Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Uitscheiding van E-coli bacteriën

e coliHet Europese patent van aspartaam is nu online beschikbaar. Het bevestigt wat al een tijdje rondzong; namelijk dat deze kunstmatige zoetstof is gemaakt van een afvalproduct van gemodificeerde E-Colibacteriën. Al in 1999 werd dit feit gerapporteerd en werd er niet veel aandacht door de media aan gegeven, noch door haar producent, een bedrijf dat we inmiddels wel kennen, namelijk Monsanto..! Er werd in die tijd al genetisch-gemodificeerd aspartaam toegevoegd aan softdrinks in Groot Brittanië. (Zie HIER een artikel uit de Independent uit 1999)

In het patent wordt gesproken over ‘gekloonde micro-organismen’, hetgeen later onthuld werd als genetisch gemodificeerd E.Colibacteriën. En ze zijn gemodificeerd, om een speciale peptide te produceren, die weer nodig is om aspartaam te maken. Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een kleine keten van aminozuren, die onderling zijn verbonden door middel van een peptidebinding. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit.

De gecultiveerde en volgevreten bacteriën, produceren een aminozuur/eiwit-achtige stof, die het phenylalanine-aminozuur (aspartaamzuur) produceert, dat nodig is om de synthetische zoetstof te maken. Het afval van de bacteriën wordt daarna gebruikt om de grote peptide om te vormen tot een dipeptide, o.a. door middel van een carboxyl-groep. Daarna worden deze dipeptides behandeld met alcohol en methanol om tot het definitieve eindproduct ‘aspartaam’ te komen.

monsantoOnnodig om hier te zeggen dat we bij de naam Monsanto al onze wenkbrauwen dienen te fronsen, getuige de handelwijze van deze gigant op het gebied van genetisch gemanipuleerd voedsel en het gifgas ‘Agent Orange’, dat officieel werd gebruikt als ontbladeringsmiddel in de oorlog van de VS in Vietnam. Coca Cola liet onlangs nog een promotiecampagne draaien om de veiligheid te benadrukken van het aspartaam in haar producten (naast Coke o.a. ook Fanta en Sprite). CocaCola probeert zich ook te verdedigen tegen de sterker wordende aanwijzingen, dat light-drankjes mensen juist hongerig maken, omdat hun insuline-niveau erdoor wordt beïnvloed.
Opvallend is daarbij dat één van de presentatrices van de show roept:
“Ik krijg inderdaad altijd honger als ik een light-drankje heb gedronken’..

Het bijzondere in relatie tot onze gezondheid blijft toch hoe je als overheid een giftige stof kunt toelaten onder het mom: “Het is veilig zolang je er maar niet teveel van neemt, want dan is het wel giftig”. Welk gezond mens is in staat zijn dagelijkse hoeveelheid aspartaam bij te houden, als dit smerige goedje al in meer dan 6.000 producten wordt toegepast?

 Over E951: Aspartaam

nutrasweetcandarel2 Aspartaam (ook wel bekend als E951) is een kunstmatige zoetstof die bijna 200 x zoeter is dan suiker. Het wordt onder verschillende namen op de markt gebracht: Nutrasweet, Candarel en Equal, om er een paar te noemen.. Meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd gebruiken elke dag aspartaam, want het zit in duizenden producten. Een aantal dat nog steeds stijgt want het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in dieet (‘light’) producten zoals frisdrank en tafelzoetjes. Maar daarnaast ook in fruitsappen, fruitconserven, ranja, yoghurt, kwark, yakult, taart, snoepjes, kauwgom, graanproducten, chips, peutertandpasta, enz. Het wordt echter ook steeds vaker in medicijnen en vitamine-preparaten toegepast…Het is een van de meest controversiële onderwerpen uit de wetenschap en het zorgt al meer dan 25 jaar voor grote onrust.

 Lees verder op: WantToKnow.nl


 • Ron Blind

  Tjsa.. en de Suikerindustrie blijft maar door gaan met deze industriele oorlogs voering.
  PS.. Dokter Anders, wordt u betaald door dezelfde Suiker industrie ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jerry

  Er is niks natuurlijks aan de Stevia die in producten wordt gebruikt als ‘zoetstof’ en is daarmee de zoveelste misleiding van de voedingsindustrie.
  Stevia smaakt van zichzelf namelijk erg bitter en er is een hoop ‘bewerking’ voor nodig om dat om te zetten naar ‘zoet’.
  Het enige natuurlijke aan Stevia is dat het van een plantje komt, maar daar houd het ook wel mee op.

  Ook de bovengenoemde producten veranderen op zichzelf niks aan je suikerspiegel. Wat er gebeurd door suikersubstituten is dat je lichaam een ‘signaal’ krijgt dat er suiker aan komt en gaat dus aan de slag om die suiker te verwerken. Doordat die suiker er dus niet aan komt omdat het ‘vervangen’ is, gaat je lichaam er dus om ‘vragen’, vandaar ook het ‘hongergevoel’ na gebruik van lightproducten.

  Het grappige aan het artikel is dat er producten zijn die VELE malen ongezonder zijn dan Aspartaam, helaas worden die producten niet gemaakt door Monsanto en zijn ze dus niet interessant voor de complot-denkers

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jerry

  Het feit dat dit artikel van “wanttoknow” komt gooit meteen alle geloofwaardigheid over boord.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Doedens

  Gisteren bij Ikea gegeten, patat met satësaus, groenten, zalm. Drinken: beker Sprite.
  Toen ik naar huis reed hield mijn denken er langzaam mee op… Ik merkte dat mijn beoordelingsvermogen plotseling heel sterk achteruit ging, maakte meerdere grote verkeersfouten, ( op een gegeven moment zag ik zelfs een vluchtheuvel over het hoofd en reed links er van de weg op en kwam op dus op de linker baanhelft te recht, tegen het verkeer in). Heb mijzelf vermand en ben voorzichtig naar huis gereden met de kennis dat er iets fout moet hebben gezeten in het eten van Ikea. Mijn idee is dat het de Sprite moet zijn geweest,waar aspartaam in zit….. Heftig om dit mee te maken en dan te bedenken dat miljoenen jonge kinderen deze zoetstof dagelijks binnen krijgen.. wat doet dat met de ontwikkeling van hun hersenen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Maegis.Avon

  Euhm niet giftig mits je er niet teveel van eet geld voor ALLE voedingsmiddelen, en deze methode om aspartaam te maken gebruiken we ook om Insuline te maken waarmee we diabetis patienten in leven houden. Wist u dat u dood neervalt bij het eten van 2 eetlepels keukenzout? Bij Aspartaan merk je pas wat aan de gezondheid na een halve liter…
  Blijft me verbazen hoe ongeinformeerd mensen zijn over wetenschappelijke technieken zoals genetische modificatie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jeroen Den Hartog

  Ik spreek hier even puur uit eigen ervaring, bij het drinken van cola light viel mij na enige tijd op dat iedere keer ongeveer een half uur na inname, ik wazig begon te zien, en dat ik een gedesoriënteerd gevoel kreeg, slappe knieën, en het gevoel niet helemaal in controle te zijn. Toen ik de proef op de som nam om te wisselen met gewone cola kwam ik erachter dat dit akelige gevoel met dat wazige zien alleen optrad na het drinken van cola light met Aspartaam. Ik ben dit verder eens gaan uitzoeken, en ik kwam tot de ontdekking dat er veel mensen gelijksoortige klachten ondervinden bij het drinken van Cola light. Navraag bij een bevriende neuroloog leerde mij dat dat dergelijke klachten waarschijnlijk een neurologische oorsprong hebben, een stof die inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze klachten die bij zover mensen voorkomen, en ook vaak dezelfde soort klachten zijn, mogen door de instanties niet genegeerd worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Uiltje

  Stevia is ronduit smerig omdat het inderdaad bitter is. Daardoor is je koffie en thee niet te drinken

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marja

  Klopt onze dochter had klachten van duizeligheid trillen wegvallen ed. Ze is nu gestopt met het drinken van cola met aspartaam en heeft geen klachten meer

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl