Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Radioactieve straling

Op deze plaats heeft een foutieve afbeelding gestaan. Nadat wij hierop gewezen werden hebben wij deze vervangen voor de juiste afbeelding

Op deze plaats heeft een foutieve afbeelding gestaan. Nadat wij hierop gewezen werden hebben wij deze vervangen voor de juiste afbeelding

Aan de radioactieve straling die ontsnapt uit de zwaar beschadigde kerncentrale in Fukushima komt geen einde en dit zal voorlopig nog generaties lang door blijven gaan. Het is onbegrijpelijk dat het niet gebeurt maar regeringen van over de hele wereld zouden stappen moeten ondernemen om in ieder geval de ergste consequenties ervan te voorkomen. Eén ervan zou de annulering van de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo moeten zijn.

Decennia lange besmetting

tonijnWetenschappelijke schattingen voorspellen dat de radioactieve pluim richting het Oosten begin volgend jaar een enorm gevaar zullen betekenen voor  de kusten van Oregon, Washington State en Canada. Californië zal waarschijnlijk later worden besmet. Omdat de continue stroom van water uit de omgeving van de reactor onmogelijk te stoppen zal zijn, zal een radioactieve pluim nog tientallen jaren blijven oversteken over de Stille Oceaan, die Hawaï, Noord Amerika, Zuid Amerika en uiteindelijk Australië zal besmetten. We hebben het hier alléén nog maar over oceaanstromingen. Vissen zwemmen duizenden mijlen en volgen niet noodzakelijkerwijs de stromingen. Voor de kust van Californië zijn al al tonijnen gevangen die cesium afkomstig van Fukushima bevatten. De stralingsniveaus in de gebouwen 1, 2 en 3 zijn nu zo hoog dat niemand erin kan om in de buurt van de gesmolten kernen te kunnen komen. Het is daarom onmogelijk voor honderden jaren of misschien wel nooit om deze kernen te verwijderen.

14.000 Hiroshima-bommen

fukushimaAls één van deze gebouwen instort (en dit gevaar is niet ondenkbeeldig), dan zal de gerichte stroom van koelwater aan de baden met splijtstof wegvallen waardoor deze droog komen te vallen. De splijtstof zal door de roodgloeiende verhitting ontbranden en zal een immense straling in de atmosfeer terecht doen komen. De koelbassins bevatten 8.800 pond plutonium en meer dat 100 andere sterk radioactieve isotopen. Wanneer deze catastrofe zich gaat afspelen dan zal dit het radioactieve effect op de atmosfeer hebben van 14.000 Hiroshima-bommen.

Overheden en mainstream media

meneer-de-uil_2Het is onbegrijpelijk dat, noch de Amerikaanse overheid in het bijzonder, noch de internationale gemeenschap en de mainstream media bezorgd lijken over deze op handen zijnde ramp. Er wordt in de pers nauwelijks aandacht aan besteed en men toont geen enkele drang om een eventuele catastrofe af te wenden. En niet onbelangrijk, de Japanse regering heeft tot voor kort halsstarrig geweigerd om buitenlandse experts van nucleaire technologie uit te nodigen om samen voor zover mogelijk de problemen te lijf te gaan.

Vrij vertaald uit artikel op: rt.com


 • Mooi zo’n grafiek van de golfhoogte van de tsunami vlak na de aardbeving…. maar wat doet dat in een verhaal over radioactiviteit!? Ohja… misleiden en onwaarheden verspreiden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jesse

  Ik weet niet waar je het over hebt, maar de bovenste figuur laat de hoeveelheid radioactief afval in de Pacifische oceaan als gevolg van de Fukushima ramp zien. Ben je bang voor de waarheid?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Jan

  Wordt de hoeveelheid radioactief afval uitgedrukt in centimeter?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jesse

  Lol my bad after all

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Trudy

  ik werd er idd ook op gewezen dat die grafiek over de tsunami gaat en geen zak te maken heeft met die kernramp(eens deel ik iets blindelings:P)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • cirkels

  Dit artikel lijkt erg op deze: http://rt.com/op-edge/fukushima-catastrophe-nuclear-olympics-883/ Bronvermelding?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Repesteeltje

  Foutief plaatje, welke men inmiddels heeft hersteld Kan gebeuren. Dit doet echter aan de griezelige inhoud van het artikel niets af en heeft niets met misleiden en onwaarheden te maken. Ik denk eerder dat jij aan stemmingmakerij doet!!

  Thumb up 0 Thumb down 1

 • Robert

  Waarom er niets aan gedaan wordt? Omdat het deel is van de bizarre Bilderberg-agenda natuurlijk…
  Maar als we het eten van Vis vermijden, en dagelijks wat (schone, niet uit de Pacific dus) Algen eten, danwel leem, dan blijven we van binnen op zijn minst nog schoon.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • SIS

  microben voor fukoshima toffe beestjes die microben want ze eten graag radioactieve stoffen en in fukoshima hebben we genoeg eten voor hen voor een lange tijd

  ik hoop dat het hen mag smaken.

  http://www.youtube.com/watch?v=mjR_kNgnJ5U

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • T. de Jonge

  Het wil niet zeggen dat op het moment dat het niet in de media is er ook niets gedaan wordt. Het is inderdaad wel schrijnend dat de japanners een hele tijd niemad hebben willen toe laten om samen over dit probleem na te denken.

  Aan de andere kant moeten we niet nu net doen alsof het een complot is en ze er niets aan willen doen.
  Er staat immers ook in het stuk:
  De stralingsniveaus in de gebouwen 1, 2 en 3 zijn nu zo hoog dat niemand erin kan om in de buurt van de gesmolten kernen te kunnen komen. Het is daarom onmogelijk voor honderden jaren of misschien wel nooit om deze kernen te verwijderen.

  Het kost dus sowieso tijd om hier een oplossing voor te verzinnen en dan gelijk roepen dat er niets gedaan wordt is wel erg makkelijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl