Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Manipuleren van burgers wettelijk vastleggen

neelie kroes4Als EU-commissaris Neelie Kroes haar zin krijgt dan zullen de nieuwe Europese regels omtrent ‘netneutraliteit’, die bedoeld zijn te voorkomen dat bepaalde online diensten worden ‘afgeknepen’ of geblokkeerd, een einde maken aan het onafhankelijke internet. De partijen met de dikste portemonnee krijgen dan voorrang boven niet-commerciële nieuwsaanbieders, waardoor het internet in Europa meer dan ooit de ruimte zal geven aan éénzijdige berichtgeving, waardoor al het tegengeluid zal worden weggedrukt. Met andere woorden: Kroes wil de massale manipulatie van de burgers door de machtselite van de EU nu wettelijk vastleggen.

‘Wie betaalt, krijgt voorrang’

‘Wie betaalt, krijgt voorrang,’ is het motto van Brussel en commissaris Kroes. Het Europese internet moet in hun ogen volledig worden vercommercialiseerd. Telecomproviders krijgen het recht om te bepalen welke (nieuws)aanbieders voorrang krijgen boven anderen. Brussel wil de nationale regeringen alle zeggenschap hierover ontnemen.

Het einde van het vrije internet is dus nabij. Onafhankelijke, niet-commerciële blogs zullen in de toekomst worden weggedrukt ten gunste van de best betalende aanbieders. Zoals bekend brengen de reguliere massamedia, ook op het internet, vrijwel uitsluitend extreem gekleurd, verdraaid en door de heersende machtselite goedgekeurd ‘nieuws’ over bijvoorbeeld de EU, de crisis in de eurozone, de situatie in het Midden Oosten, de Arabische Lente, het milieu, et cetera.

Onbeperkte massamanipulatie door Brussel

censuur2De door Kroes en EU gewilde netneutraliteit zal het internet opdelen in een ‘klassenmaatschappij’. Producenten van bijvoorbeeld auto’s, printers, kleding en aanbieders van droomvakanties krijgen voorrang boven musea, universiteiten of archieven. De NOS, Nu.nl, de Telegraaf en andere kranten zullen snelle websites blijven, waar andere aanbieders, zeker private blogs, bijna onbereikbaar zullen worden.

De vercommercialisering leidt er tevens toe dat de toch al aanzienlijke massamanipulatie nu helemaal vrij spel zal krijgen. De EU heeft niet voor niets speciaal voor dit doel een eigen nieuwsdienst opgericht. Met het belastinggeld van de Europese burgers zullen diezelfde burgers uitsluitend éénzijdige berichten krijgen voorgeschoteld, waarin de EU natuurlijk zal worden afgeschilderd als een zeer succesvol project dat alleen maar het beste voorheeft met zijn onderdanen.

Lees verder op: XanderNieuws.nl

 


 • Repesteeltje

  Kan dit vreselijke mens niet gestopt worden?

  Thumb up 68 Thumb down 3

 • dvhaaren

  Alweer een rechtse repressie zet. Wat voor ongedierte kronkelt er in de hersenen van deze mensen of zou ze aan het dementeren zijn. Een walgelijk voornemen een weldenkend mens onwaardig.

  Thumb up 9 Thumb down 0

 • Joost

  @ Kroes. Droom maar verder. Deze uiterst jammerlijke poging tot manipulatie van de media zal nooit effectief worden. Hitler droomde er van vanaf 1936 tot 1945. Wat hem overkwam weet iedereen.
  P.S. Vergeet niet om de hitlergroet te oefenen.

  Thumb up 7 Thumb down 0

 • Rinus57

  Neelie Kroes is in hart en nieren vervend VVD’er , en dan bezit zij het vervelende VVD gen om te heersen en te manipuleren over anderen.
  Mark Rutte en Diederik Samson liggen op ramkoers om de elite die voorsprong te geven .
  Het restant van de bevolking mag naar hun pijpen gaan dansen , en het enige propaganda machientje waar nog geen stop op zat ‘’het internet’’ gaan zij nu op slot gooien.
  Gelukkig leert de geschiedenis dat aan dictatuur ook een einde komt , alleen persoonlijk gezien vind ik dat zij nu wel wat lang in het pluche zadel zitten .
  Voor het democratisch en sociaal gezinde volk mogen zij wat hun betreft liever vandaag dan morgen met hun Eurofielen vrienden vallen en opzouten .
  Het roer moet om , de macht weer aan het volk en de gekozen volksvertegenwoordiger weer gaan doen waar hij of zij voor gekozen is, namelijk opkomen voor de belangen van het volk .

  Thumb up 9 Thumb down 0

 • danielle

  echt een schandalige gedachte dat rijken het grootste communicatie bereik recht zouden mogen hebben.
  Daarnaast worden creatieve gedachten niet meer gezien Het beknopt enorm.
  Geen idee hoe ze op dit idee komt maar het is behoorlijk beperkt en
  financieel ingegeven. Mensen blijven creatief in die zin snap ik het
  duitsland verglijk in een onderstaande reactie. Vrijheid is het grootste
  goed en mensen zullen daar altijd voor blijven vechten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ManthexXx .

  Maar zelfs als dit domme plan er zou komen, dan hangt het toch maar net af van welke zoekmachine je gebruikt om je resultaten te vinden? Neem je eentje die wél onafhankelijk is. Ik zeg niet dat dit niet tegen gehouden moet worden, maar als het er doorheen komt dan weet je hoe je het omzeilt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  Lieverd, je weet toch, vrijheid is een kapitalistisch begrip. Het heeft geen zin te vechten voor je vrijheid als je het geld er niet voor hebt. Mahatma Ghandi was rijke advocaat en Martin Luther King een rijke dominee. Laten we niet beginnen over Nelson Mandela ook hij had centen zat. Om te denken dat je als simpele burger slaaf kunt vechten voor je vrijheid je dromen dan think again. Wees blij met het feit dat je de wetenschap hebt slaaf te zijn in deze wereld, dat is je grootste goed. kusje, divine x

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  rechts? links? maakt niet uit , dat is alleen maar om een handje vol intelectuelen bezig te houden. links is net zo rechts als rechts links is dus in wezen een pot nat. het ongedierte zal waarsch tatoos hebben van olie en oorlog. de twee dingen die elke politieke uitspatting bewust of onbewust drijft.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  nee waarom zou je? je krijgt er niks beters voor in de plaatst, just enjoy your ride its free entertainment on the one way street show called earth today. laat los accepteer en slik zoals het een slaaf betaamt, gij zult zien welks een openbarimg dat u brengt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  notify to the people ik had hier een reactie geplaatst die is niet geplaatst. censuur van buiten af.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Theo Che

  wie legt die teef om

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stephan van de Mortel

  Zij heeft dit afgekeken van landen als Turkije, Korea, Rusland en China. We worden al vaak voorgelogen. Dus dat wordt bijv. geen krant meer lezen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • john

  Ik wil een cactus bij haar naar binnen duwen …

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl