Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Rebellen geven toe verantwoordelijk te zijn

nobelprijs

Barack Obama winnaar Nobelprijs Vrede

Syrische ‘rebellen’ in Ghouta, de voorstad van Damascus, hebben AP-reporter Dale Gavlak meegedeeld dat zij het waren, die verantwoordelijk zijn voor de aanval met chemische wapens vorige week..! Associated Press is er als de kippen bij, om te vertellen dat deze Dale Gavlak niet namens het persbureau spreekt; een extra bekrachtiging van het bericht, zo lijkt ons..! De reputatie van Gavlak is dusdanig dat zij als ‘betrouwbare bron’ kan worden gekwalificeerd. Ze was eerder correspondent voor PBS, BBC and Salon.com.

Volgens de westerse leiders zijn de strijdkrachten van president Bashar Al-Assad’s voor deze gifaanvallen verantwoordelijk. Maar de rebellen’ verklaren nu dat deze massamoord ‘te wijten is aan een ‘ongeluk’ dat veroorzaakt werd, doordat de rebellen niet met chemische wapens konden omgaan. Deze wapens werden hen, zo werd Dale Gavlak nog toevertrouwd, geleverd door het regime van Saudi Arabië..!

“Vanuit de tientallen interviews met doktoren, Ghouta-inwoners, de rebellen en hun families.. valt duidelijk af te leiden dat bepaalde rebellen chemische wapens ontvingen via de baas van de Saudische inlichtingendienst, Prinse Bandar bin Sultan. En dat deze ‘rebellen’ ook verantwoordelijk waren voor de dodelijke gifgas-aanval.”, zo schrijft Gavlak.  (back up versie here).

Onvoldoende training

gifgasDe rebellen vertelden aan Gavlak dat ze niet voldoende getraind zijn om met chemische wapens om te gaan, en dat hen zelfs helemaal niet verteld was, wat het preciés voor wapens waren. Oorspronkelijk zouden de wapen bedoeld zijn om ze over te dragen aan een tak van Al Qaida,’jabhat al-Nusra’ genaamd. “We waren erg nieuwsgierig naar dit wapentuig, maar helaas hebben sommige van de strijders deze wapens onhandig en onjuist behandeld en de raketten afgevuurd”, zo vertelde een militant, genaamd ‘J’ aan Gavlak..

Gavlak heeft dit verhaal door een andere militant, een vrouw genaamd ‘K’, bevestigd gezien; zij vertelde Dale Gavlak: “Ze hebben ons helemaal niet verteld wat voor wapens dit waren en hoe we ermee om moesten gaan. We wisten helemaal al niet dat het chemische wapens waren. We konden ons dat zelfs helemaal niet eens voorstellen.”

Abu Abdel-Moneim is de vader van een van de rebellen, en hij vertelde Gavlak: “Mijn zoon kwam twee weken geleden bij me en vroeg me wat ik vond van de wapens, die hij geacht werd rond te dragen.” Hij beschrijft deze wapens als ‘een buizenconstructie’, terwijl andere er weer uitzagen als een ‘grote gasfles’. De vader gaat zelfs zo ver dat hij de naam van Saudische militant noemt die deze wapens leverde, het was ene ‘Abu Ayesha’. Er zouden zelfs 12 rebellen bij het bekijken van de wapens omgekomen zijn, toen er plotseling een ontploffing plaatsvond. Daarnaast past een andere melding van door de rebellen in dit plaatje. “Meer dan een dozijn rebellen die ik heb geïnterviewd verklaren me allemaal hetzelfde: hun salarissen worden door de Saudische overheid betaald..!” Aldus Gavlak.

Leugens en nog eens leugens!

SYRIA-OBAMAAls dit uiterst goed gefundeerde verhaal waar is, van reporter Dale Gavlak, dan doet dit het hele verhaal van de VS, in de persoon van zowel Kerry, vice-president Joe Biden én president Barack Obama ontsporen..! Volgens al deze heren zijn er ‘onmiskenbare feiten, die keihard aantonen, dat het regime van Assad achter de gifgasaanvallen zat’…

Nogmaals, de reputatie van reporter/correspondent Dale Gavlak’s is té solide om deze verklaringen terzijde te schuiven als onzin. Ze is meer dan 20 jaar Midden-Oosten-correspondent voor Associated Press (AP). Daarnaast werkte ze, zoals gezegd, ook voor de BBC-News. De website waarop dit bericht als eerste verscheen, is MintPress, maar deze site is momenteel op zwart, wegens enorme toeloop van bezoekers. Dit is een legitieme media-organisatie, die gevestigd is in Minnesota (VS). Een artikel over deze organisatie verscheen vorig jaar in de Minnesota Post .

Bedenkelijke rol Saoedi Arabië

prince bandar al saud

Prince Bandar al Saud en President Vladimir Putin

De uiterst discutabele rol van Saudi Arabië, in het hele Syrië-drama, is eigenlijk al geen verrassing meer, gezien de agressieve wijze waarop Rusland van de week de dreiging te horen kreeg van de Saudi’s, dat wanneer Rusland niet zou stoppen met het ondersteunen van het bewind van Assad, dat er ‘terreurdaden zouden gaan plaatsvinden tijdens de aanstaande Olympische Winterspelen in Sochi in 2014..!

Prince Bandar zou volgens bronnen Vladimir Putin hebben gedreigd: aldus the Telegraph. “Ik kan u de garantie geven dat wij de Olympische Winterspelen in Sochi zullen beschermen volgend jaar. De Tjetjeense goepen die een gevaar vormen voor de veiligheid van de spelen, worden door ons gecontroleerd.”

De regering Obama gaat –zo is beloofd- de uitkomsten laten zien van het onderzoek van inlichtingendiensten, om aan te tonen dat Assad’s strijdkrachten achter de gifgas-aanvallen zaten. Maar volgens veel Amerikaanse regeringsfunctionarissen, die o.a. door the New York Times werden geïnterviewd, is er geen enkele ‘smoking gun’ te vinden, die bewijst dat president Assad iets kwaad kan doen in dit opzicht. En volgens kringen in de Amerikaanse veiligheidsdiensten, die wel door Associated Press zijn geciteerd, is de kwaliteit van het materiaal dat de regering Obama naar buiten wil brengen, niet bepaald  een ‘slam dunk’ (Basket ball: Men spreekt van slam dunk als de aanvaller die gaat scoren een hoge sprong maakt richting de ring en de bal dan in de basket ‘slaat’.)

Bron: WantToKnow.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl