Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Streefdatum invoering juni 2014

president cyprus

President Nicos Anastasiades

De Cypriotische president  Nicos Anastasiades heeft aangekondigd dat alle inwoners van zijn land volgend jaar een basisinkomen krijgen.

De hoogte van het basisinkomen wordt gebaseerd op de basisbehoeften van iedere burger en ieder huishouden, denk aan kleding, consumptie en elektriciteit.

Het basisinkomen geeft economisch zwakkere groepen van de bevolking bovendien het recht op huisvesting, aldus de president. Onvoorziene uitgaven, zoals noodzakelijke reparaties aan woningen en gemeentebelastingen, worden ook opgenomen in het basisinkomen.

Gepensioneerden krijgen meer

Het basisinkomen, dat hoogstwaarschijnlijk in juni 2014 wordt ingevoerd, staat geheel los van leeftijd, klasse of de professionele situatie. Ook afgestudeerde studenten en zelfstandig ondernemers die geen werk kunnen vinden zullen een basisinkomen krijgen. Mensen die wel een baan hebben, maar minder dan het basisinkomen verdienen krijgen een aanvullend inkomen.

Veel gepensioneerden met een laag pensioen gaan meer geld krijgen, aldus Anastasiades. Het basisinkomen wordt gefinancierd met allerlei verschillende toeslagen die door ministeries en agentschappen in rekening worden gebracht.

Trojka is akkoord

Iedereen-een-basisinkomenDe president zei dat de hoogte van het basisinkomen op een objectieve en wetenschappelijke manier zal worden berekend. Voor het eerst kunnen Cyprioten die werkloos raken op een waardige manier blijven leven omdat ze recht hebben op een basisinkomen. Ondertussen wordt voor iedere werkloze gezocht naar een passende baan.

Welvaartsbeleid

Anastasiades zei dat de trojka – die bestaat uit afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – het voorstel van de regering ‘tot een moderne formulering van het welvaartsbeleid’ heeft geaccepteerd.

Bron: Niburu.nl

Oorspronkelijk bericht: CyprusMail.com

 


 • bushman412

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 1 Thumb down 6

 • Nexus

  Jammer dat niemand het oorspronkelijke artikel even gelezen heeft.

  http://cyprus-mail.com/2013/07/26/president-announces-guaranteed-minimum-income-for-all-citizens/

  Cyprus met toestemming van de trojka het basisinkomen invoeren. Niets van waar. Wat de Cyprioten krijgen is een minimumloon garantie, net als bij ons, een uitkering of een aanvulling als je salaris niet voldoende is.

  Tip! Lees altijd de oorspronkelijke bron en neem van niemand zomaar iets aan.

  Jammer, als dit waar was dan had de trojka niet ingestemd en zou dit het begin van het einde inluiden van de financiële machten achter onze overheden.

  Thumb up 8 Thumb down 1

 • Seebo

  In cyprus hebben ze een andere methode toegepast dan in Griekenland, daar geld minder geld naartoe, in plaats daarvan zijn schulden kwijtgescholden etc. Daarom komen ze er ook sneller bovenop dan met totale uitverkoop. (goh, wie had dat ook alweer geopperd)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • legendary-paulus

  dr zijn geen bijwerkingen en als die er al zijn zijn die positief.Het verschil is dat de winst niet naar de super rijken,en gaat nu naar de mensheid .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De superrijken eliten, de happy few, aandeelhouders van bv Europese unie moeten gewoon leren delen met hun mede mensen zoals wij ook allemaal moeten doen.
  Dat er wijsgemaakt wordt door msm dat de wereld vol raakt is bullshit.
  Als ze het geld, het budget voor oorlogvoering in de wetenschap en technologie steken in plaats van oorlogen om niks (zogenaamd terrorisme bestrijdingmaar meer de belangenverstrengelingen van de satanische happy few in bankenwezen en wapensindustrie eigenlijk )dan waren de mensheid mss 7x naar de maan geweest&de woestijnen bewoonbaar kunnen maken.
  Maar helaas de burgers , gemiddeld europeanen worden graag dom &ontwetend gehouden door msm instrumenten van de elitenclub…

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl