Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VS begint op Sovjet Unie te lijken

moestuintjeHet lijkt erop dat de Verenigde Staten van Amerika, het ‘thuisland van de vrijheid’ iedere dag meer en meer op de voormalige communistische Sovjet Unie beginnen te lijken, waar het verboden was om je eigen voedsel te verbouwen, tenzij het door de staat werd toegestaan.

In de jongste aanval van de Amerikaanse overheid op haar burgers heeft het agentschap van de USDA (United States Department of Agriculture) een verbod uitgevaardigd aan Rosie, een ijverig 4-jarig meisje uit Zuid-Dakota, om op een ongebruikt stukje grond naast haar gesubsidieerde wooneenheid, groente te verbouwen.

Rosie’s moeder is alleenstaand en ernstig gehandicapt. Zij en haar dochtertje moeten leven van een gehandicapteninkomen van $ 628,- per maand. In de tuin pal achter hun achterdeur zorgt Rosie liefdevol voor de groei van een klein aantal groenten die een verse en gezonde aanvulling zijn op hun dieet die zij zich op een andere wijze niet makkelijk kunnen veroorloven. Rosie begon haar tuintje mei 2013, maar nu heeft de beheerder van het onroerend goed bedrijf opdracht gegeven om het tuintje te verwijderen.

Landschapsarchitectuur

Als reden wordt opgegeven dat tuinieren tegen de regels ingaat van de plattelandsontwikkeling van het agentschap, de USDA. Deze verbiedt de bewoners om structuren van weke aard dan ook, te veranderen in aangelegde gebieden. Het argument dat het kweken van groenten door de meest behoeftigen van de Amerikaanse samenleving voorrang zou moeten krijgen boven landschapsarchitectuur, werd als niet ter zake doende opzijgeschoven.

 


 • dvhaaren

  Hoe meer geld, hoe meer vrijheid wordt opgeëist door sommige creaturen en om zich beter te voelen zet men zich dan af tegen diegene met het minste geld. Een laffe daad. Dat is de wet van de zwakzinnigheid die geen enkele compassie wil en kan opbrengen voor mensen die niet tot de geldclan behoren. Zij onderwerpen niet alleen de natuur met hun landschaparchitectuur ten koste van een samenleving, maar ook wat er in leeft. Je eigen voedsel verbouwen zal straks meer en meer verboden worden nu Monsanto toestemming van de Brusselse criminelen heeft gekregen om ook hier in Europa vrij spel te hebben gekregen. Het hebben van meer of veel geld is geen garantie voor fatsoen en edelmoedigheid.

  Thumb up 61 Thumb down 4

 • jmm

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 7 Thumb down 13

 • douwebeerda

  Als tegenreactie gewoon allemaal zelf lokaal vers en gezond voedsel gaan verbouwen. In Nederland is recent het platform Eetbaar Nederland van start gegaan waar volop tips en informatie te vinden is hoe mensen hier zelf mee aan de gang kunnen.

  Op http://www.eetbaarnederland.nl is het platform met veel info te vinden. Van Raamtuinieren tot gemakkelijke moestuinen die ook op een balkon of dak zijn toe te passen tot de 10 voordelen van gemeenschapstuinen.

  Nederland eetbaar 🙂

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Tsjunder

  Fascisme viert hoogtij daar… I have a nightmare… MLK

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sarah Morton

  Die mensen zijn niet goed bij hun hart, voedsel afpakken van een arm kind. Het was zo’n mooi initiatief van dat meisje. Waarom hebben ze haar geen alternatief geboden, een stukje grond waar het wel mag.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jean Jaques Doudel

  Hier in NL ook zulke praktijken: kinderen krijgen boetes uitgedeeld van € 160 bij het plukken van een paar narcisjes in een gemeenteplantsoen….
  Uit protest pluk ik nu zo vaak mogelijk een bosje bloemen in gemeenteplantsoenen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Butterfly

  ohhhh…..maar ze mag straks wel een pistool kopen als ze 16…..scheelt weer..

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl