Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Europese staatsschulden naar nieuwe records

matJe zou zeggen dat de Europese overheden het kosten- en batenspelletje zo langzamerhand wel eens een keer zouden moeten begrijpen, maar niets is minder waar. De werkloosheid, en daarmee het aantal uitkeringen, neemt schrikbarend toe, het aantal faillissementen is nog nooit zo hoog geweest en toch blijft de politiek bij de enorme lastenverzwaringen. De gevolgen daarvan zijn inmiddels duidelijk zichtbaar in de vorm van de enorme stijging van de staatsschulden met de daarbij behorende stijgende rentelasten.

De Nederlandse schuld blijft stijgen

In 2012 bedroeg de Nederlandse staatsschuld nog 67,7% van het bruto binnenlands product. In het eerste kwartaal van van 2013 is dit met een dikke 4 procent gestegen naar 72% van het bbp. Alle mooie praatjes van onze politici ten spijt, het grote probleem loopt uit de hand in plaats van dat het opgelost wordt. Er wordt op grote schaal meer geld uitgegeven dan dat er binnenkomt, onze politici hebben nog steeds niet door dat het gekozen beleid de boel vooralsnog alleen maar verslechtert.

Afspraken  en de 60% norm

Gemaakte afspraken blijken wederom een lachertje te zijn, waarvan de burger de dupe is. Regels maken om te laten zien dat ze het zo goed bedoelen en daadkrachtig zijn om zodoende het stemvolk een steun in de rug te geven en enigszins koest te houden, het is een schande. De afspraak, gemaakt door de eurolanden om het tekort niet hoger te laten zijn dan 60% van het bbp, wordt stoer en trots gebracht, maar achter de schermen gewoon in de prullenbak gegooid. Hoe kun je 60% afspreken terwijl de meeste landen dik boven de 100% uitkomen? Uiteraard wordt er vol bravoure melding gemaakt van het feit dat Estland, Finland, Luxemburg, Slovenië en Slowakije onder de 60% norm zitten, landjes die economisch gezien niks voorstellen…

Lees verder op Biflatie.nl


 • mario8282

  Wij hebben geen “geldsysteem”, wij leven in een alles behalve duurzame SCHULDENFABRIEK.

  De ECB mag nog niet eens geld scheppen. Bij behoefte aan liquiditeit leent de ECB geld van de Federal Reserve. De Fed heeft dat geld ook niet, maar die maakt het met hun computer. Zoiets mag de ECB absoluut niet doen.

  Uitleg
  ——–
  De Fed beschikt over de status van Lender Of Last Resort (LOLR).
  De ECB heeft deze status niet. Sterker nog: de ECB mag geen geld scheppen. Roep a.u.b. geen “complottheorie” en bestudeer aandachtig het Maastricht Verdrag Art. 104.

  Dus om een nieuwe Euro te mogen hebben leent de ECB fiat Dollars van de Fed. Dan converteert de ECB de Dollars in Euro’s . Aan het einde van de leenperiode worden de Euro’s weer in Dollars geconverteerd en aan de Fed terugbetaald (attentie !) met rente. Nou het geld voor de rente was en is er niet. Wat de ECB tekort aan geld komt voor de rente doet de schulden stijgen. Nog erger: in de hele economie is er geen dekking in geld voor de rente verplichtingen. Dit is waarom we altijd meer schulden dan geld in het systeem hebben. Dit is ook waarom de schulden steeds groter worden ten opzichte van het aanwezige geld.

  Thumb up 9 Thumb down 1

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl