun auto stilgezet door zes politiewagens en een motor met sirenes.

speelgoedgeweerHet stel, hun zoontje van vier en twee vrienden werden zaterdag in Amsterdam van alle kanten onder schot gehouden. De politie riep de Tilburgers met megafoons op om uit te stappen, op straat te knielen en hun handen in de nek te leggen. Bestuurder Anwar Chakir (28) werd in de boeien geslagen.

Speelgoedgeweertje

Het spektakel draaide om een onschuldig uitziend speelgoedgeweertje. Het speelgoedwapen was door zoontje Amine een paar dagen eerder gewonnen bij het eendjes vissen op de Tilburgse kermis. De vierjarige Amine zou de loop even uit het dakraam hebben gestoken voor dat zijn moeder Paula het afpakte en op de grond legde.

De vader van Amine wil excuses van de politie: “Gewoon excuses, dat is alles. Ik ben niet uit op een schadevergoeding of iets anders.” Hij vindt dat de arrestatie niets met discriminatie te maken heeft, zoals reageerders op internet beweren.

De politie vertelde tegen het Brabants Dagblad dat de normale procedure is gevolgd. De autoramen waren licht geblindeerd en het had om een echt wapen kunnen gaan. De agenten hebben Amine na afloop een traumabeertje gegeven.

Handboeien om

aanhouding“We waren te verrast om te beseffen wat er allemaal gebeurde”, zegt Paula, de vrouw van Anwar. “Iedereen bleef rustig, maar ik heb, met Amine op mijn arm, meteen een paar keer geroepen ‘dit is een misverstand!’. Toch hielden ze die wapens maar op ons gericht, ook op Amine, en deden ze Anwar handboeien om. Ze hadden onze zoon en Hakima op zijn minst apart moeten zetten.”

Traumatische ervaring

aminePaula is er niet gerust op dat de traumatische ervaring zonder gevolgen blijft voor Amine. Zo vertelt ze dat haar zoontje ‘ontzettend is geschrokken’. Ook vertelt Paula dat Amine ‘bij een sirene direct naar binnen rent en midden in de nacht wakker wordt’. “Hij is altijd vrolijk, maar nu niet”, aldus de vrouw.

Absurd en volstrekt verwerpelijk

De Bond van Wetsovertreders is kritisch op de politie. Volgens de bond mag van de politie ook verwacht worden dat zij hun gezonde verstand gebruiken, eerst kijken met de hand op het pistool is ook een optie.

Bron: Omroep Brabant


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl