Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kunstmatig opvoeren aluminiumprijs

lloyd blankfein3

Lloyd Blankfein, CEO Goldman Sachs

Goldman Sachs heeft de laatste jaren de prijs voor aluminium en daarmee zijn eigen winsten kunstmatig opgedreven. Goldman Sachs is sinds 3 jaar eigenaar van Metro International Trade Services waardoor het een kwart van de voorraden aluminium in zijn bezit heeft. Door aluminium van het ene depot naar het andere te verschepen werden de prijzen kunstmatig opgedreven.

Levertijd aluminium van 6 weken naar 16 maanden

blikje colaCoca-Cola klaagt al enkele jaren over de langere levertijden voor aluminium waardoor de prijs voor een blikje is gestegen. Sinds Goldman Sachs M.I.T.S. overnam is de wachttijd voor aluminium gestegen van 6 weken tot meer dan 16 maanden!! Hierdoor kan M.I.T.S. ook hogere huurgelden aanrekenen.

5 miljard dollar extra winst

De Londense grondstoffenbeurs besliste daarop dat er dagelijks minimale hoeveelheden aluminium geleverd moesten worden waarop Goldman Sachs aluminium vervoerde van het ene depot naar het andere, soms meerdere keren per dag. De hele manipulatie zou Goldmans Sachs de laatste 3 jaar zo’n $ 5 miljard hebben opgeleverd.

Bron: De Tijd en NY Times

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl