Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Sympathie voor Adolf Hitler

Nikolaos MichaloliakosDe Griekse autoriteiten hebben een onderzoek bevolen naar de banden tussen het leger en de politie en de neonazistische partij Gouden Dageraad. De partij zou niet alleen een militaire afdeling hebben, de leden van die afdeling zouden volgens sommige bronnen ook getraind worden door politieagenten en militairen die met de partij sympathiseren.

De Gouden Dageraad is de laatste twee jaar aan een steile opmars bezig in Griekenland, met onder meer de economische malaise als een vruchtbare voedingsbodem. De partij steekt haar extreemrechtse gedachtegoed niet onder stoelen of banken. De partijleiders betuigden al meermaals hun sympathie voor Adolf Hitler en houden er een openlijk racistisch discours op na.

Steun binnen gerecht, politie en leger
logo gouden dageraadDe Griekse overheid talmde tot nog toe om Gouden Dageraad daarvoor aan te pakken, mede doordat de partij naar verluidt wel op wat steun kan rekenen binnen de gerechtelijke wereld, de politie en het leger. Maar de moord op een linkse rapper, die in de schoenen van de Gouden Dageraad wordt geschoven, zette de autoriteiten aan om in actie te schieten.

De Griekse minister van Defensie Dimitris Avramopoulos heeft nu een onderzoek bevolen naar de banden tussen Gouden Dageraad en het leger en de politie. Zo zouden onder meer leden van de special forces die met de partij sympathiseren de militaire tak van Gouden Dageraad opleiden in gevechtstechnieken.

“Bij Gouden Dageraad hebben we een volledige militaire structuur met minstens drieduizend mensen die klaar zijn voor om het even wat”, liet een lid van Gouden Dageraad onlangs optekenen in een Griekse krant.

Lees verder op: DeMorgen.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl