Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

End-game

memoEr is een memo van 24 november 1997 opgedoken die in het bezit is van onderzoeksjournalist Greg Palast van “Vice Magazine”  waaruit blijkt dat een kleine kliek Amerikaanse top bankiers van een aantal zeer grote banken in het geheim met de hoogste ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Financiën hebben samengespannen om de regelgeving voor banken  zodanig te omzeilen, aan te passen en te veranderen, met als doelstelling dat de rijkdom en welvaart van alle landen in de wereld tijdens de uitvoering van dat plan permanent in handen zou komen van deze bankierskliek. De  landen zouden hierdoor volkomen afhankelijk van hen worden. In dat memo wordt dit plan omschreven als zijnde de “end-game”.

Larry Summers

larry summers2

Larry Summers

Kwade genius achter dit plan is de Amerikaanse econoom, hoogleraar en politicus van de democratische partij Larry Summers. Hij was van 1991 tot 1993 hoofdeconoom van de Wereldbank,  vervolgens van 1995 tot 1999 onderminister van Financiën en van 1999 tot 2001 Minister van Financiën in de regering Bill Clinton.

Om de misdadige plannen ten uitvoer te kunnen brengen deed de ‘baas’ van onderminister Larry Summers, Minister van Financiën Robert Rubin, er alles aan om de barrière tussen spaar- en investeringsbanken op te heffen. Hiervoor moest de “Glass-Steagall Act”, de wet die een strikte scheiding tussen spaar- en investeringsbanken garandeerde, worden ingetrokken. De tweede stap die genomen werd was het het opstarten van een nieuw product met enorme risico’s; “derivaten”. Larry Summers die later Robert Rubin zou vervangen als Minister van Financiën heeft met succes iedere poging van de financiële markten om deze derivaten te kunnen controleren weten te voorkomen. Het gevolg was dat de grote Amerikaanse banken van ‘degelijke instituten’ veranderden in enorme gokpaleizen. Het risico was wel dat de geldstromen zich zouden verplaatsen naar landen met veiligere bankwetten. Om dit te voorkomen veranderden de vijf grootste bankiers (Goldman Sachs, Merrill Lynch, Bank of America, Citibank en Chase Manhattan) de “Financial Services Agreement” (FSA) van de World Trade Organization (WTO).

Timothy Geithner

 

Timothy Geithner

Timothy Geithner

Door de aanpassing van deze overeenkomst werden de landen min of meer gedwongen om hun financiële markten te openen voor de levensgevaarlijke Amerikaanse derivatenproducten. Om dit te bewerkstelligen werd Timothy Geithner benoemd tot WTO-ambassadeur die alle 156 landen dwong (chanteerde) om hun eigen nationale scheiding tussen spaar- en investeringsbanken op te heffen. Zouden ze de nieuwe FSA regels niet ondertekenen dan zou dat een uitsluiting van de wereldhandel betekenen, wat onherroepelijk tot een staatsbankroet zal leiden.

2013

Intussen zijn we in 2013 aanbeland en lijkt het erop dat de toenmalig geplande machtsgreep volop op schema ligt. Het ontstaan van de financiële crisis en daarna de schuldencrisis van landen zijn allemaal te wijten aan het veranderen van regels en het gesjoemel met derivaten. Momenteel worden we geconfronteerd met  tal van landen die technisch failliet zijn maar overeind worden gehouden door de criminele en tot op het bot corrupte financiële oranisaties zoals de FED, ECB, IMF. BIS, WTO en Wereldbank. Al deze instituten zijn in handen van dezelfde private bankiers die verantwoordelijk zijn voor het bewuste memo en worden gesteund door de politiek.  Laat het nou uitgerekend Larry Summers zijn die volgens president Obama de opvolger moet worden van Ben Bernanke als voorzitter van de Federal Reserve. De ‘steun’ die de zo goed als failliete Europese landen en een aantal afzonderlijke Amerikaanse federale staten  ontvangen gaat gepaard met een armoedeval en roof van bezittingen die zijn gelijke in de geschiedenis niet heeft. Alle sociale verworvenheden die de afgelopen honderd jaar door het voeren van veel strijd en opoffering zijn afgedwongen en opgebouwd, zijn in een paar jaar tijd weer allemaal ongedaan gemaakt.

Wordt het niet eens tijd dat we wakker worden??

Lees vooral ook ons artikel van een paar dagen geleden dat dezelfde problematiek behandelt, alleen wisten wij toen nog niet van het bestaan van deze memo af.


 • Femke

  Maar als dit echt waar is???!!!!

  Ik hoop wel dat ze de derde wereldoorlog op Amerikaanse bodem wordt uitgevochten.
  En dat al die lui die de boel verzieken zoals bankiers en de elite club aan een stuk touw komen te hangen of kennis maken met de guillotine.
  Ik heb altijd al wantrouwen gehad in die Amerikanen, maar nu is de maffia er helemaal niks bij.

  Thumb up 39 Thumb down 11

 • loeky123

  Geithner en Summers zijn twee top criminelen. dit is al bekent voor lange tijd, maar de media wil dat niet in zien.
  zie bijvoorbeeld de film zeitgeist deel 1
  de crisis is door hun ontstaan. over hevelen van geld van het volk naar de Elite, en het volk accepteerd. Ze zeggen dat Rusland corrupt is, maar dit volk is erger. ze bezitten de grote bedrijven, en het ergste ze bezitten de Media. alle grote zenders zijn van deze elite, en dan heb je totalle controlle.
  wat nu gaande is, er is een zeer felle brand, dus dan bel je de brandweer niet maar de pyromanen en je vraagt of ze bezine en Lucifer’s mee nemen,
  en mijn vraag is waneer zouden dit sort mensen nou is genoeg hebben, ze kunnen het nooit meer op maken.
  Mensen slaap door
  hun goken met jou geld en hebben geen risicos.
  dat wil iedereen wel denk ik

  Thumb up 16 Thumb down 1

 • dvhaaren

  En zo worden we langzaam leeggezogen. Ook dit hufterige kabinet laat zich denkelijk inspireren door de bankrovers vanuit Amerika. Zie ook het voorgaande geplaatste artikel over de dictatuur van de EU en VS.
  De reguliere media zwijgt of is zeer summier. Is dit te wijten aan lafheid, desinteresse van na mij de zondvloed, komt het niet langs de censuur of uit angst, u zegt het maar. Het gaat hier in mijn opinie over de meest gewelddadige en gewetenloze criminelen die op een sluipende manier een samenleving ontwrichten. Desnoods op het graf van hun moeder dansen als het maar geld oplevert. De vraag is of de voorgaande kabinetten willens en wetens de andere kant hebben opgekeken, incompetentie, denk even aan de voorgaande ministers en staats secretarissen waarvan je vanwege hun functie toch enig inzicht mag verwachten. Al hun mooie praatjes ten spijt niets van dat alles. Kent u hem nog Onno Ruding de voormalige baas van de Citibank tijdens een uitzending bij PenW 2010 heeft meegewerkt aan deze praktijken. Reden: de banken aan de overkant deden het ook. Ooit ter verantwoording geroepen, gestraft, iets inleveren, het is mij niet bekend. Wordt soms nog weleens uitgenodigd als zijnde deskundige. Hoezo en waarvan deskundige??

  Thumb up 10 Thumb down 1

 • Joost

  De U.S.A. hebben al meer dan ± 8 miljoen mensen vermoord gedurende de laatste 50 jaren

  1952-1979 70.000 Bewoners van Iran, inclusief de gifgas slachtoffers
  1954 120.000 Bewoners van Guatemala
  1954-1975 4.000.000 Bewoners van Vietnam
  1965 3.000 Bewoners van de Dominicaanse Republiek
  1965 8.000.000 Bewoners van Indonesië
  1973 30.000 Bewoners van Chili, inclusief President Allende
  1975 250.000 Bewoners van Oost Timor
  1970-71-72 1.000.000 Bewoners van Angola
  1984 30.000 Bewoners van Nicaragua
  1980-81-82 80.000 Bewoners van El Salvador
  1989 8.000 Bewoners van Panama
  1980-81-82-83 700.000 Bewoners van Libië
  1991 en later 1.000.000 Bewoners van Irak

  De slachtoffers van het kolonels regime in Griekenland zijn niet meegerekend, evenmin de 100 miljoen slachtoffers van de 2de wereldoorlog toen de amerikanen nazi Duitsland en Rusland financierden zodat hitler zijn oorlog kon beginnen en stalin na de oorlog een groot deel van de eigen bevolking kon vermoorden.

  Ook de slachtoffers van de staatsgreep in Portugal zijn niet meegerekend.
  Ook de slachtoffers van de staatsgreep in Spanje, gefinancierd door de banken, geïnitieerd door een beruchte bankiersfamilie zijn niet meegerend.
  Ook de slachtoffers van de staatsgreep in Egypte door de heer Mursi zijn niet meegerekend.
  Ook de slachtoffers van de Koreaanse oorlog zijn niet meegerekend.
  De slachtoffers van de door de C.I.A. gesteunde staatsgrepen in de 50-tiger t/m 80-tiger jaren in Argentinië, Bolivia, Equador, Venezuela, Colombia, Paraguay, Uruguay, Peru, de inval op Cuba ( Varkensbaai ) zijn niet meegerekend.

  Niet meegerekend zijn vanaf 1991 tot 2009 de honderdduizenden onschuldigen overal op aarde.
  Niet meegerekend zijn de militaire amerikaanse slachtoffers van kernproeven en medische experimenten waarvan de slachtoffers zowel burgers ( volwassenen + kinderen ) alsook militairen geen weet hadden.

  Niet meegerekend zijn de Aboriginals van Australië die verdampten toen zij het testgebied inliepen waar de kernproeven werden gedaan.
  Op de bordjes aan de rand stond : “ Niet betreden “ maar als je niet lezen kan loop je gewoon door over de al eeuwenoude vertrouwde droompaden.

  Niet meegerekend zijn de ± 5.000.000 ( 5 miljoen ) kinderen die omkwamen.
  Over Syrië en omgeving zal ik nog maar niet schrijven want dat is nog volop aan de gang.
  Inmiddels 1 miljoen ontheemden.

  Dat is nou niet bepaald iets om trots op te zijn. God bless America ? Forget it!
  Het wordt de hoogste tijd dat de USA economische geïsoleerd wordt zodat het ten onder gaat.
  En dan dit nog. De grote banken worden “ bedankt “voor alle leed dat zij de mensen op aarde aandeden door hun verkankerde gewoeker.

  Thumb up 20 Thumb down 6

 • cybersissy

  dit had ik al geraden, ik heb er zelfs een lied over geschreven, fijn dat er nu ook bewijs komt voor dit snode plan, de permanente onderwerping van de mens tot slaaf.
  ziek
  http://www.youtube.com/watch?v=1-bTQhKYGv4

  Thumb up 1 Thumb down 2

 • redangdiver

  Waarom wordt er slechts een stukje van die memo zichtbaar gemaakt?
  Op deze manier kunnen de wel zichtbare woorden natuurlijk uit de kontext zijn gerukt.
  Ik weet natuurlijk ook dat de top van de bankierswereld momenteel de grootste maffiosiebende is die God onder de zon heeft, maar wanneer de memo in z’n geheel te lezen zou zijn, is het allemaal nog nét iets geloofwaardiger.

  Thumb up 12 Thumb down 1

 • Nocturnal Demon
 • Martin Post Uiterweer
 • Martin Post Uiterweer
 • Nou, heb dat memo gelezen, er staat niets belangwekkends in en er staat zeker niet in waar bovenstaand artikel over rept: samenzweringen, wetsaanpassingen etc.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bob Van Eeckhoven

  bullshit – vermenging van waarheden en halve waarheden met als einddoel dit gedrocht

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bob Van Eeckhoven

  inderdaad, de zichtbare tekst is uit zijn kontext gerukt en als sfeerzetter bedoeld, ik kan dit echt niet accepteren

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jarth

  Een dergelijke structuur zou een gereguleerde economie mogelijk maken. Maw, precies waar momenteel om gevraagd wordt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Frank Wijn

  Kijk naar de met een oscar bekroonde documentaire “INSIDE JOB” en zie dezelfde namen voorbij komen. Heldere uitleg over de dubbele bodem die leidde tot de bankencrisis!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Frank Wijn
 • jordi

  Nee, maar dat komt meer omdat ze er echt niet in zetten, zoals
  hierboven, hoe ze het eigenlijk bedoelen. Samenzwering ,
  wetsaanpassingen etc zullen ook geen woorden zijn die daar gebruikt
  worden, omdat ze er vanuit gaan dat dat toch wel gebeurd. Zij zitten al
  veel dieper en langer in dit spelletje dan jij je kan voorstellen. Als
  je eens begint met kijken naar Zeitgeist en daar met een open mind naar
  kijkt en niet meteen zeggen dat ‘het niet waar is, want het is niet op
  het RTL journaal geweest en alles wat daar komt is belangrijk en waar’,
  maar zelf nog probeert na te denken, gaan je ogen misschien nog op tijd
  open.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Oke, dus als ik jou goed versta bedoelen ze iets anders dan dat er in het gelinkte memo staat.
  Er staat helemaal niets in dat memo, behalve dat de topwankers met de us.gov gaan konkelen, what’s new…

  Nb: Zeitgeist heb ik in 2007 gezien en vond het toen al geen nieuws.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jordi

  laat maar. In je eerste post zet je neer dat er niets instaat over samenzweringen etc. (waarmee je aangeeft dat het niet waar is, in mijn optiek) en in je tweede post zeg je dat je in 2007 zeitgeist al geen nieuws vond. Geef je daarmee aan dat je het al wist? Of is dit ook niet waar?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ik ben het wel met de strekking van bovenstaand artikel eens (‘bankiers zijn boeven’) maar vind dat er geen duidelijke relatie is tussen dit artikel en de bron (die memo). Het 1 is miz niet af te leiden uit het ander. En dan wordt bovenstaand artikel gewoon een mening/opinie waar helemaal geen ‘bronverwijzing’voor nodig is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl