Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verzoeken worden gewoonlijk ingewilligd

you tube censor3In een angstaanjagend voorbeeld van hoe overheden trachten greep te krijgen op het gratis internet, is gebleken dat You Tube voldoet aan duizenden verzoeken van overheden om te censureren door video’s te verwijderen die protesten bevatten en andere voorbeelden van burgers die hun recht willen halen. Ook de zoektermen naar dit soort video’s worden via dit overheidsmandaat verwijderd.

Het meest recente voorbeeld is de overeenstemming die You Tube bereikte met de Britse regering om beeldmateriaal te censureren van de Britse protestgroep “British Contitution Group Lawful Rebellion” waarop een poging te zien was om rechter Michael Peake burgerrechtelijk te laten arresteren bij het gerechtshof van Birkenhead County. Peake moest uitspraak doen over een zaak tegen een voormalig lid van de UKIP (UK Independece Party), Roger Hayes, die weigerde om gemeentelijke belastingen te betalen, maar ook als protest tegen de verraderlijke globalistische belangen activiteiten van Groot Brittannië en als gevolg dat Hayes kon aantonen dat de gemeentelijke belastingen illegaal zijn.

Hayes ondernam een poging om te om legaal te bewijzen dat de gedwongen inning van gemeentelijke belastingen door de overheid onrechtmatig is omdat er geen contract is overeengekomen tussen het individu en de staat. Zij argument is gebaseerd op het ‘harde’ rechtsbeginsel dat net als de gemeente Hayes zichzelf kan vertegenwoordigen als derde partij in de rechtbank en dat “Roger Hayes ” een bedrijf is en als zodanig in de ogen van de wet moet worden behandeld.

Britse regering bang voor belasting rellen

De Britse regering wil niet dat dit soort informatie viraal gaat in het publieke domein omdat ze als de dood is voor een herhaling van de beruchte poll tax rellen van 1990. Dit was een enorme belastingopstand in het Verenigd Koninkrijk waardoor de regering Thatcher gedwongen werd de poll tax volledig te schrappen vanwege massale burgerlijke ongehoorzaamheid en weigering om te betalen.

you tube censorWanneer internetgebruikers in het Verenigd Koninkrijk een poging doen om video’s van het protest te bekijken worden ze ontmoedigd door de boodschap: “Deze inhoud is niet beschikbaar in uw land als gevolg van een verwijderingsverzoek van de regering”.

Tussen 1 juli en 31 december (2009), ontving Google 3.580 verzoeken om gebruikersgegevens van Amerikaanse overheidsinstanties, iets minder dan de 3663 afkomstig uit Brazilië, meldt PC World. Het Verenigd Koninkrijk en India stuurde meer dan 1000 verzoeken per stuk, en kleinere aantallen afkomstig uit diverse andere landen.

 


 • goof

  Zonder afbreuk te willen doen aan de inhoud, ben ik benieuwd wat nu de ‘nieuwswaarde’ is van dit artikel?
  Iedereen die zich informeert binnen het alternatieve medialandschap is bekend met de toegenomen ‘plaag’ van censurering.
  Men noeme bijvoorbeeld de ‘Codex Alimentarius’ die verbiedt om met gezondheidsclaims te adverteren, als hier geen *kuch* wetenschappelijk gefundeerd bewijs voor kan worden aangeleverd.
  De scope van dit artikel is slechts het topje van de ijsberg; het betreft hier het blokkeren van toegang tot informatie, dat YouTube nota bene bevestigd met haar bericht ‘not available’.
  Interessant wordt het, als we inzage krijgen in de gecensureerde content, waar niet over wordt gecommuniceerd.
  You only know what you know, you don’t know what you don’t know!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl