Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Amerika en Rusland bereiken overeenstemming

Kerry en LavrovDe Verenigde Staten en Rusland hebben overeenstemming bereikt over een voorstel om de Syrische chemische wapens onschadelijk te maken. Dit deelde de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry vandaag mee na bijna drie dagen van vrijwel onafgebroken gesprekken met zijn Russische ambtsgenoot Sergei Lavrov. Kerry zei dat de afspraak inhoudt dat Syrië binnen een week een uitgebreid overzicht moet geven van zijn voorraden chemische wapens. Op een gezamenlijke persconferentie met Lavrov zei Kerry dat de overeenkomst inhoudt dat Syrië uiterlijk in november VN-wapeninspecteurs op zijn grondgebied moet toelaten, en moeten de wapens tegen het midden van 2014 volledig zijn vernietigd. Zowel Lavrov als Kerry zeiden dat als Syrië zich niet houdt aan de overeenkomst, die door de “Organization for the Prevention of Chemical Weapons” moet worden afgerond, zij de consequenties onder ogen moeten zien van hoofdstuk 7 van het Handvest van de Verenigde Naties, het hoofdstuk dat gaat over sancties en militaire actie. 

Kerry zei verder dat er geen overeenstemming is over wat deze maatregelen zouden zijn. Wel zei hij dat President Barack Obama het recht heeft om dan militair in te grijpen in Syrië. Lavrov deelde mee dat er niet is gesproken over  het gebruik van geweld en eventuele automatische sancties.

Hiermee lijkt een voorlopig einde gekomen te zijn aan de oorlogszuchtige houding die de Verenigde Staten en Europa de afgelopen weken hebben aangenomen, vanwege het nog steeds niet bewezen gifgasgebruik door het Syrische leger.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl