Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Mazen in de wet

broccoliWie dacht dat Monsanto zich stilzwijgend had teruggetrokken uit Europa komt bedrogen uit.
Via een aantal mazen in de Europese wet zijn ze er nu in geslaagd om patent te krijgen op natuurlijke producten zoals broccoli.
Onlangs werd er links en rechts juichend gereageerd op de mededeling van Monsanto dat ze zich vrijwillig zouden terugtrekken uit het grootste deel van Europa en alleen actief zouden zijn in die landen waar ze gewenst waren.

Schijnbeweging

Toen al schreven wij dat een bedrijf als Monsanto nooit zal opgeven, zich alleen voor het oog strategisch zal terugtrekken om daarna des te harder toe te slaan. De manier waarop ze dit dan doen wordt misschien duidelijk uit het volgende:

Het lijkt dat ze nu de weg hebben gekozen van het patent. Dit is in feite een nog veel smerigere en geniepigere manier om controle over de markt te krijgen. Volgens een bericht van een actiegroep voor mensenrechten “No Patents On Seeds” is het patentkantoor van de Europese Unie, the European Patent Office (EPO), nu bezig met het toekennen van patenten aan biotechbedrijven voor volkomen natuurlijke producten zoals broccoli.

Broccoli privé eigendom

Volgens dit bericht is broccoli onlangs overhandigd aan Monsanto als privé eigendom. Doordat ze een aantal mazen in de wet hebben ontdekt, zijn Monsanto en een aantal collegabedrijven druk doende met het indienen van patentaanvragen op allerlei soorten natuurlijke producten. Naar alle waarschijnlkheid in een reactie op de grote weerstand die ze in Europa hebben ondervonden.

Daardoor heeft Monsanto nu een Europees patent op broccoli, niet alleen op de zaden, maar ook op delen van de plant, eigenlijk alles wat in de ruimste zin des woords met broccoli te maken heeft.

Dit betekent dat hoewel de biotechindustrie er niet in is geslaagd om de natuur te vervangen door haar Frankensteinproducten, ze dit nu heeft opgelost door patenten te claimen op de natuur zelf. Als dit nu niet wordt gestopt, dan zullen dit soort misdaden tegen de mensheid doorgaan en nog vele malen erger worden.

De “No Patent on Seeds” organisatie is bezig met een grote petitie tegen het patenteren van natuurlijke producten en heeft inmiddels al meer dan twee miljoen handtekeningen verzameld. De groep krijgt hierbij steun van talloze andere actiegroepen vanuit heel Europa. Wie deze petitie wil ondertekenen kan hier klikken.

Brussel zit te slapen

Het bizarre in deze hele situatie is dat het Europese Parlement tegen het toekennen van patenten schijnt te zijn, maar dat EPO dit toch gewoon toekent. De petitie is dan ook een oproep aan al díe politici om controle te nemen over EPO voordat onze totale natuur eigendom is van Monsanto.

Je zou ook kunnen stellen dat als die niets uitvoerende, declarerende club uit Brussel inderdaad hier allemaal tégen was, dan hadden ze het nooit zover laten komen. Het is hoe dan ook een bureaucratisch monster waarvan de linkerhand niet weet wat de rechter doet en intussen gaan de misdaden tegen de mensheid ongehinderd en op volle kracht door.

Bron: Niburu.co

 


 • niburu.co

  Beste Gewoon-Nieuws,

  Wijzijn blij dat onze artikelen worden overgenomen. Wij schrijven alles zelf en daarom willen we graag dat we als bron vermeld worden als onze artikelen gebruikt worden. De bron van dit artikel over broccoli is niet Zaplog want zij namen het ook over, maar is NIBURU.CO. Graag per ommegaande aanpassen, waarvoor dank!

  Thumb up 65 Thumb down 13

 • niet te geloven dat dit zo maar kan………….

  Thumb up 4 Thumb down 1

 • @niburu.co Oeps, sorry. Foutje, bedankt!

  Thumb up 5 Thumb down 1

 • OJG

  @Dirk Sinay on Facebook

  Vrees niet, dat is het ook helemaal niet.

  Thumb up 3 Thumb down 5

 • OJG

  @OJG

  Oeps, kwalijke zinsbouw. Ik bedoel: het is ook helemaal niet waar. Bronnen checken is helaas een vergeten kunst.

  Thumb up 3 Thumb down 1

 • Thanks voor de snelle actie, zeer gewaardeerd!

  Thumb up 5 Thumb down 2

 • Repesteeltje

  @OJG Een beetje roeptoeteren dat het bericht “helemaal niet waar” is zet geen zoden aan de dijk. Kom dan met de link van een betrouwbare bron waaruit dit blijkt.

  Thumb up 2 Thumb down 2

 • OJG

  @Repesteeltje

  Wat is er aan de hand: er is een bedrijf, Seminis Vegetable Seeds, dat al vele jaren een patent heeft op een bepaalde kweekvorm van broccoli, die het makkelijker maakt om die plant machinaal te oogsten. Patenten op kweekvormen zijn gebruikelijk; als je in de bloemenwinkel een orchideetje koopt zul je op het kaarte in het potje ook “propageren verboden” zien. Vanzelfsprekend kraait er geen haan naar als je orchideetje daarna uitlopers ontwikkelt die je afsnijdt en aan je oma geeft, maar als je vervolgens een grote commerciele operatie begint om die orchideeën aan tuincentra te verkopen mag dat niet zomaar, omdat de originele kweker enige jaren heeft geinvesteerd in kruisbestuiven, en die investering graag beschermd ziet.
  Terug naar Seminis: Seminis kreeg dat patent in 2005, en betaalt sindsdien aan het patentenbureau elk jaar een vergoeding voor de registratie van de verlenging (https://register.epo.org/application?number=EP05103316&tab=main). Seminis is intussen inderdaad wel eigendom geworden van Monsanto.

  Wat is dus in feite het nieuws: een bedrijf dat een patent heeft op een kweekvorm heeft zijn jaarlijkse registratiekosten aan het patentenbureau betaald, zoals vele bedrijven dat al vele jaren doen.

  Een bron geven van iets dat niet is gebeurd is lastig. Je kunt echter wel kijken naar de patentverleningen van de European Patent Organisation. Ik vind Monsanto doodeng, maar als de werkelijke argumenten tegen Monsanto worden vervuild met met onzin, wordt het voor Monsanto wel erg makkelijk om z’n tegenstanders in de publieke opinie neer te zetten als idioten. Dit soort berichten doet meer kwaad dan goed.

  Thumb up 78 Thumb down 6

 • gekkehenkieniet

  Zo. Speciaal een account aangemaakt omdat ik me dooderger aan dit soort opruiende berichten waarin neutrale berichtgeving absoluut ontbreekt. Al tijdens het lezen kwam de vraag bij mij op: waar vind ik dit bericht elders en gewoon feitelijk geschreven met alle info zodat ik tenminste echt kan lezen waar het overgaat.

  “Dit betekent dat hoewel de biotechindustrie er niet in is geslaagd om de natuur te vervangen door haar Frankensteinproducten…”

  En dan noem je je website ‘Gewoon Nieuws’?! Met dit soort uitspraken?! Triest. Noem het dan ‘Opruiend Nieuws’ ofzo.

  Godzijdank, OJG geeft duidelijke uitleg en inderdaad de laatste zin is helaas waar: “Dit soort berichten doet meer kwaad dan goed.” Graag dus jullie berichten wat NUANCEREN voortaan. Geeeezzzz.

  Thumb up 16 Thumb down 3

 • societys vomit coming at you

  @OJG Dat de bron niburu is doet de zaak ook niet echt goed …

  Thumb up 4 Thumb down 3

 • societys vomit coming at you
 • sleepybe

  en intussen wil mosanto ook doorgaan voor het patent van de levende mens, de eerste van mosanto die zegt dat zij eigenaar zijn van mijn leven mogen dit gerust eens met een dual uitvechten. waar halen ze het lef? welke soort criminelen zijn dit? waarom laat europa dit toe? ze steken massa’s geld in het bestrijden van piraterij in africa, maar ze doen niks aan piraterij van een veel hoger niveau, veel beter georganiseerd, waarschijnlijk ook door vele gefinancierd… de eerste rechter die hun patent goed keurd is o dom dat hij niet beseft de rechten van de mens te schaden. en europa zette zich neer en keek ernaar :s

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sleepybe

  @ repelsteeltje, ze hebben idd al patenten op bepaalde kweeksoorten, mosanto op alles soorten vanaf het de naam brocoli draagt of voldoet aan de hoofd kenmerken van brocoli. en @ gekkehenkieniet, ik heb gezocht en heb gelijkaardige berichten gevonden, zelfst de officiele erkenning van patent… dus het is waar

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stefan

  Brussel heeft niets te maken met het patent. De EPO is een zelfstandig opererend orgaan waar de EU/Brussel niets mee te maken heeft. Wel is het zorgwekkend dat het zoveelste bewijs dat een corporatie meer macht heeft dan een overheidsinstelling. Ofwel, lieve burger van Europa, U wordt geleidt door een stel incapabele figuren die (mede mogelijk gemaakt door monsanto, u het geld uit de zakken klopt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stefan

  ow, nog wat, Volgens het patentverdrag is patent op natuurlijke planten ook niet mogelijk. Dus krijgen we binnen kort een stikker op de broccoli. “Biologische Broccoli’ ipv. ‘Genetisch gemanipuleerde broccoli’

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nog even en hebben ze patent op water en lucht?
  Kunnen we allemaal blauw betalen aan belastingen erop..
  Corrupte corporatie(bilderbergers als aandeelhouders) achter de zogenaamde rechtstaat…
  En het cabinet laat het klootjesvolk met broeikasteffect en verwegistan missies kloten.
  Schapenvolk is ook nie wakker te krijgen.tot ze massaal dakloos zijn en aan de voedselbank moeten…dan is het te laat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Enrico Tigani

  laten we aanslagen plegen, of levens bedreigen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pammie

  Ik ben zeker tegen grote organisaties als Monsanto… maar ook tegen stemmingmakerij zonder goede argumenten… Als je een bewering doet: niet verwijzen naar een website met een popie-jopie zwamverhaal… maar noem de echte bron: namelijk de specifieke patent toewijzing!!! Als je dat doet nemen mensen je serieus!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • mike
 • TwinPass

  also ich finde es sehr gefährlich wenn Patente auf Pflanzen und Erbgut vergeben werden. Unglaublich fahrlässig von unseren Politikern wenn sie dies nicht verhindern.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Uiterste bullshit!!! Zo zie je maar weer dat door de mens gemaakte wetten totaal nergens op slaan. Weet je wat nieuws doet, ze vertellen hoe ze het willen hebben. En dan kijken ze hoe de massa reageert. Het is allemaal gewoon een spelletje of wij door al die technologie nog wel bewust blijven. Ik leef alleen maar met de wetten van de natuur, en luister niet meer naar dit soort onzin!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arjan

  Wat een bullshit verhaal. Je kan geen patent krijgen op een bestaand product (broccoli, water, lucht). Het hele idee van patenten is dat je nieuwe producten beschermt zodat je als bedrijf er rendement uit kan halen voordat anderen het idee kopiëren. Wat ze wel zouden kunnen doen is een soort broccoli patenteren die ze zelf gemanipuleerd hebben zodat het beter tegen ziektes kan ofzo. Dat patent is dan alleen geldig voor dat specifieke zaad en dat weerhoud niemand ervan de normale broccoli te verbouwen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • vassago

  het
  draait idd rond een specifiek soort zaden waarop zij een patent nemen.
  Is dit dan wel in orde? Deze zaden zijn zo gemaakt dat ze op massale
  schaal kunnen geproduceerd worden en de gemiddelde boer binnen de
  kortste keren mag gaan inpakken wegens niet concurrentieel. In Amerika
  zijn boeren gedwongen zaden te huren (mede door de Amerikaanse wetgeving
  inzake kruisbestuiving etc. ) en hiervoor per jaar huur te betalen! Het
  draait rond hier om commentaar op massakapitalisme dat alle
  concurrentie van de markt drijft, geen commentaar op ggo’s. Monsanto is
  het enige bedrijf dat groot genoeg is om onderzoek en lobbyisme te
  betalen en dit zorgt voor een monopolie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • vassago

  Patenten op eigenschappen die voorkomen in de natuur zijn in Europa meer aanwezig dan u denkt. nog even een minder éénzijdig artikel dat ook hier meer op ingaat: http://www.engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=10688&titel=Monsanto%20krijgt%20patent%20op%20klassiek%20veredelde%20broccoli&category=nieuws

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  Dit artikel is pure hoax en onzin, mensen lees aub geen artikles op deze site, staat bekend om pure bullshit te produceren…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  Dit artikel is pure hoax en onzin, mensen lees aub geen artikles op deze site, staat bekend om pure bullshit te produceren…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ranesh Vai

  Over Gewoon-Nieuws.nl:

  http://www.gewoon-nieuws.nl/over/#.Utlt_jnb_Qd

  Ondertussen wordt dit artikel dus in eerste instantie met verkeerde bronvermelding geplaatst terwijl het ook nog eens het meest gelezen artikel is….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • en jij bent een van die vrijmetselaars die met alles hoax roepen?typisch….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ik zou het toch maar eens onderzoeken voordat je dan met alles onzin roept…
  ben je ook een vrijmetselaar die onder MK ultra is geweest?welke rang vrijmetselaar?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  Nee ik ben student journalistiek en het is algemeen geweten dat deze site onzin verspreid. Misschien beter je mond houden als je er niets over weet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  Je maak maakt precies op elk artikel negatieve comments en zeikt altijd over vrijmetselaars. Miss je frustratie ergens anders reageren. Ja we weten allemaal dat de wereld corrupt is maar ga jij er iets aan veranderen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • nou,een journalistiek student met kortzichtigheid,kort lontje ,slecht gevoel voor humor en kritiek en slecht inzicht in vele zaken…
  het wordt echt niks met je ..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  Bla…bla…bla…wow iemand zoekt hier naar aandacht geeuw…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sydney De Vos

  En wat zit je overal rond te zeveren over god de almachtige zal terugslaan. God slaagt niet terug. God straft niet. God is maar 1 ding en dat is liefde. Jij hebt blijkbaar veel haat vanbinnen. Het is lang bekend dat dit artikel niet waar is. Monsanto is een rotbedrijf en daar is iedereen het denk ik met eens. Maar waarom zit je uit te halen alsof ik monsanto steun? Vergeet niet dat we in puur kapitalisme leven. En daar draag jij mijn beste ook aan mee. Elke keer dat je eten koopt, uit gaat, je internetrekening betaalt, steun jij het systeem. De enige manier om het systeem te veranderen is om van boven aan te beginnen. Als de bedrijven hun aanpak veranderen moet de consument dat niet meer proberen. Ik leef zelf in zuidoost azië tussen mensen die weten wat armoede betekent. En heel deze regio word volledig verneukt door grote bedrijven zoals coca cola, mcdonalds, shell, enz…Geen haan die hier naar kraait wat die bedrijven uitvoeren omdat ze alleen maar denken aan overleven. En iedereen daar in europa zit op zijn vette krent lekker volgevreten achter hun computer te klagen. Wel jullie hebben de mogelijkheid om iets te veranderen. Miss tijd dat iemand dat is doet ipv hier tegen elkaar te zitten mekkeren. Deze maatschappij is al fucked up genoeg om elkaar te gaan bevechten dus zal ik de volwassene zijn en niet meer in discussie gaan als iemand mij beledigingen naar het hoofd smijt terwijl die persoon mij helemaal niet kent. One love

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sopor81

  Oei een Christelijke journalist … dat misten we nog …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Evie

  Slaap maar lekker door. Het zijn juist de wetten van de natuur die door gentechnologie gemanipuleerd worden. Monsanto e.a. drukken ‘gewone’ boeren uit de markt, zodat zij een monopolie krijgen met GM zaden. Bijv.McDonalds voert al zijn slachtdieren met GM soya en ook de olie is GM.
  andere bronnen:
  http://www.realfarmacy.com/monsanto-patent-on-natural-broccoli-seeds/

  http://www.engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=10688&category=nieuws&titel=Monsanto+krijgt+patent+op+klassiek+veredelde+broccoli

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Evie
 • Ariadne

  Student journalistiek in Zuidoost Azië?
  Dan hoop ik maar dat je engels een heel stuk beter is dan je nederlands. Taalfouten als ‘God slaagt’ ipv ‘slaat’ wisselen zich af met foutieve zinsbouw en stijl terwijl leestekens de weg kwijt zijn.
  Is dit goedkope kritiek onder de gordel? Neen, ik geloof gewoon niet dat je journalistiek studeert en als je daarover al onwaarheid vertelt, hoe betrouwbaar zijn je andere beweringen dan?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Alex

  Onderbouw het eens? Staat bekend, is bekend met, men zegt is geen onderbouwing

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joanne

  Als je dit alles bullshit vind. ten eerste wat doe je hier en waarom lees je het?
  en ten tweede. youre just a part of the problem. Beetje mensen die wakker worden en zichzelf belangrijke dingen aan het leren zijn gaan vertellen dat de harde waarheid bullshit is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lily

  Het is geen onzin, Monsanto en Syngenta zijn monsters in de wereld van zaden! Monsanto die een publiek data gebruikte om de broccoli hoger te laten groeien, zodat het machinaal geoogst kan worden, zonder erkenning toestemming van de universiteit in Amerika die onderzoek deed en die deze onderzoeksdata beschikte.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl