Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VS begint op Sovjet Unie te lijken

moestuintjeHet lijkt erop dat de Verenigde Staten van Amerika, het ‘thuisland van de vrijheid’ iedere dag meer en meer op de voormalige communistische Sovjet Unie beginnen te lijken, waar het verboden was om je eigen voedsel te verbouwen, tenzij het door de staat werd toegestaan.

In de jongste aanval van de Amerikaanse overheid op haar burgers heeft het agentschap van de USDA (United States Department of Agriculture) een verbod uitgevaardigd aan Rosie, een ijverig 4-jarig meisje uit Zuid-Dakota, om op een ongebruikt stukje grond naast haar gesubsidieerde wooneenheid, groente te verbouwen.

Rosie’s moeder is alleenstaand en ernstig gehandicapt. Zij en haar dochtertje moeten leven van een gehandicapteninkomen van $ 628,- per maand. In de tuin pal achter hun achterdeur zorgt Rosie liefdevol voor de groei van een klein aantal groenten die een verse en gezonde aanvulling zijn op hun dieet die zij zich op een andere wijze niet makkelijk kunnen veroorloven. Rosie begon haar tuintje mei 2013, maar nu heeft de beheerder van het onroerend goed bedrijf opdracht gegeven om het tuintje te verwijderen.

Landschapsarchitectuur

Als reden wordt opgegeven dat tuinieren tegen de regels ingaat van de plattelandsontwikkeling van het agentschap, de USDA. Deze verbiedt de bewoners om structuren van weke aard dan ook, te veranderen in aangelegde gebieden. Het argument dat het kweken van groenten door de meest behoeftigen van de Amerikaanse samenleving voorrang zou moeten krijgen boven landschapsarchitectuur, werd als niet ter zake doende opzijgeschoven.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl