Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overgenomen van Niburu.co

Het werkelijke gevaar van Fukushima

fukushima2

Kerncentrale Fukushima vóór de aardbeving

Eindelijk begint de wereld te beseffen dat de ramp bij Fukushima vele malen groter is dan hen is voorgespiegeld.

Afgezien van alle lekkageproblemen dreigt er een nog veel groter gevaar.

Reactor unit 4

Dit gaat om het wegzinken/instorten van de beruchte Reactor Unit 4. De Fukushima kerncentrale is gebouwd precies boven een zogenaamde ondergrondse aquifer. Dit natuurlijke fenomeen, uit het Latijn voor water en dragen, is een watervoerende laag in de ondergrond (bijvoorbeeld zand). Hieruit kan water gewonnen worden via een bron. Het ziet eruit als op het hiernavolgende plaatje en dan moet je je voorstellen dat Fukushima is gebouwd op de plek waar zich in het plaatje de bomen bevinden.

fu 2

400.000 liter radioactief besmet water per dag

Iedere dag opnieuw komt er ongeveer 400 ton water van de heuvels naar beneden waar dit water vervolgens onder de Fukushima centrale radioactief wordt besmet.

In plaats van dat dit water daarna in de oceaan kan stromen wordt dit tegengehouden door een ondergrondse dam die door de Japanners is gebouwd. Het gevolg hiervan is na inmiddels 2,5 jaar dat 365.000 ton water het grondwater zodanig hoog heeft opgestuwd dat dit nu over de dam in de oceaan dreigt te stromen.

Dit op zich is al een grote ramp want dit betekent dat er straks iedere dag gigantische hoeveelheden besmet water in de zee terecht zullen komen, maar het wordt nog erger. De grond onder Fukushima Reactor 4 is aan het wegzinken. Zo schreven wij in oktober vorig jaar:

“Dit is een uiterst zorgwekkende situatie omdat er in Unit 4 nog meer dan 1500 gebruikte brandstofstaven liggen opgeslagen die gezamenlijk een totaal van 37 miljoen curies aan radioactieve straling vertegenwoordigen. Als deze zouden vrijkomen dan zou dat een groot gedeelte van de wereld onbewoonbaar maken.

Instortingsgevaar

Naoto Kan

Naoto Kan

Volgens de secretaris van de vroegere Japanse Minister President, Naoto Kan, is de grond onder Unit 4 al ruim 80 centimeter weggezakt sinds de ramp in maart 2011. De grond zinkt ook niet gelijkmatig maar op sommige plekken sneller dan andere. Als de bodem, zoals men verwacht, verder zakt of er vindt een aardbeving plaats op die locatie van ongeveer 6 op de Schaal van Richter, dan is er een grote kans dat wat er nog over is van het gebouw volledig in zal storten.

splijtstavenDit op haar beurt zou ervoor zorgen dat het bad waar de staven in liggen om gekoeld te blijven, droog komt te liggen en een rampzalige meltdown tot gevolg hebben. Dit zal dan waarschijnlijk de ergste crisis worden die de mensheid ooit heeft meegemaakt. Niemand zal in staat zijn om ook maar in de buurt van de centrales te komen om te blussen of anderszins te helpen. Alles zal weggesmolten zijn en een grote brand hebben veroorzaakt die onvoorstelbare hoeveelheden radioactief materiaal de atmosfeer in zal sturen”.

Bodem met de dag onstabieler

En nu, met het steeds hoger reikende grondwater zal de aarde onder de centrale met de dag onstabieler worden. Daarmee is Reactor 4 de grootste korte termijnbedreiging voor de mensheid geworden.

Plots komt de mensheid tot de ontdekking dat Fukushima toch wel echt een grote ramp is. Nadat wij en andere nieuwe media de afgelopen twee jaar talloze artikelen hebben geschreven over de werkelijk rampzalige situatie en terwijl de gecontroleerde media het ene na het andere juichbericht schreef over Fukushima.

Dat is jammer want de maatregelen die men nu ongetwijfeld zal gaan (moeten) nemen, hadden twee jaar eerder genomen kunnen worden waardoor het gevaar voor de mensheid nu een aanzienlijk stuk kleiner zou zijn geweest.

Bron: Niburu.co

 


 • joshua

  Bekijk de foto’s en lees deze interessante bron . http://www.jimstonefreelance.com/fukushima1.html

  Inmiddels vrij bekend dat Israel deelname had bij de bouw van de kerncentrale in Fukushima . Ook anticiperen de Israeliers in de bewaking van de kerncentrale .

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • joshua

  Inmiddels ook bekend dat niet alleen Fukushima een bedreiging is voor de wereld , maar ook de Obama Admin en hun coalitie wo Ned , is ook een bedreiging voor de wereld en misschien ook wel erger .

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • joshua

  Zelfs een sita als Nujij.nl is ook een bedreiging voor het ingeslapen volk . Ben je al te critis dan krijg je een “tijdelijke ban “. Hoezo een tijdelijke ban als het een permanente ban is , tenzij je bereid ben door het stof te gaan voor de aapjes binnen redactie van Nujij .

  Thumb up 3 Thumb down 1

 • joshua

  sita & critis moest natuurlijk zijn site & kritisch .

  Thumb up 0 Thumb down 1

 • joshua

  Nujij.nl bedreiging vanwege de trollen die naar ik vermoed zelf binnen de redactie gehuistvest zijn . Nah , verder on topic , maar wilde het even gewoon gezegd hebben .

  Thumb up 2 Thumb down 2

 • Joost

  @Joshua, Het is kennelijk wel heel moeilijk voor jou om je bij het onderwerp te houden. Blaat je al lang bagger?

  Thumb up 2 Thumb down 1

 • Joost

  Betreffende Fukushima is het zo dat de radioactiviteit de canadese kust heeft bereikt in 2013. Het radioactieve cesium is aangetroffen in wieren, mossels, garnalen en andere kleine zoutwater dieren. De dosis is 5 x hoger dan dat is wettelijk toegestaan. Bron: NOAA, National Oceanic and Atmospheric Administration.

  Ook Google Earth heeft in 2012 een foto op de site waarop duidelijk te zien is hoever de extreme radioactiviteit zich oostwaarts verplaatst heeft.

  De beschadigde kerncentrale van Fukushima in Japan lekt al twee jaar radioactief grondwater in de oceaan, zegt een woordvoerder van het Japanse ministerie van Industrie. Naar schatting lekt iedere dag zo’n 300 ton vervuild water de Grote Oceaan in. Bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1682563/2013/08/07/Elke-dag-lekt-300-ton-vuil-Fukushima-water-zee-in.dhtml

  Te verwachten valt dat binnen 300 jaren de stille/grote oceaan volledig radioactief zal zijn. Voedsel uit zee? Ik dacht het niet. Zalm gekweekt in Alaska? Idem dito.

  Volgens Sir R. Attenborough ( van de BBC documentaires) heeft 1 druppel water 1000 jaren nodig om door alle oceanen te stromen.

  Hetgeen betekent dat onze achter- achter- achter kleinkinderen ons zullen vervloeken omdat wij niet op tijd hebben ingegrepen.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • Joost

  R. Attenborough moet zijn David Attenborough. Excuus voor de fout.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Joost
 • Joost

  De japanners hebben het leven van mensen en dieren op aarde vermoord. Dat gaat plaats vinden gedurende de komende 1000 jaren. De japanse vlag is het symbool van de bloedende en stervende aarde en NIET het symbool van de rijzende zon.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • joshua

  Joost
  augustus 13th, 2013 on 21:54

  Nee Joost , ik blaat niet en strooit niet met bagger . Jou reaktie op mijn post jou taalgebruik zou mooi passen op Nujij.nl. Natuurlijk heeft mijn opmerkingen tav Nujij weinig te maken met het onderwerp Fukushima . Ik weet dat veel Nujij-ers ook deze site bezoeken . Vandaar mijn kritische geluid .

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • joshua

  Joost
  augustus 13th, 2013 on 23:56

  Je beschuldigd een land van totale vernietiging van mens en dier . Daarna zeg je dat dat in de komende 1000 jaar plaats zal vinden . Wie post hier nou bagger . Jou volgorde klopt van geen kant .

  Thumb up 1 Thumb down 1

 • joshua

  enne Joost , gezien de ontwikkelingen tav Syrie valt te vrezen dat het niet Japan zal zijn die mens de aarde zal vernietigen . Vele tekenen wijzen op een spoedige val van de dollar met alle gevolgen van dien .

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Joost

  @joshua.

  Fijn dat jij het allemaal zo goed weet. Wil je dan ook zo vriendelijk zijn om de problemen even op te lossen aangezien jouw kennis onovertroffen is?

  Een tip. Stop met het lezen van de krant van Nazi Nederland ook wel genoemd De Telegier.

  Thumb up 1 Thumb down 1

 • Rinus57

  Deze wijsheid hoort thuis bij een groot nationaal dagblad groots geplaatst op de voorpagina , en zeker in het NOS journaal .
  Wereldwijd hoort er een grootte alarmbel af te gaan en als breaking news gepresenteerd te worden.
  Met alle respect voor deze site die er wel melding van maakt is dit nu niet de plaats waar dit debacle in het nieuws gebracht moet worden .
  Onze planeet heeft met Fukushima een serieus milieu probleem welke direct inbreuk maakt op het leven met de flora en fauna besmetting in het vooruitzicht van vele duizenden jaren radioactief materiaal.
  Net als bij de lucht om ons heen waar vervuiling niet via een afsluitbare deur tegengehouden kan worden is het ook gesteld met ons water via zeeën en oceanen die in verbinding staan .
  Als er een vulkaan uitbarsting is maakt men zich terecht druk om de as wolken die uitgespuugd worden door de vulkaan , omdat het vliegverkeer er last van zou hebben, of de as wolk een graad kouder betekent op onze aarde .
  Maar een kernreactor die zo lek is als een mandje , doet men aan struisvogel politiek en steekt men de kop in het zand.
  Word mondjesmaat doorgegeven wat de stand van zaken nu zijn , en blijft groot alarm achterwege .
  Volgens mij is dit de grootste fout die de mensheid ooit kan maken .
  Voor onze energie zorgen duurzaam met zon wind en water zeg ik volkomen ja tegen , maar kolencentrales en kerncentrales is uit den boze en mag of moet zelfs gestopt worden.
  Ons buurland Duitsland sluit de kerncentrales wel , bij hun is de wijsheid en de kennis wel aanwezig van het nucleaire gevaar .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joost

  @Rinus57

  Ik ben blij dat jij het wel begrijpt.
  Bedankt voor je reactie en vertel het verder want dat is keihard nodig.

  Grtzz.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nic. Pleumekers

  Het verhaal hierboven lezende krijgt men de indruk dat het lekken van radioactief water in de oceaan (wanneer dat inderdaad nu al plaatsvindt, of anders wanneer het gecreëerde bassin vol zal zijn en gaat overlopen) met name veroorzaakt wordt doordat dagelijks zo’n 400.000 liter water vanaf de omringende bergen in de aquifer onder de centrale stroomt.

  Wanneer deze indruk juist is, zou ‘t wellicht mogelijk kunnen zijn om dit probleem (grotendeels) op te lossen door ervoor te zorgen dat er geen water meer vanaf de bergen de aquifer in zal stromen. Dit zou mogelijk gerealiseerd kunnen worden door op die bergen ‘n stelsel van sloten en eventueel kanalen aan te leggen, via welk het water naar elders afgevoerd wordt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl