Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Goochelen met schadelijke toevoegingen

kipfilet2Wij publiceerden op 15 september een artikel over rijst dat een hoge concentratie aan arsenicum bevat. Nu lijkt het alsof de corporate voedingsindustrie nog een andere gocheltruc uithaalt betreffende het gebruik van schadelijke toevoegingen in de pluimvee sector. Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift “Envirionmental Health Perspectives” (EHP), blijkt dat ondanks de vrijwillige terugtrekking van Pfizer’s arseenhoudende medicijn “Roxarsone” in 2011, vergelijkbare drugs gewoon door zijn blijven gebruikt door zowel de kip- als de kalkoenindustrie. Hierdoor wordt de consument nog steeds blootgesteld aan verhoogde niveaus van anorganisch arseen (IAS)

Roxarsone

De kwestie van het arseenhoudende medicijn kwam aan het licht in 2011 toen de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de resultaten had gepubliceerd van een door hen uitgevoerd onderzoek, waaruit bleek dat pluimvee dat behandeld was met “Roxarsone” een beduidend hoger niveau anorganisch arseen bevatte dan onbehandeld pluimvee. Na publicatie van dit onderzoek werden er geen maatregelen genomen door de. als schoothondje van de farmaceutische industrie bekendstaande FDA. Wel trok Pfizer met veel bombarie het middel terug uit de markt om het publiek te laten geloven dat kip en kalkoenproducten nu weer veilig waren.

Nitarsone

kalkoenNiets is echter minder waar! Roxarsone is namelijk niet het enige arseenhoudende geneesmiddel op de markt . Volgens onderzoekers van het “Johns Hopkins Center for a Livable Future” aan de Johns Hopkins University in Maryland , worden medicijnen vergelijkbaar met Roxarsone nog steeds gebruikt in de kip- en kalkoensector. Hoewel de verkoop van Roxarsone in de Verenigde Staten opgeschort blijft, wordt “Nitarsone”, ook een arseenhoudend geneesmiddel verkocht. Tegelijkertijd neemt de consumptie van kalkoen- en kalkoenhoudende producten per hoofd van de bevolking, zowel in de Verenigde Staten als in Europa toe.

Bronnen:
Envirionmental Health Perspectives
NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl