Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Crisis creëert wig tussen burgers en overheid

RUTTE2Wanneer raakt een land in depressie? Dat is het geval wanneer een recessie langdurig aanhoudt en er op korte termijn geen uitzicht is op verbetering. Wanneer worden wij burgers door onze overheid ingelicht dat we in een economische depressie verkeren? Never, nooit, niet. We worden alleen gealarmeerd voor een stormdepressie wanneer flinke neerslag dreigt om het verkeer een halfuurtje lam te leggen. Of wanneer de dijken dreigen te bezwijken. Hiermee geef ik aan dat onze overheid alleen een fysieke bescherming kan bieden voor korte termijn onheil. Maar zijn wij als burgers ook gewaarschuwd door onze regering toen het een aantal jaren geleden al duidelijk werd dat we met z’n allen in een economische depressie zouden belanden?

Geen waarschuwingen

Nee dus, want paniek zaaien doet de overheid niet. Stel je voor dat onze overheid zijn burgers waarschuwt om met z’n allen de hand op de knip te houden en dat we moeten sparen voor later. Niemand die nog één euro uitgeeft, de economie stort in en we raken dus door toedoen van onze overheid in een zware recessie. Dan is Den Haag al gauw te klein voor de massale demonstraties van boze burgers die de schuld dan heel makkelijk bij de overheid kunnen neerleggen. Hadden Rutte en Samson de boel maar niet naar beneden moeten praten. Maar wat blijkt? Roepen de heren het tegenovergestelde dan gebeurt precies hetzelfde. Burgers reageren dan juist tegendraads en denken, ik zal zelf wel uitmaken wat ik uitgeef. Überhaupt heeft 5 jaar bestedingskrimp er voor gezorgd dat de meeste Nederlanders al minder uitgeven. Conclusie van dit betoog: de bemoeizucht van de overheid heeft een remmend effect op economische groei.

Misleiding

lege winkelsHet maakt in feite niets uit, als je als eerzame burger wel of niet gewaarschuwd wordt voor een economische depressie. De maatschappij met z’n menselijk gedrag gaat toch zijn eigen gang. En daar  wringt ‘m nou net de schoen. Waarvoor hebben we een regering? Toch om ons Nederlandje in goede banen te leiden en de burgers te beschermen voor allerlei rampspoed. Zowel economische- als natuurrampen. We gaan uiteindelijk niet voor niets naar de stembus om daarmee de beste regering te kiezen die we maar willen. Hoe voelt het dan om nu te moeten constateren dat we volledig aan ons lot worden overgelaten op een moment dat alles om ons heen in elkaar dondert. Lege winkels, lege bedrijfspanden, record faillissementen, record aantal werklozen. Er worden teveel records gebroken binnen onze maatschappij. Het ironische is dat het woord record “topprestatie” betekent.  Hier klopt dus iets niet in de manier van berichtgeving. Zo verpak je een slecht bericht in een positief lijkende boodschap. Dat lijkt op pure misleiding? Van waar dit soort vreemde nieuwsberichten?

Dieptepunt?

Grove leugens en pure misleiding
Diederik Samsom (2)
Geleidelijk aan komen we op het punt dat we onze regering kunnen beschuldigen van grove leugens en pure misleiding. We kiezen politici in de verwachting dat ze intelligent zijn en gewiekst in het oplossen van problemen. Hoe kan het dan bestaan dat “ze” zoals nu blijkt al jaren lang tekort schieten in het geven van juiste voorspellingen? Elk jaar horen we dat het dieptepunt is bereikt en dat het (waarschijnlijk) volgend jaar weer beter gaat. Is het niet een minister, dan wel het CPB of de DNB, of een bankeconoom. Stuk voor stuk heuse autoriteiten. Hoe kan het bestaan dat deze “ingewijden” al jaren er naast zitten? Wij burgers zien toch om ons heen dat de maatschappij al vele jaren achteruit holt. Zowel financieel gezien als ook in de persoonlijke beleving. Verruwing in het dagelijkse leven, individualisme en geen saamhorigheid meer. Genoeg signalen om daarin een causaal verband te zien.

Lees verder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl