Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Gaia2

Gaat de aarde sterven?

Doemdenkers op internet neigen hun dystopische (tegenovergestelde van: utopische) wereldbeeld nogal eens te koesteren.  De mens is verrot en daarom zal de aarde sterven. Ja?…… Nee!

Gaia

De aarde gaat natuurlijk niet sterven. Gaia (mythologische godheid voor “Moeder Aarde”) ziet ons mens hooguit als een ziekte en zal haar immuunsysteem activeren. Gevalletje homo-sapiens. Beetje zweten, wat rust en klaar is moeders natuur.

Gentech?

Mens maakt steriele gentech akkertjes? Gaia maakt superweeds die de gentech weerstaan en dus onzinnig maken.

Plastic?

Mens laat giftige plastic overal slingeren? Gaia maakt nieuw leven dat de plastics opruimt.

Koolstofdioxide?

Mens produceert teveel koolstofdioxide? Gaia maakt er nieuwe bossen mee die de koolstofdioxide inademen om weer als zuurstof uit te ademen.

Harmonie

Problemen opgelost. Alles komt goed. Met of zonder ons. “It’s all in the game of life”. De wondere wereld der holistische systemen. Het enige dat we ons zouden moeten gaan realiseren is dat leven in harmonie met Gaia voor onszelf gezonder is, niet voor haar. Voor haar maakt het allemaal niets uit.

gaia

Bron: Zapruder.nl


 • Joost

  Moeder Aarde gaat haar eigen weg ??????
  Moeder Aarde is naar de kloten geholpen door de kernramp in Fukushima. De uitstroom van hoog-radioactief materiaal is dusdanig alles vernietigend dat de consumptie van vis welke gevangen wordt tussen China en de USA verboden moet worden. Dat geld ook voor kweekvis zoals ingeblikte wilde zalm uit Alaska. Wat is er aan de hand? De uitstroom van hoog-radio actief materiaal heeft inmiddels de kusten bereikt van Canada en de USA. De cesium waarden zijn 5 x hoger dan wettelijk toegestaan voor consumptie van vis. Dat betekend dat gevangen vis ongeschikt is voor consumptie. De uitstroom bereikt over enkele maanden de kust van Zuid Amerika met dezelfde consequenties. Australië en Nieuw Zeeland zijn de volgende slachtoffers. Over 1000 jaar heeft elke waterdruppel 1 x de rondgang om de aarde voltooid. Dat is wetenschappelijk aangetoond. De consequentie is, dat gelet op dat feit, alle zeeën toxisch zullen zijn. Weliswaar pas over 1000 jaren en dat nog afgezien van alle plastic dat in de dol drums ( 3 locaties ) rond draait zo groot als Frankrijk.

  Mijn bronnen zijn Google Earth & National Subsea Research Institute. Een tip: lees bovenstaande onbevangen en ga slapen want je kan er toch niets meer aan veranderen omdat het noodlot zich voltrekt.

  Thumb up 13 Thumb down 0

 • Anotheryou

  Evolutie gaat door, de mensheid zal zichzelf ten gronde richten, bedenk wel dat gaat ook over onze kinderen. Ik vind het artikel goed en in zekere zin waar, maar veel te nuchter bekeken, vanuit mijn hart voel ik soms met pijn wat we moeder aarde aandoen, ze verdient meer dankbaarheid en respect voor het leven dat ze ons biedt, en ook verdienen we zelf een betere omgang met elkaar en de aarde.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • Romy Albers

  Mooi artikel.
  Of wij als mens uitsterven of nog leven maakt niet veel uit. natuurlijk sterven er veel diersoorten uit zoals neushoorns enzo, maar er komen nieuwe dieren voor terug. De aarde vergaat pas als de zon uitdooft. evolutie moet doorgaan. de mens veranderd en evolueert zelf ook. we hebben het nog niet door, maar wij zijn nu bijvoorbeeld veel langer in het westen dan in de middeleeuwen.
  kleine aanpassingen.

  misschien zijn we over 1000 jaar wel dikker en meer behaard door alle straling en ijstijd?
  geen idee.
  Romy, 16 jaar

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl