Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

2,5 miljoen vierkante kilometer méér ijs in zee dan in 2012

poolijsEr is een uitbreiding van 60 procent van de zee-oppervlakte dat bedekt is met ijs vergeleken met deze periode vorig jaar, wat gelijk staat aan ongeveer 2,5 miljoen vierkante kilometer. Dit na 2012 waarin er nog nooit zo weinig zee met ijs bedekt was, is een gebied zo groot als half Europa tussen de Canadese eilanden en Russische noordelijke kust daags voordat de jaarlijkse herbevriezing begint al een ijsachtige vlakte.

Noordwest passage geblokkeerd door pakijs

De Noordwest passage van de Atlantische naar de Stille oceaan bleef het hele jaar geblokkeerd door pakijs waardoor sommige schepen een andere route moesten kiezen. Een uitgelekt rapport van het IPCC die de ‘mail on sunday’ inzag, heeft verschillende wetenschappers ervan overtuigd dat we een periode van wereldwijde afkoeling ingaan die wel tot ongeveer de helft van deze eeuw aan kan houden en misschien zelfs langer.
Als dit klopt dan spreekt dit de computermodellen tegen die voorspellen dat we aan de vooravond staan van rampzalige opwarming van de aarde en dat het arctisch gebied volledig ijsvrij zou zijn in 2013.
Ondanks de oorspronkelijke voorspellingen accepteren vooraanstaande klimaatinstellingen nu dat er een “pause” is in de trend van het opwarmen van de aarde sinds 1997.
De officiele voorspellingen hebben geleid tot het investeren van miljarden in groene maatregelen om de effecten van klimaatverandering te bestrijden

Spoedvergadering VN en IPCC eind september

ipcc2De verandering in de voorspellingen hebben geleid tot een spoedvergadering bij de VN en het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) moet een rapport uitbrengen hierover in oktober. Een bijeenkomst voor de jaarlijkse klimaatconferentie staat gepland aan het einde van september.

Gelekte documenten tonen aan dat regeringen die de IPCC betalen, eisen dat er 1500 aanpassingen worden gedaan aan het vijfde klimaatrapport (AR5), een drie volumen tellende studie die elke vijf tot zeven jaar uitkomt- omdat ze vinden dat de huidige concept de pauze niet goed verklaart.
De mate waarmee temperaturen zullen stijgen met CO2 niveau’s, samen met de opwarming van de aarde de afgelopen 150 jaar, in totaal 0.8C, komt door de uitstoot van broeikasgassen door mensen zijn centrale thema’s.

Het IPCC zegt dat ze “voor 95% zeker weet” dat de opwarming van de aarde veroorzaakt wordt door mensen -in 2007 wisten ze dat voor 90% zeker- volgens de concepttekst.

Klimaatexpert in de VS Professor Judith Curry stelt vragen hoe dit waar kan zijn aangezien dat in tegenstelling tot de ‘groeiende zekerheid’ van de IPCC de “onzekerheid juist toeneemt” in wetenschappelijke kringen.

Wetenschap: Geen twijfel dat de opwarming is gestopt

Lange termijn cycli van de temperatuur van de oceanen, zei ze, wekken de suggestie dat de wereld een vergelijkbare periode ingaat zoals van 1965 tot 1975 toen er duidelijk sprake was van een koelende trend. Toen voorspelden sommige wetenschappers een aanstaande ijstijd.
Professor Anastasios Tsonis, van de University of Wisconsin zei: “We zitten al in koelende trend die volgens mij zeker de komende 15 jaar zal aanhouden, op z’n minst. Er is geen twijfel dat de opwarming van de jaren ’80 en ’90 is gestopt”.

Het IPCC zegt dat een pauze in de opwarming van zo’n 15 jaar past in hun voorspellingen. Andere experts zijn het erover eens dat natuurlijke cycli niet alle opwarming kan verklaren.

Bron: Zaplog.nl  Compleet Engelstalig artikel:lTelegraph.co.uk

 


 • Marco

  de natuurlijke cyclus is opwarming in rap tempo, smelten van de polen, en dan een mini-ijstijd.. dit is bekend.. Dusssss de vraag is nu.. is het begonnen??

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ikjel
 • Denys Goossens

  Wordt het een tijdje koeler, dan is er een ijstijd op komst. Wordt het weer een aantal decennia warmere, dan ineens dreigen alle ijskappen te smelten en het land te overstromen. Het probleem met onze soort is dat wij niet op dezelfde schaal leven als klimatologische en geologische fenomenen. En aangezien de mensheid nogal in de waan leeft zelf overal voor verantwoordelijk te zijn is het droef om te zien hoe onder het mom van redden wat er te redden valt hele verkeerde keuzes worden gemaakt die veel schadelijker zijn voor de hele natuur en de biodiversiteit dan het produceren van CO2.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jarth

  Zelf ben ik enkele jaren geleden nog luidkeels gaan verkondigen dat global warming een fabrikatie is van zakenmensen. MAAR ….

  Er is een dun pelletje ijs verschenen. Volgens deze site http://www.skepticalscience.com/Has-Arctic-sea-ice-recovered.htm is het echt dikke ijs nog steeds en in versnel tempo aan het smelten.

  Thermodynamica is zeer complex, het kan dus best dat er een dun pelletje vormt omdat het oude ijs in versneld tempo wegsmelt. De komende jaren kan de hele pool net zo goed weg zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rob de Groot

  Vandaag was er een Chinees schip de Rotterdamse haven binnengelopen die de Noordelijke route heeft genomen. Beetje tegenstrijdig dit artikel of zie ik iets verkeerd?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Een duidelijke en iets geloofwaardiger artikel (met name door de bronvermeldingen) op dit berich: thttp://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/09/10/climate_change_sea_ice_global_cooling_and_other_nonsense.html

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Queerik

  Een reactie op dit bericht: http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/09/10/climate_change_sea_ice_global_cooling_and_other_nonsense.html .Door de vele bronvermeldingen en verwijzingen naar andere artikel vind ik het artikel in deze link iets geloofwaardiger, geloof ik 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rob Lemeire

  Zo zei hoogleraar-geoloog Salomon Kroonenberg nog, enkele jaren geleden:
  ‘Vanaf 1978 – het jaar waarin de eerste metingen werden verricht – tot nu
  smelt het zeeijs inderdaad. Maar als je eenzelfde periode vanaf de jaren
  ’40 tot aan het tijdstip van die eerste meting zou bekijken, zie je dat
  het toen juist kouder werd’. Wat we tot hiertoe zien is dus helemaal niet zo speciaal, zelfs als u gelijk hebt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jarth

  Statistieken zijn er om geinterpreteerd te worden. ‘k vraag me regelmatig af wat de mensen die met hand en tand de opwarming verdedigen bezielt. Of zij die het ontkennen. Voorlopig weet niemand het zeker, ik ook niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl