Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

George W. Bush jr.

george bush jrIn zijn “State of the Union” toespraak op 29 januari 2002 gebruikte George Bush voor het eerst de term “as van het kwaad” (Axis of Evil). Sindsdien is dit de officiële kwalificatie van de Verenigde Staten voor landen waarvan de regering zich in de ogen van de VS schuldig maakt aan het beschermen van terroristen. Deze kwalificatie gold in eerste instantie voor Irak, Iran en Noord-Korea. Op 6 mei 2002 werden Cuba, Libië en Syrië eraan toegevoegd.

Media

as van het kwaadDe media in de westerse landen hebben deze kwalificatie kritiekloos overgenomen met als resultaat dat de publieke opinie in de westerse landen zéér vijandig is ingesteld naar deze zogenaamd ‘evil countries’. Na de aanslagen op de Twin Towers draaide de westerse  propagandamachine op volle toeren om steun van de bevolking te krijgen om het terrorisme te kunnen bestrijden. Militaire interventie werd gepleegd in Afghanistan om de Taliban en de door hen gesteunde Al Qaida van Osama Bin Laden uit te schakelen. Het duurde niet lang of het oog van het Westen viel ook weer op Saddam Hoessein. Met hem moest nog een appeltje geschild worden vanwege het feit dat de vader van Bush jr. tijdens de Golfoorlog verzuimd had om Saddam uit te schakelen. Het duurde niet lang of de bereidheid van het Westen om militaire acties tegen hem te ondernemen  nam sterk toe.

Irak

saddamBehoudens terughoudendheid bij een aantal kritische analisten werd deze bereidheid om oorlog te voeren uiteindelijk omgezet in een heuse militaire aanval op Irak, na de beschuldigingen aan het adres van Saddam dat hij in het bezit zou zijn van van massa vernietigingswapens. Naderhand bleek dat deze beschuldigingen volkomen onjuist waren en bewust door de westers regeringsleiders de wereld in zijn geholpen. Ze hadden maar één doel en dat was een reden verzinnen om Irak binnen te kunnen vallen. Dat honderdduizenden mensen deze leugens met de dood moesten bekopen werd, en wordt nog steeds  met een schouderophalen afgedaan.

Libië

Khadaffi-LibieHet volgende land dat eraan moest geloven was Libië. In Jemen en Tunesië was de bevolking in opstand gekomen (Arabische lente) tegen de regiems daar en moesten de, al decennia aan de macht zijnde leiders het veld ruimen voor door het volk gewenste politieke leiders van de oppositie. Ook in Libië braken opstanden uit tegen het regiem van Moammar al Khadaffi, die al sinds 1969 aan de macht was. In tegenstelling tot Jemen en Tunesië, waar het Westen zich niet bemoeide met de machtswisselingen, grepen zij wel in bij de opstand tegen Khadaffi. Zij beschuldigden hem van een poging tot uitroeien van zijn eigen bevolking en gingen over tot de maatregel om het Libische luchtruim tot ‘no fly zone’ te verklaren. Vervolgens werden door westerse gevechtsvliegtuigen raketaanvallen op het leger en militaire doelen van Khadaffi uitgevoerd. Rusland bleef afzijdig in dit conflict omdat zij door de westerse propaganda over het door Khadaffi gebuikte geweld op het verkeerde been waren gezet. Uiteindelijk werd Khadaffi gevangen genomen en vermoord. Het resultaat van deze interventie waren wederom honderdduizenden doden, de roof van het Libische goud door de Amerikanen en een volkomen in puin geschoten land. Wederom waren het westerse leugens die het ingrijpen in Libië moesten ‘rechtvaardigen’.

Syrië

assad2Beschuldigingen aan het adres van president Assad van Syrië voor het gebruik van gifgas tegen zijn eigen bevolking, moeten nu de weg vrijmaken voor militair ingrijpen in Syrië. Dit terwijl er tal van getuigenverklaringen en aangedragen bewijzen zijn dat niet Assad maar de door het Westen gesteunde opstandelingen (terroristen) gebruik hebben gemaakt van aanvallen met gifgas. De voormalige voorzitter van het Joegoslavië tribunaal, Carla del Ponte, heeft ter plekke onderzoek gedaan en zegt onomwonden: “Onze onderzoekers zijn druk bezig geweest in de buurlanden van Syrië om slachtoffers te interviewen, doktoren en veldhospitalen te bezoeken. En volgens hun rapporten van vorige week, die ik heb ingezien, blijken er sterke en heel concrete aanwijzingen te zijn, hoewel er nog geen volledig sluitend bewijs is, dat het gebruik van zenuwgas ‘Sarin’ door de rebellen zélf is ingezet”.

Rusland en China

Het lijkt vrijwel uitgesloten dat de andere twee permanente leden van de Veiligheidsraad Rusland en China akkoord zullen gaan met een ingreep. Zeker nu het VN-onderzoek ter plaatse nog niet is afgerond. De VS, Groot-Brittannië en Frankrijk zeggen echter bewijs te hebben dat het regime van Assad achter de recente gifgasaanval zit en overwegen een snelle militaire actie, desnoods buiten de VN om. Rusland zal naar alle waarschijnlijkheid niet instemmen met zo’n interventie omdat nog vers in het geheugen ligt dat zij bij de raketaanvallen in Libië door de westerse bondgenoten bij de neus zijn genomen, wat betreft hun motieven voor het ingrijpen. Tevens begrijpen de leiders van China en Rusland maar al te goed dat het uiteindelijke doel van het Westen is om daarna Iran aan te pakken vanwege hun beschuldiging dat, ja hoe kan het ook anders, Iran de beschikking zou hebben over massa vernietigingswapens.

Axis of Evil

Gezien al deze leugens, de honderdduizenden doden, landen die totaal in puin zijn geschoten, het steun verlenen aan terroristen en de enorme destabilisatie in die gebieden waarvoor Amerika en Europa mede verantwoordelijk zijn, verdienen zij het in ieder geval om ook tot de “As van het Kwaad” gerekend te worden!

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl