Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overgenomen van Niburu.co

Monsanto maïs in Europa wordt goedgekeurd door EU

Vanaf oktober dit jaar mag de genetisch gemanipuleerde maïs van Monsanto verbouwd worden in de Europese Unie.

RT News ontving dit bericht van Eurocommissaris Toni Borg.

hugh grant2

Hugh Grant (CEO Monsanto)

Alhoewel velen dachten dat de EU dit vorige maand had tegengehouden, blijkt dit in de praktijk niet waar te zijn. Wij schreven hierover op het moment dat Monsanto zich formeel (zogenaamd) terugtrok en stelden direct vast dat het onzin was en dat ons zand in de ogen werd gestrooid met dit bericht. EU commissaris voor gezondheid en consumentenbeleid, Toni Borg, heeft aan RT News medegedeeld dat de toestemming voor Monsanto in september of oktober wordt verwacht.

Ook zei hij dat dit zou gebeuren na een zeer uitgebreide wetenschappelijk evaluatie van het proces.

De GMO maïs, Smartstax genaamd, is in Amerika ontwikkeld door Monsanto in samenwerking met Dow AgroSciences. Het combineert de genen van twee al bestaande GMO maïssoorten waardoor het bestand is tegen chemische bestrijdingsmiddelen.

Monsanto en Dow AgroSciences zijn al jaren aan het lobbyen in Europa en het lijkt erop dat ze nu krijgen wat ze willen.

European Food Safety Authority (EFSA

Toni Borg

EU commissaris gezondheid Toni Borg

Hoe goed de EU voor haar burgers zorgt blijkt wel uit een rapport uit 2010 van de European Food Safety Authority (EFSA) waarin men concludeert dat SmartStax net zo veilig is voor het milieu en de inwoners van Europa, als natuurlijke maïs. Een tweede onderzoek, een jaar later, kwam tot dezelfde conclusie.

Een kritisch Duits bedrijf, Testbiotech, heeft echter herhaaldelijk gewaarschuwd voor de onvolledigheden in de door de EU uitgevoerde onderzoeken. Zo is bijvoorbeeld nooit uitgebreid genoeg getest wat de gevolgen voor dieren zullen zijn en hun eindconclusie is dan ook, “Het beoordelen van de risico’s door de EFSA is niet voldoende om alle mogelijk schadelijke effecten aan mensen, dieren en het milieu uit te sluiten”.

Lange termijn effecten niet bekend

MonsantomaisDaarnaast zijn er meerdere experts die waarschuwen dat er weinig of niets bekend is over de langere termijn effecten van SmartStax. Een vertegenwoordiger van Testbiotech, Christoph Then die tevens de landbouwspecialist is van het Duitse Greenpeace, zegt, “Dit is een serieuze bedreiging voor de gezondheid van consumenten en het milieu”. “Nog nooit eerder heeft een goedgekeurde GMO plant zoveel genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat. Het is volsterkt onduidelijk hoe die zich onderling zullen gedragen en wat de lange termijn gevolgen zijn”.

Ondanks dat Testbiotech met klem heeft geprotesteerd bij de EU en hen heeft medegedeeld dat de informatie die zij uitgeven misleidend is, is nu ook duidelijk dat Monsanto deze ronde gaat winnen.

En er is meer slecht nieuws. Want ook Frankrijk zet de deur weer wagenwijd open voor Monsanto producten. In maart 2012 had de rechtbank een verbod ingesteld voor deze MON810 maïs van Monsanto, maar deze beslissing is nu in hoger beroep teruggedraaid met als motivatie dat er te weinig wettig bewijsmateriaal zou zijn.

Bron: Niburu.co


 • dvhaaren

  Politici wenden zich voor het volk te dienen. Over het algemeen dienen zij hun eigen belang of van een kleine groep om zich in te likken in het “Good old boys/girls network”. Het volk wordt ervaren als lastig en vervelend en komen ze in opstand dan weten ze zich beschermd door politie en desnoods het leger.

  Ga naar de volgende link in YOU TUBE: NCF: Endgame “MUST SEE” (Nederlands ondertiteld)

  Thumb up 27 Thumb down 0

 • janvanherp

  Monsanto ligt al jaren onder vuur. Het is echt zo duidelijk dat het geen frisse jongens zijn. Voor mij is duidelijk dat, als politici akkoord gaan met toelating tot de Europese markt, die politici stevig bewerkt zijn door de Monsanto lobby. Misschien zelfs op een onfrisse manier want Monsanto schijnt heel erg rijk te zijn.

  Thumb up 14 Thumb down 0

 • Hoi

  De oprichter is bill clinton en jah die heeft geld.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl