Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Pentagon belooft niet meer te liegen

george little

George Little

Vorige week hield de afdeling voorlichting van het Amerikaanse ministerie van defensie een conferentie waarin het beloofde niet meer te liegen (hiermee toegevend dat ze normaliter dus wel liegen) . Ze doen dit onder de druk van de groeiende invloed van de onafhankelijke media en willen hiermee voorkomen dat het militaire apparaat in een  nog slechter  daglicht komt te staan.

“(…)We kunnen ons slechte nieuws niet verbergen. Het komt op de een of andere manier uit en we moeten een manier vinden om, om te gaan met zowel slecht als goed nieuws.” zei de secretaris van voorlichting van het ministerie van defensie George Littlle op het hoofdkantoor op Fort Meade in Maryland (niet ontoevallig ook de hoofdlocatie van de NSA).

“Als er slechte dingen gebeuren zou het Amerikaanse volk het van ons moeten vernemen en niet als een scoop van ‘The Drudge Report’.”

Infowars: Government Promises to Stop Lying Because of Drudge Report Spotlight

Nu moet natuurlijk worden aangetekend dat The Drudge Report dagelijks een verzameling links presenteert. Het produceert niet eigen verhalen, maar plaatst links naar nieuws en blogberichten die het belangrijk acht. Veel van de links verwijzen naar verhalen die gewoon te vinden zijn op de main stream media, die veelal als media worden gezien die gedegen journalistiek bedrijven. Je kunt dus niet van scoops spreken omdat dat betekent dat je de eerste bent.

Als er berichten verschijnen die de overheid en haar tentakels slecht uitkomen verschijnen ze wel in de krant, maar ergens op een pagina achteraan. En er wordt nooit méér aandacht aan besteed. Er wordt dus wel over “slecht nieuws'” bericht, maar er wordt zo min mogelijk aandacht aan besteed. Staan ze op de voorpagina dan is een persoon er verantwoordelijk voor en het systeem blijft fier overeind of wordt ‘hervormd’.
Zappers en andere onafhankelijk nieuwsgaarders pikken deze berichten juist op. Omdat het veelal aanwijzingen zijn voor een tot op het bot verdeeld systeem die faalt in toenemende mate. En niet meer te hervormen is.

Invloed van multinationale bedrijven

Meer nog dan de overheden die een speelbal lijken te zijn van de invloeden van multinationale bedrijven en industrieën, wordt hetzelfde bedrijfsleven ook uit de wind gehouden in de krant, op de TV en radio. Zeker ook omdat dezelfde bedrijfsleven de media van inkomsten voorziet. Nogmaals, er wordt vaak gepubliceerd over de schandalen, het falen en corruptie in overheid en bedrijfsleven, het wordt simpelweg niet geduid en de afzonderlijke incidenten worden niet aan elkaar verbonden. We kunnen natuurlijk niet hebben dat de wortel van het systeem gewantrouwd gaat worden.

 De onafhankelijke media doen dit, moet gezegd: met wisselende kwaliteit, juist wel. Dalen de autoverkopen? Ontploffen er olieplatforms met rampen als gevolg van catastrofale omvang? Daalt de CO2 uitstoot en crasht de economie? Wordt er met gratis geld gestrooid? Onafhankelijke media zoeken verbanden en in dit geval zou je kunnen zeggen: peak oil, ik noem maar een voorbeeld.

Het is ondertussen al geen scheldwoord meer om ‘complotter’ genoemd te worden maar meer een geuzennaam. Dat komt omdat er veel zaken juist zijn voorspeld door de alternatieve media. De mediaconsument die in toenemende mate actief is op internet krijgt dit door. Veel mensen die op zoek zijn naar informatie zijn helemaal niet op zoek naar entertainmentwaarde zoals die wordt aangeboden in hapklare brokken bij de “Metro” en de “Spits”. Ze willen doordringen tot de achterliggende problematiek. Omdat mensen begrijpen dat, als je een probleem wilt oplossen, je moet doordringen tot de kern.

Main Stream Media

nieuwsuurBovendien is de waarheid die door autoriteiten wordt gebracht op z’n zachtst gezegd twijfelachtig. Ik hoef alleen maar even te verwijzen naar 9/11 en/of de motieven om oorlog te voeren met Irak, Afghanistan, Syrië, Mali, Somalië, etc. etc. etc… En ja mensen, Nederland en België doen daar hartelijk aan mee. “Een beetje VOC mentaliteit!”, zoals Balkenende het mooi verwoordde. Met miljoenen doden tot gevolg.
En daarom is de poging van het Amerikaanse ministerie van defensie bij voorbaat vruchteloos. De onafhankelijke media wordt sterker en sterker en heeft een groeiend publiek, ten koste van de main stream media. Mensen nemen in toenemende mate geen krant meer, doen vaker hun TV uit en vergaren hun informatie steeds vaker op internet. Maar er is wel een ‘maar’.

De strijd om betrouwbare informatie en duiding verlegt zich dus steeds meer naar het internet, dus we zullen waakzaam en actief moeten zijn om deze vrij te houden want er wordt steeds meer gedaan om internet aan de ketting te leggen. Het ‘pornofilter’ van Cameron, de nieuwe verdragen die worden gesloten om het copyright te beschermen, de voorbeelden zijn legio en allemaal terug te lezen op deze site en vele anderen. En laten we de NSA en Prism vooral niet vergeten waarbij de boodschap van Eduard Snowden vooral lijkt te zijn: “kijk uit wat je doet en zegt op internet. Alles wordt in de gaten gehouden dus ook jij beste lezer”.

Alex Jones

alex_jonesJe zou kunnen spreken van een nieuwe wending van de machten in hun omgang met onafhankelijke media op internet, ze kunnen er simpelweg niet meer omheen. Vrij vertaald kunnen we spreken van een aanstaand propaganda-offensief. En zoals Alex Jones aanstipt pikken Amerikaanse militairen websites als The Drudge Report, en die van hemzelf Infowars.com natuurlijk (en bestel zaden en vitaminepillen etc. etc.), steeds meer op. En in ons kikkerlandje is het vertrouwen van militairen in defensie ook op een dieptepunt. Niet omdat het een ‘slechte werkgever’ is, maar omdat mensen steeds meer verbanden leggen die defensie liever niet heeft.

Dus zet je schrap en werk hard door met het plaatsen van linkdumps, het leggen van verbanden en het schrijven van stukken. Werk hard want de tijd om aan te tonen dat het systeem waarin we leven door en door rot is, is wellicht voorbij, het systeem begint het zelf door te krijgen. En dat is op zich zelf natuurlijk hoopvol. Maar dat betekent dat we ook steeds harder zullen moeten denken en verbeelden over mogelijke oplossingen, voor onszelf en mensen om ons heen.

Bron: Zaoplog.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl