Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

“Monster energy”

monster energy2De 14-jarige Anais Fournier is overleden na het nuttigen van twee blikjes energy drank van het merk “Monster Energy”. De fabrikant ervan prijst  deze drank  aan als een “killer energy” brouwsel.

Zij werd getroffen door een hartaanval waarvan haar familie claimt dat dat deze werd veroorzaakt door cafeïne vergiftiging. De tiener die een aandoening had aan haar bloedvaten, waardoor deze verzwakt waren, overleed twee dagen voor Kerstmis 2011, nadat de drank het vermogen van haar hart om bloed te pompen had beïnvloed.

Monster Beverage Corporation wordt nu door haar familie aangeklaagd en de Amerikaanse Food and Drug Administration is een onderzoek gestart naar de energy drink

anais fournier

Anais Fournier

De drank wordt ook in verband gebracht met vijf doden en een niet fatale hartaanval. De 24oz blikjes bevatten 240 milligram cafeïne, dat is drie keer zoveel als de naaste concurrent “Red Bull”. De claim van Anais ouders is gebaseerd op het feit dat de onderneming nalatig is geweest in het waarschuwen van de consumenten voor de risico’s van haar producten. Haar moeder, Wendy Crossland, vertelde CBS News: “Ik was geschokt te moeten vernemen dat de FDA wel de hoeveelheid cafeïne in een blikje frisdrank kan regelen, maar niet die in energie drankjes”. Met hun heldere kleuren en opwindende namen als Monster, Rockstar en Full Throttle is de verkoop ervan gericht op teenagers, zonder toezicht of verantwoording. Op etiketten van de blikjes Monster staat dat de drank niet wordt aanbevolen voor kinderen en mensen die gevoelig zijn voor cafeïne. Op de website van Monster wordt de drank omschreven als “de gemeenste energie aanvulling op de planeet”.

Monster Beverage Corporation deelde mee dat het niet gelooft dat haar drankjes verantwoordelijk zijn voor de dood van Anais. In een verklaring zei het bedrijf: “Monster is niet op de hoogte van eventuele fatale gevolgen die veroorzaakt zouden zijn door het nuttigen van zijn drankjes”.

Bron: Parentdish.co.uk


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl