Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Privacy

alliantieRecent onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Wenen,  heeft aangetoond dat 9 miljoen mensen in de Verenigde Staten en 2 miljoen in Groot  Brittannië hun hun Facebook-account hebben verwijderd. Dit meldde de “Daily Mail” gisteren. De onderzoekers analyseerden de gegevens van 600 gebruikers en kwamen tot de volgende conclusie waarom zij waren gestopt met Facebook;

  • Privacy, 48,3%
  • Algemene ontevredenheid, 13,5%
  • Teveel oppervlakkige gesprekken, 12,6%
  • Angst voor Facebook verslaving 6%

De meerderheid van deze Facebook-verlaters  bestaat uit wat oudere mannen.

Facebook, maar ook andere tech-reuzen worden herhaaldelijk onder de loep gelegd vanwege het vermeende gebrek aan privacy van hun gebruikers. Dit vanwege een stroom van duizenden info’s over gebruikers richting de overheid. De kritische website “Infowars.com” onthulde dat Facebook in de eerste helft van 2013 informatie heeft verstrekt van ongeveer 38.000 van haar gebruikers in 74 landen.

Alliantie

Méér dan de helft van deze verzoeken is afkomstig van binnen de Verenigde Staten. Ondanks dat ze hier wel toe bereid zijn, zijn de tech-giganten niet in de gelegenheid om te onthullen hoeveel aanvragen er zijn ingediend omdat de overheid hen dat verbiedt. Daarom hebben bedrijven als Facebook, Google, Microsoft en Yahoo de handen ineengeslagen met de vorming van een unieke alliantie om terug te kunnen vechten tegen de bizarre en compleet op hol geslagen spionagedrift van de Amerikaanse overheid.

Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA)

Momenteel is deze alliantie druk aan het uitoefenen op de rechters van de FISA door het indienen van moties en vragen om de geheime verzoeken van de inlichtingendiensten openbaar te kunnen maken. De General Counsel van Facebook zegt: “Wij vinden dat het publiek het verdient om te weten welke informatie wij moeten verstrekken aan de overheden.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl