Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overgenomen van: Niburu.co

Fukushima komt in kritieke fase

fukushima-eenheid-4-voor-en-na-de-ramp

Unit 4 vóór en na de ramp

Al meer dan een jaar schrijven wij dat het grootste gevaar voor de mensheid op dit moment het ineenstorten van het gebouw van Reactor 4 in Fukushima is. Ook in Japan heeft men dit nu in de gaten en ze zijn van plan een nog nooit eerder uitgevoerde operatie te executeren om de brandstofstaven te verwijderen.

Het heeft lang geduurd voordat men actie onderneemt voor wat betreft het zwaar beschadigde gebouw van Reactor 4. Er zullen nu pogingen worden ondernomen om de gebruikte brandstofstaven uit het zwaar beschadigde gebouw te halen en over te brengen naar een veiligere plaats. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, zoiets is nog nooit eerder gedaan en kan op zichzelf al de grootste ramp uit de geschiedenis van de mensheid veroorzaken. De hoeveelheid radioactief materiaal in de staven die men wil verwijderen staat gelijk aan 14.000 keer de hoeveelheid die vrijkwam bij de atoombom in Hiroshima.

Experts zetten grote vraagtekens

Experts zetten ondertussen grote vraagtekens bij de manier waarop men de 400 ton aan brandstofstaven wil gaan verplaatsen. Volgens de bekende expert Arnie Gundersen, directeur van Fairwinds Energy Education, zal deze operatie grote moeilijkheden gaan opleveren. De staven zijn opgeslagen in een koelingsbad. Als daar een reactie begint dan twijfelt Gunderson sterk aan de capaciteiten van het bedrijf Tepco, die eigenaar is van de reactor en de exercitie uit gaat voeren, om daar adequaat op te reageren.

“Zij komen al heel snel tot de conclusie dat dit prima zal gaan werken, maar dat is wel een hele grote aanname”. “Er bestaat een risico dat er een onverwacht kritische situatie ontstaat wanneer de bundels met staven uit positie raken en te dicht bijelkaar komen”, volgens Gunderson. “Het probleem met een dergelijke ontwikkeling in een koelingsbad voor nucluaire brandstofstaven is dat je het niet kunt stoppen. Er zijn geen controlestaven om het proces onder controle te kunnen houden”. “Het koelingssysteem in een dergelijk bad is ontworpen om overtollige hitte kwijt te raken, maar niet de hitte van een nucleaire reactie als die zich voordoet”.

Kans op grootste radiologische ramp in de geschiedenis

Volgens Reuters is er ook een ander onafhankelijk onderzoeksrapport dat zegt dat als een situatie zoals Andersen die omschrijft zich voordoet dit de grootste radiologische ramp ooit in onze geschiedenis kan worden. En deze operatie moet dan uitgevoerd worden door de Tokyo Electric Power Company (TEPCO), het bedrijf dat tot nu toe niets anders heeft gedaan dan de situatie beter voor doen komen dan die werkelijk is en die nu uiteindelijk heeft toegegeven nadat er tienduizenden tonnen radioactief water in de oceaan zijn verdwenen, de situatie niet onder controle te hebben.

Weinig vertrouwen in Japanse overheid

Humanitaire interventie Verenigde Naties
Ook de Japanse overheid die nu beloofd heeft een actievere rol te zullen spelen in het onder controle houden c.q. oplossen van de situatie in Fukushima heeft tot nu niet veel laten zien en ook dat wekt weinig vertrouwen. Dat er iets moet gebeuren met de situatie rondom het beschadigde gebouw van Reactor 4 is duidelijk. Wanneer er op dit moment een middelzware aardbeving in de buurt van dat gebouw plaatsvindt, bestaat er een grote kans dat het instort en er bovendien een nucleaire reactie ontstaat. Het lijkt heel onverstandig om deze operatie over te laten aan Tepco. In plaats van zich druk maken over “humanitaire interventie” in landen die daar totaal niet op zitten te wachten, is het voor de Verenigde Naties misschien nu tijd geworden voor een “humanitaire interventie” in Japan, voordat de over optimistische medewerkers van Tepco het einde van de menselijke beschaving inluiden.

Bron: Niburu.co


 • Joost

  @Redactie.

  Het feit dat je bovenstaand artikel plaatst zegt alles over je betrokkenheid met dat wat er op Aarde plaats vind.

  Helaas is het zo dat de gegeven informatie niet meer ter zake doende is omdat de Aarde met al haar dierlijk- en mensenlevens ten dode opgeschreven is door de ramp in Japan.

  Japanners noemen hun vlag “De rijzende zon “.
  Ik noem hun vlag “De vlag van de bloedende en stervende Aarde”. Wit voor alle onderzoek in alle naïviteit begonnen, rood voor alle onbezonnenheid vanuit geldelijk gewin waardoor het leven op Aarde totaal wordt uitgeroeid.

  Het zeeleven is het eerste slachtoffer. De nucleaire regens zullen de gehele voedselvoorziening op Aarde vergiftigen en daardoor vernietigen.

  Mijn bronnen zijn de N.O.A.A. ( U.S.A.) en GlobalReseach ( Canada ).

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Joost

  Ik probeer aanvullende informatie te geven en krijg de melding : Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!

  Waar slaat dat op. Ik begrijp dat niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joost

  Volgens mij wordt deze site agressief geblokkeerd door externe bron als men aanvullende informatie wil toevoegen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joost

  IK heb ernstig de indruk dat deze site met financiële steun van de N.S.A. of Homeland Security is opgericht om critici te detecteren en ” kalt ” te stellen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl