Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Griekenland sterft een langzame dood. Ze hebben niet langer een regering van Grieken voor Grieken.

griekse schuldHet is het epicentrum geworden van het wereldwijde plunderen door de bankiers.

Griekenland wordt door de bankiers leeggeroofd.  Gewone mensen hebben niets in te brengen en zijn het slachtoffer van deze opgedrongen wreedheid. Hoe meer Athene leent, hoe groter wordt hun schuld. Het is eigenlijk al een lijk. Alleen het overlijdensbericht moet nog worden geschreven.

Het officiële werkeloosheidspercentage staat op meer dan 27 procent. Waarschijnlijk is dit in werkelijkheid hoger. De jeugdwerkeloosheid nadert de 65 procent en is nu al een totaal verloren generatie. Het land wordt systematisch verwoest. Het sterft onder het motto: “Eerst de bankiers”. En wat zij ook willen, ze krijgen het.

De nieuwe Griekse coalitie van Democratie/PASOK voorziet in nog duizenden ontslagen tegen het eind van het jaar. Zij hebben het zevende bezuinigingspakket sinds 2007 ingevoerd. Ze willen nog eens 15.000 ambtenaren ontslaan. In totaal zullen er tegen het einde van dit jaar 25.000 zijn verdwenen en volgend jaar rond dezelfde tijd zullen er in totaal 150.000 ontslagen zijn.

Woekerpraktijken

De Trojka criminelen laten de Grieken lijden en eisen zekerheden in ruil voor noodleningen. Zij hanteren praktijken die je normaal alleen tegenkomt bij woekeraars. Griekenland is een zwart gat van negatief vermogen. Het staat in brand en staat model voor zelfvernietiging. De geboortecijfers lopen terug. Het aantal doodgeboren kinderen is met 20 procent gestegen sinds 2008.

Griekenland geeft veel minder uit aan onderwijs dan andere Europese landen. (8,3 procent tegen het gemiddelde van 13,1 procent). Het maakt niet uit. Halverwege juli beloofde het kabinet nog duizenden ontslagen in het onderwijs. Ze beloven dat herstel om de hoek ligt. De situatie gaat van kwaad tot erger.

Ongeveer 40 procent van de huishoudens heeft geen gezondheidszorg. Een onderzoek dat in The Lancet werd gepubliceerd wees op de grote gevaren voor de zorg in Europa dankzij de financiële crisis. Griekenland is het zwaarst getroffen. Maar, ook in Spanje, Portugal en Italië is de situatie rampzalig. Zelfmoorden en het uitbreken van besmettelijke ziektes komen meer voor in deze landen en het snijden in begrotingen heeft voor veel mensen de toegang tot medische zorg geblokkeerd.

Menselijk leed

De gezondheidszorg verkeert in een crisis. De beleidsmakers houden hun mond. Zij zijn onderdanig. Het menselijk leed interesseert ze niet. De invoering van een politiestaat maakt het mogelijk om alle bezuinigingen door te voeren.

Voorbode voor de rest van Europa

barroso-wil-nieuwe-richting-voor-europaHet is gemeen. Het is de nieuwe “normaal”. Het reflecteert een land dat waanzinnig is geworden. Griekenland vormt de proloog voor wat er gaat komen.

Het Zwarte Gat verspreidt zich over Europa. Binnenkort bij een theater bij jou in de buurt. Stel je voor dat je alle basisvoorzieningen niet meer kunt betalen. Stel je voor dat je je zorgkosten/premie niet meer kunt betalen als je ziek bent.

Het Zwarte Gat in Griekenland wordt dieper. De regering is erin geslaagd om het Bruto Nationaal Product (BNP) met 25 procent te laten krimpen. Dit alleen al is een schokkend voorbeeld van wanbeleid.

De gezondheidszorg is een chaos. Het stort aan alle kanten in elkaar. De gezondheid van een hele natie is serieus in gevaar. Het sterftecijfer en het aantal mensen dat ziek wordt loopt omhoog. Gehoorzaamheid aan de Trojka betekent het snijden in essentiële delen van de gezondheidszorg. De aantallen medisch personeel lopen terug.

Verzekerd zijn maar voor iedere ingreep apart betalen

De noodzakelijke apparatuur raakt in verval. Aan alles is een gebrek. Patiënten moeten nu betalen voor eten, voor medische onderzoeken en voor operaties. Dit komt dan nog een keer bovenop wat ze al aan zorgpremies hebben betaald. De “standaardtarieven” voor chirurgische ingrepen dwingen mensen om ongeveer 20 procent vooruit te betalen voor materialen en diensten. Hierdoor zijn operaties voor een groot deel van de bevolking volkomen onmogelijk geworden.

Miljoenen Grieken hebben niet genoeg geld voor hun basisvoorzieningen zoals huur, energie en voedsel. Iets dat ze enkele jaren geleden nog met gemak konden betalen. De arme Grieken, de werkelozen en de gepensioneerden hebben geen keuze en moeten het doen zonder medicijnen en andere gezondheidszorg.

Voor de crisis had de Griekse gezondheidszorg een uitstekende reputatie. Inmiddels zijn er duizenden medische professionals geëmigreerd. Deze schaarste binnen geschoold medisch personeel komt dan nog eens bovenop alle andere tekorten.

Een langzame dood

onmachtEn zo sterft Griekenland een langzame dood. Dat is de situatie. Ze zijn in de greep van buitenlandse bankiers. Ze hebben niet langer een regering van Grieken voor de Grieken. Griekenland vertegenwoordigt het slechtste van neoliberale wreedheid. Sociale voorzieningen verdampen voor je ogen.

In 2013 is er drie keer sprake van Martial Law (militaire handhaving, staat van beleg) geweest. De coalitie voert een oorlog met de eigen bevolking. Demonstraties in Centraal Athene zijn niet meer toegestaan. De politiestaat keert zich met alle wreedheid tegen dwarsliggers.

Er zijn nu moedige mensen nodig om veranderingen in gang te zetten.

Bron: Niburu.co

 


 • sluiswacht

  Ik ben een open-source aanhanger en ik heb bitcoin leren kennen kort na de lancering in 2009. Bitcoins hebben een aantal eigenschappen die in fel contrast staan met conventioneel “geld”, zowat alle tekortkomingen in het (wereldwijde) monetair systeem zijn in het ontwerp van bitcoin aangepakt en opgenomen.Resultaat: een inflatievrij betaalmiddel dat zonder tussenkomst van banken of overheden werkt en vrijwel geen transactiekosten kent….
  Ik ben ondertussen fors in de bitcoin mining scene gestapt en ik schep genoegen in het feit dat banken en overheden zeven kleuren stront schijten omdat ze hun machtsmonopolie zien wankelen door de opkomst van cryptocurrency’s. De kat is uit de zak, bitcoin is een open source project en er is geen enkele manier waarop overheden en/of banken de doorbraak van cryptocurrency’s kunnen verhinderen, integendeel: hoe harder ze optreden om hun graaicultuur in stand te houden hoe sneller cryptocurrecy mainstream zal worden. Volledig terecht overigens als je ziet hoe schaamteloos en onverantwoord banken handelen.

  Thumb up 10 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Feiten worden door de overheden en reguliere media verzwegen. Men kijkt weg en denk dat het dan niet bestaat. Met wegkijken veranderen de feiten niet. De rovers kunnen gelegaliseerd hun gang gaan door slappe overheden die steeds minder invloed kunnen/willen uit oefenen. Een nieuwe vorm van dictatuur van de onverzadigbare. Het verspreid zich als een olievlek en zal zonder tegengas ook hier steeds meer voelbaar worden.

  Thumb up 7 Thumb down 0

 • emmrob

  Griekenland mocht operationeel niet failliet gaan. Dat zou de nagel zijn aan de doodskist van de grote Europese sprong voorwaarts. Bovendien zou het Europese bankwezen dan in zijn eigen zwarte gat vallen. Franse, Zwitserse en Duitse banken hebben respectievelijk 55, 47 en 32 miljard euro uitstaan in Griekenland. Dan maar een hele bevolking opofferen en de schulden verplaatsen naar de Europese belastingbetaler.

  Griekenland, Spanje en Portugal zijn binnenkort niet veel meer dan een museum voor falend Europees monetair beleid. Brussel bedankt! http://www.economie-macht-maatschappij.com/euro.html

  Thumb up 7 Thumb down 0

 • DaZoeker

  Een kennis wees mij op het volgende.
  Wat voor baat heeft men erbij om een compleet land helemaal uit te kleden en kapot te maken?
  Eerst vliegt het geld de deur uit, dan de eigendommen en ten slotte het land en wat erop staat.
  Deze kennis herinnerde zich een persbericht van Reuter ongeveer 2 jaar geleden waarin gemeld werd dat er olie en gas voorraden voor de kust van Griekenland lagen ter waarde van 8 biljoen euro.
  Is het deze voorraden waar ze naar op jacht zijn en op een goedkope manier in handen pogen te krijgen?

  Ik weet niet of dat een wild gerucht is, maar ik weet wel dat er een doel is om griekenland zo ver de afgrond in te krijgen.
  Dit doet men niet zonder reden.

  Thumb up 8 Thumb down 0

 • DaZoeker
 • killuminati

  @DaZoeker

  dat is inderdaad niet zonder reden nee.
  de ELITE willen zorgen voor een world war 3 zodat de landen elkaar vernietingen en hun uiteindelijke doel behaalt kan worden “DE NEW WOLD ORDER “

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl