Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

BBC gebruikt oude foto

lijkzakken

Foto: Marco di Lauro, Iraq 27 maart 2003

Fotograaf Marco di Lauro viel bijna van zijn stoel toen hij zag dat een afbeelding van hem uit 2003 werd gebruikt als ‘bewijs’ voor een gifgasaanval gisteren in Syrië. De foto, die eigenlijk werd gemaakt op 27 maart 2003, toont een jong Irakees kind springend over tientallen witte lijkzakken.

Lichamen bloedbad Syrië

De foto’s van Fotograaf Marco di Lauro, die werkzaam is voor “Getty Images Picture Agency” worden regelmatig gepubliceerd door kranten in de VS en Europa. Hij zei: “Toen ik vannacht om 3.00 thuiskwam opende ik de website van de BBC die een voorpaginaverhaal bevatte over de gebeurtenissen in Syrië. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de foto zag die de BBC had gebruikt bij dit verhaal. Zij beweerden dat op de foto de lichamen waren te zien van de slachtoffers van het bloedbad van gisteren in Syrië en dat zij deze van een activist hadden ontvangen. Deze foto is echter door mijzelf genomen en staat gepubliceerd op mijn website in een artikel over Irak met als onderwerp “De nasleep van Saddam Hoessein”. Ik verbaas mij zeer dat een nieuwsorganisatie als de BBC niet de moeite heeft genomen om de bronnen te controleren van waaruit zij informatie ontvangen. Het blijkt dat zij bereid zijn om alle foto’s te publiceren die zij ontvangen, ongeacht van wie deze afkomstig zijn, activist, burger, journalist of wie dan ook”. Hij voegde eraan toe zich minder zorgen te maken over een verontschuldiging voor het gebruik van de afbeelding zonder dat er toestemming voor was.

Propaganda

Het is verbazingwekkend dat een nieuwsorganisatie beweert een foto te hebben van een bloedbad dat gisteren plaatsvond, terwijl het in werkelijkheid een foto is die in 2003 werd genomen van een totaal ander gruwelijk bloedbad. Hieruit blijkt dat iemand andermans foto’s gebruikt voor propagandadoeleinden.

 BBC

Een woordvoerder van de BBC verklaarde op de hoogte te zijn dat deze foto in de vroege uren van de ochtend op grote schaal verspreid werd op het internet volgend op de meest recente wreedheden in Syrië. “We gebruikten hem met een duidelijke disclaimer door te melden dat deze niet onafhankelijk kon worden geverifieerd. We hebben ‘s nachts inspanningen gedaan om te achterhalen waar deze vandaan kwam. Toen bleek dat de foto niet overeenkwam met de gebeurtenis hebben we hem meteen van de website verwijderd.

Vrij vertaald uit: Telegraph.co.uk


  • blabla

    dat is wel bizar

    Thumb up 2 Thumb down 0

  • dvhaaren

    En zo wordt de westerling weer langzaam gekneed om in de volgende slangenkuil te stappen waar meer rotzooi, bloed en ellende wordt achtergelaten dan dat er wordt voorkomen. De wapenfabrikanten met hun aandeelhouders en raden van commissarissen wrijven zich al in hun handen bij het vooruitzicht. Kassa. De mens leert niets van zijn verleden en zijn nog steeds primitief bezig met vernietigingen voor een utopisch gesteld hoger doel. Noch de wapenfabrikanten met hun gevolg, noch de regeringsleiders zijn op het slachtveld te vinden. Zij putten hun kracht uit gespeeld meeleven te koste van vele levens maar niet het hunne.

    Thumb up 11 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl