Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Attention Deficit Hyperactive Disorder

leon-eisenberg-jpg

Leon Eisenberg

Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.

 Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren, en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).

 Aanmoediging tot medicijnverslaving

“ADHD is bedrog, met de intentie kinderen aan te moedigen tot een leven van medicijnverslaving en dit te rechtvaardigen,” zei Dr Edward C. Hamlyn, één van de oprichters van The Royal College of General Practitioners in 1998 over de verzonnen conditie. Aansluitend aan deze gedachte, zeggen psychiaters Peter Breggin en Sami Timimi, die beiden tegen pathologisering van de symptomen van ADHD zijn, dat ADHD meer een sociale constructie is dan een objectieve “stoornis”.

Psychiatrie gaat over het genereren van extreme winst voor grote farmaceuten
ritalin2Het oorspronkelijke doel voor pathologisering van ADHD symptomen, was natuurlijk om meer winst voor de farmaceutische industrie te genereren. Volgens de groep Citizens Commission on Human Rights International (CCHRI), die opkomt voor het publieke belang, nemen ongeveer 20 miljoen Amerikaanse kinderen momenteel gevaarlijke, dure, psychiatrische medicijnen voor bedachte gedragsmatige aandoeningen zoals ADHD. En bij nog eens ca. één miljoen kinderen is schaamteloos toegegeven dat er een verkeerde diagnose gesteld is met verzonnen gedragscondities, waarvoor psychiatrische medicatie wordt voorgeschreven.

Omzetgroei door bedenken van nieuwe ‘ziektes’

“Vergeet niet dat er maar twee manieren zijn waarop farmaceutische bedrijven geld kunnen verdienen: nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen, en nieuwe ziekten bedenken die al uitgevonden medicijnen kunnen behandelen,” schrijft Dr Jay Parkinson, MD, MPH, over de creëer-nep-ziekte industrie. “In de afgelopen tien jaar, hebben grote farmaceuten maar liefst 10 nieuwe medicijnen per jaar gemaakt,” voegt hij eraan toe, en merkt op dat veel van de mensen die verteld is dat ze last hebben van ADHD eigenlijk last hebben van “het gevolg van slecht ontwerp”, doelend op het conventionele sociale en educatieve systeem dat unieke individualiteit niet kan en wil herkennen.

Jacob Barnett

jacob barnett

14-jarige Jacob Barnett heeft een hoger IQ dan Einstein

Dit is zeker het geval voor Jacob Barnett, een 14-jarige autistisch genie wiens moeder werd verteld dat haar zoon waarschijnlijk nooit zou lezen of schrijven. Vandaag de dag is Jacob al bezig met zijn Master’s Degree in de kwantumfysica, terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten nog steeds op de middelbare school zitten. Hij is momenteel ook bezig met het ontwikkelen van zijn eigen originele theorie in astrofysica, blijkt uit recente rapporten.

“De psychiatrische en farmaceutische industrie besteedt per jaar miljarden dollars om het publiek, wetgevers en de pers te overtuigen dat psychiatrische aandoeningen zoals bipolaire stoornis, depressie, Attention Deficit Disorder (ADD / ADHD), Post Traumatische Stress Stoornis, enz. medische aandoeningen zijn en op één lijn liggen met verifieerbare medische aandoeningen zoals kanker, diabetes en hart- en vaatziekten”, legt CCHRI uit. “Maar anders dan echte medische aandoening, zijn er geen wetenschappelijke tests om het medische bestaan van een psychiatrische stoornis te controleren.”

Bron: aHealthylife.nl  (Vertaling – Romy Quint)

 


 • RH

  Word up, zo is het em net. Probleem ligt bij die moderne ouders met twee linkerhanden (van suiker) die het te hoog in de bol hebben met hun eigen nonsensikaal druk- en lekker mee-doen gedrag dat ze hun eigen kind al niet meer kunnen vertellen hoe je een band plakt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Petra

  Ja hoor want ik vind het gewoon leuk om mijn kind medicatie te geven die hij niet nodig zou hebben. En ik vond het geweldig om 3 jaar lang in een ggnet traject te zitten met allerhande therapieën voor mijn kind om er achter te komen dat hij een agressieve vorm van adhd heeft.

  Tis dus allemaal maar verzonnen en de grootste onzin.

  De gene die deze artikelen publiceren moeten maar eerst een research gaan doen bij de huidige situaties. Voordat ze zoiets plaatsen.

  Stelletje idioten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dana Basic

  het is oneerlijk om steeds het kind te willen veranderen en zogenaamd te helpen met medicatie, waar het eigenlijk de samenleving is die zou moeten veranderen. de diagnose adhd is niet meer dan een loze kreet om aan te geven dat je kind last heeft van zijn omgeving. Niet dat wij last van het kind hebben, of het kind last van zichzelf. Dat hebben we wel zo leren benoemen. ‘hij zit zichzelf in de weg’, er is zoveel onrust in dat koppie bla bla. Adhd met domheid/onwetendheid combineren is wat kinderen medicijnverslaafd maakt. En de moeder gelukkig. Kijk hoe goed het gaat nu, hij is zoveel rustiger. Fijn dat jij dat als moeder zo fijn vindt. En dat nu iedereen tenminste weer normaal kan lesgeven en er weer fijn meegedaan wordt….pfft. Er is niks veranderd. Het kind is nog steeds hetzelfde kind, alleen nu gedempt. Gedempt met troep, zodat het geheel aangepast aan de eisen van de samenleving weer mee kan doen. Bravo, we zijn een eind gekomen hoor….Als over 50 jaar blijkt dat je van die medicijnen vroeg alzheimer krijgt of hartziekten gaan we weer massaal roepen dat het toch allemaal vreselijk gesteld is met de farmaceutische industrie. Terwijl iedereen al hoort te weten wat een geldwolven het zijn. In plaats van steeds anderen te overtuigen van je medicijngebruik en hoe geweldig het wel niet voor je werkt, zou je je ook kunnen verdiepen ( dat lukt nu, want je slikt medicijnen waardoor je je weer kan concentreren) in een goede documentaire over de farmaceutische industrie.
  In plaats van je vol te proppen met medicijnen waarvan op de lange termijn nog niet veel bekend is ( of angstvallig verborgen wordt gehouden), zou je je ook kunnen neerleggen bij het feit dat je anders bent. Druk, zonder filter, met chaos, met enorm veel meer energie dan anderen, met een veel interessantere manier van denken, met veel meer kleur, spontaan, vaak ook veel humor. Veel sneller dan de meesten. Je denkt sneller, maakt je zinnen vaak niet eens af en tref je een adhdegenoot, heb je aan een half woord genoeg. Zelf elkaars fouten snap je vaak meteen. En je weet ook beter wanneer je elkaar met rust moet laten. Altijd op zoek naar avontuur en de uitdagende kanten van de wereld willen meemaken, voelen, ervaren. Je bent anders en je kijkt anders naar de wereld. Leer de wereld maar dat zij zich moeten aanpassen. Dan maar met ruis. Jochem Meijer kan het ook, dus waarom jij niet? Lukt het HBO niet omdat het teveel energie kost? Misschien moet je dan gewoon accepteren dat het het MBO wordt. Mijn buurmeisje wilde advocaat worden, maar ze kon niet meekomen op school. Dus is ze kraamverzorgster geworden. Misschien is het niet je zogenaamde adhd, maar zijn het je ouders die steeds blijven roepen dat je toch zo slim bent. Dat je , als je je maar zou kunnen concentreren, best het gymnasium had gekund. SO FUCKING WHAT. Dan heb je het gymnasium gedaan, ga je studeren en zit je met een burn out op de bank. Doe wat je kan. Doe wat je aankunt. Doe wat bij je past. En laat de rest lekker kletsen. Ze weten er geen reet van. Ze proberen je te helpen, maar mensen die deze ruis en drukte niet hebben, kunnen je helemaal niet helpen, want ze snappen er geen zak van. Ze praten elkaar na. En observeren van de buitenkant, wat er zich bij jou van binnen afspeelt. Al die meningen van al die kleine zielen bij elkaar. Echt….misselijk word ik ervan.Ik geloof best dat er bij de 1 stofjes in de hersenen niet zijn, niet aangemaakt worden, teveel ervan zijn, maar zeg dan; we zijn allemaal anders. Deal with it. En dat we de omslag gaan maken naar het aanpassen van het onderwijs, in plaats van het krampachtig blijven duwen op het vierkantje om het in een rondje te krijgen. We hebben allemaal een andere vorm en de malletjes mogen nu wel een keer aangepast worden, in plaats van de vorm. Dank u. En nou opzouten met die kutartikelen en dat gekrakeel bij de comments, mijzelve incluis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dana Basic

  het is oneerlijk om steeds het kind te willen veranderen en zogenaamd te helpen met medicatie, waar het eigenlijk de samenleving is die zou moeten veranderen. de diagnose adhd is niet meer dan een loze kreet om aan te geven dat je kind last heeft van zijn omgeving. Niet dat wij last van het kind hebben, of het kind last van zichzelf. Dat hebben we wel zo leren benoemen. ‘hij zit zichzelf in de weg’, er is zoveel onrust in dat koppie bla bla. Adhd met domheid/onwetendheid combineren is wat kinderen medicijnverslaafd maakt. En de moeder gelukkig. Kijk hoe goed het gaat nu, hij is zoveel rustiger. Fijn dat jij dat als moeder zo fijn vindt. En dat nu iedereen tenminste weer normaal kan lesgeven en er weer fijn meegedaan wordt….pfft. Er is niks veranderd. Het kind is nog steeds hetzelfde kind, alleen nu gedempt. Gedempt met troep, zodat het geheel aangepast aan de eisen van de samenleving weer mee kan doen. Bravo, we zijn een eind gekomen hoor….Als over 50 jaar blijkt dat je van die medicijnen vroeg alzheimer krijgt of hartziekten gaan we weer massaal roepen dat het toch allemaal vreselijk gesteld is met de farmaceutische industrie. Terwijl iedereen al hoort te weten wat een geldwolven het zijn. In plaats van steeds anderen te overtuigen van je medicijngebruik en hoe geweldig het wel niet voor je werkt, zou je je ook kunnen verdiepen ( dat lukt nu, want je slikt medicijnen waardoor je je weer kan concentreren) in een goede documentaire over de farmaceutische industrie.
  In plaats van je vol te proppen met medicijnen waarvan op de lange termijn nog niet veel bekend is ( of angstvallig verborgen wordt gehouden), zou je je ook kunnen neerleggen bij het feit dat je anders bent. Druk, zonder filter, met chaos, met enorm veel meer energie dan anderen, met een veel interessantere manier van denken, met veel meer kleur, spontaan, vaak ook veel humor. Veel sneller dan de meesten. Je denkt sneller, maakt je zinnen vaak niet eens af en tref je een adhdegenoot, heb je aan een half woord genoeg. Zelf elkaars fouten snap je vaak meteen. En je weet ook beter wanneer je elkaar met rust moet laten. Altijd op zoek naar avontuur en de uitdagende kanten van de wereld willen meemaken, voelen, ervaren. Je bent anders en je kijkt anders naar de wereld. Leer de wereld maar dat zij zich moeten aanpassen. Dan maar met ruis. Jochem Meijer kan het ook, dus waarom jij niet? Lukt het HBO niet omdat het teveel energie kost? Misschien moet je dan gewoon accepteren dat het het MBO wordt. Mijn buurmeisje wilde advocaat worden, maar ze kon niet meekomen op school. Dus is ze kraamverzorgster geworden. Misschien is het niet je zogenaamde adhd, maar zijn het je ouders die steeds blijven roepen dat je toch zo slim bent. Dat je , als je je maar zou kunnen concentreren, best het gymnasium had gekund. SO FUCKING WHAT. Dan heb je het gymnasium gedaan, ga je studeren en zit je met een burn out op de bank. Doe wat je kan. Doe wat je aankunt. Doe wat bij je past. En laat de rest lekker kletsen. Ze weten er geen reet van. Ze proberen je te helpen, maar mensen die deze ruis en drukte niet hebben, kunnen je helemaal niet helpen, want ze snappen er geen zak van. Ze praten elkaar na. En observeren van de buitenkant, wat er zich bij jou van binnen afspeelt. Al die meningen van al die kleine zielen bij elkaar. Echt….misselijk word ik ervan.Ik geloof best dat er bij de 1 stofjes in de hersenen niet zijn, niet aangemaakt worden, teveel ervan zijn, maar zeg dan; we zijn allemaal anders. Deal with it. En dat we de omslag gaan maken naar het aanpassen van het onderwijs, in plaats van het krampachtig blijven duwen op het vierkantje om het in een rondje te krijgen. We hebben allemaal een andere vorm en de malletjes mogen nu wel een keer aangepast worden, in plaats van de vorm. Dank u. En nou opzouten met die kutartikelen en dat gekrakeel bij de comments, mijzelve incluis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Res

  Voor PDD-NOS en Asperger is er geen medicijn hoor. Dat is autisme, dus iets heel anders. Bij autisme krijg je enkel vaardigheid trainingen (zoals sociale vaardigheden). Even onderzoek doen voordat je onzin uit gaat kramen, weet je eigenlijk wel wat autisme is? Waarschijnlijk niet. Als je zou weten hoe de kinderpsychiatrie (en jeugdpsychiatrie) werkt zou je zulke onbenullig opmerkingen niet eens maken. Ze stellen juist het diagnosticeren zoveel mogelijk uit, ook omdat de hersenen nog groeien en dus kunnen veranderen. Echter autisme en ADHD zullen nooit veranderen daar het pervasieve stoornissen zijn. Door dit soort reacties te plaatsen ben je erg denigrerend bezig naar de duizenden kinderen in Nederland die lijden (in meer of mindere mate) aan welke vorm van autisme of ADHD dan ook. Wel is het waar dat de diagnose ADHD te vaak gesteld wordt, ook omdat de symptomen erg op dat van PDD-NOS lijken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anya Auer

  Zo enorm met je eens!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anya Auer

  Als ervaringsdeskundige…ook zooooo enorm met je eens!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anya Auer

  Wat goed en heel dapper dat je deze reactie hebt gepost! Het is ook zo nodig om jouw ervaring te laten horen! Mijn dochter is pas op haar 16e met ADD gediagnosticeerd en was ook zo opgelucht om nu te weten waarom het haar niet lukte te doen wat anderen wel konden, terwijl ze wist dat ze minstens even intelligent was of zelfs meer. Dat heeft zooooveel betekent voor haar zelfbeeld, haar zelfvertrouwen. Ze was van het tweetalig Atheneum via havo terechtgekomen op het VMBO met uitzicht op daar zelfs geen diploma. Na de eerste intake van Ritalin begon de omkering, terug naar have en naar atheneum met WEL plezier in school, leren en veel meer zelfvertrouwen. Ze ging geschiedenis studeren op de universiteit en hoeft ritalin nog maar incidenteel te gebruiken omdat ze als ADD’er door haar diagnose begrip en zelfinzicht heeft gekregen en handvatten hoe met haar conditie om te gaan. Die medicatie is dus een fantastisch hulpmiddel om door een moeilijke periode heen te komen en te leren over de eigen situatie en hoe daarmee te dealen. Net als jij. Je leert de ADD managen als je er inzicht in krijgt en niet stomweg zegt dat het iets is wat anderen voor je verzonnen hebben. Wake up people, het is wel degelijk realiteit!! Bizar dat dit wordt benaderd zoals door de psychiater op zijn sterfbed en een soort van anti-stroming. Gelukkig hadden wij een andere psychiater.
  Go girl, quiet rebel, je bent al wijs voor je 14 jaar!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • R

  Mijn dochter kreeg op haar negende de diagnose ADD en heeft tot haar 16e geslikt, terwijl ik zelf een aspirine al veel vind, maar het hielp haar en ze heeft het zelf gestopt toen ze voelde dat het niet meer nodig was.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rebecca Mud

  Die links gaan direct naar het Scientology genootschap die in marsmannetjes geloven maar niet in adhd? Eeehm…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Quiet Rebel

  Sorry dat ik toch reageer, maar ik voelde gewoon echt de behoefte daartoe.
  Het heeft niets te maken met het kind willen veranderen. Het is gewoon een hulpmiddel zodat kinderen (en ook volwassenen) juist kunnen laten zien wat ze kunnen. Als je niet weet dat je AD(H)D hebt en/of er geen medicijnen voor krijgt dan raak je juist met jezelf in de knoop. Dan raak je gefrustreerd omdat je weet dat je het kan alleen lukt het je niet om het te laten zien. Dan zien kinderen hoe gemakkelijk hun leeftijdsgenootjes het hebben terwijl zij veel moeite moeten doen om hun koppie erbij te houden, niet omdat ze het niet snappen of dat het ze niet interesseert maar gewoon omdat ze moeite hebben met concentreren. Kinderen raken er echt niet meteen medicijnverslaafd aan, ze vergeten regelmatig hun pilletje in nemen of hebben soms gewoon simpelweg geen zin om een pil in te nemen. Dan ben je dus niet verslaafd. Ze moeten er soms harder voor werken, maar dat is toch hun eigen keuze.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Suzy Vanhamel

  mijn dochter is nu bijna 15j. en zij ervaart hetzelfde. Zeer impulsief met alles eruit te flappen zonder erbij na te denken waa ze achteraf enorm spijt van heeft. Moeilijke concentratie, zich slecht kunnen uitdrukken wat ze wil zeggen. Met haar medicatie ( Relatine) lukt het veel beter om haar in school te concentreren en haar impulsiviteit onder controle te houden. Ze zeiden vroeger ook dat ze geen gewoon onderwijs aankon, maar ondertussen zit ze in het 3e middelbaar en volgt ze Voeding-Verzorging. Ze wil Hbo5 doen. Momenteel heeft ze ook zeer goede resultaten ( 78 % ). We moeten haar thuis wel helpen met samenvattingen e.d. maar So What? Ze moet het tenslotte zelf bewijzen in school en dat lukt haar prima!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • claudia

  Adhd is een verzonnen ziekte !
  En leverd heel veel geld op !
  En vaak geven ouders dit alleen omdat hier door school op aangedrongen word .zelfs bij kinderen die thuis geen enkel probleem hebben. Schandalig gewoon. Terwijl medicijnen op langere termijn vaak schade aanrichten.waardoor er echt schade aan de hersenen ontstaat.
  Ik vind t dieptriest dat de overheid niet ingrijpt . En zorgt dat er meer leerkrachten goed opgeleid worden.en de klassen minder groot worden. Zodat kinderen niet de dupe worden .
  En verslaving heeft echt niets te maken met een dagje over kunnen slaan. En nogmaals t is een verzonnen ziekte !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • claudia

  Natuurlijk zijn er kinderen die echt hele erge concentratie problemen hebben en bij medicatie gebaat zijn .maar ondertussen zijn er heel veel kinderen die t niet nodig hebben en t toch word opgedrongen.buiten dat zouden ze eerst moeten kijken waardoor een kind concentratie problemen heeft aangezien dit vaak een heel andere rede heeft als een afwijking in de hersenen.en helaas word vaak meteen een recept uitgeschreven .ipv bijvoorbeeld de thuissituatie eens goed te bekijken of evt andere achterliggende oorzaken. Als je zelf niet goed in je vel zit bv. Dan is je concentratie ook niet goed .maar grijp je ook niet direct naar een medicijn .
  En als ouders niet goed in hun vel zitten voelen kinderen dit ook .en reageren daar ook op.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • claudia

  Helemaal mee eens !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Quiet Rebel

  ADHD is geen verzonnen ziekte. Ik heb zelf de diagnose ADD. Die heb ik niet gekregen omdat mijn school daarop aandrong en ook niet door mijn ouders. Ik voelde zelf dat ik er veel meer moeite mee had dan de rest. Ik wist helemaal niet echt wat ADHD was. Dus wat u zegt slaat helemaal nergens op, ADHD kan je zelfs aantonen met een hersenscan. Ik heb nu al een paar maanden geen medicatie geslikt, ik ben er gewoon mee gestopt en heb er totaal geen last van gehad. Sommigen mensen zijn gewoon heel gevoelig voor verslaving. En sowieso als je de diagnose krijgt is het helemaal geen verplichting om medicijnen te slikken en school staat ook helemaal buiten die keuze. Als je die diagnose krijgt kijken ze ook eerst naar andere mogelijkheden om je te helpen en ze kijken ook naar andere mogelijke redenen waardoor je concentratie problemen hebt. Ze kijken juist eerst ook naar hoe de thuissituatie en de situatie in de klas zijn en proberen je ook op die gebieden te helpen.
  Ik geloof best dat er ook een heleboel kinderen zijn die de diagnose hebben terwijl ze geen ADHD hebben, dat geloof ik best. Maar dat betekent niet meteen dat ADHD een verzonnen ziekte is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • L.V.

  Claudia heeft duidelijk geen idee waar ze het over heeft. Zelden zoveel ongenuanceerde onwetendheid in zo weinig zinnen kunnen vinden. Ritalin is niet schadelijk (het wordt al sinds 1937 aan kinderen voorgeschreven), niet verslavend (sterker: adhd-ers zonder medicatie gaan vaak aan de drugs, adhd-ers mét medicatie hebben die niet meer nodig om tot rust te komen), maar het zorgt er wel voor dat een impulsief en ongeconcentreerd kind zich toch normaal kan ontwikkelen (lichamelijk, geestelijk, sociaal en cognitief).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • L.V.

  Helemaal mee eens, Petra!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • een moeder

  Helemaal eens als je kind na jaren van hulp verlener naar hulp verlener wordt gesleept en door school een zwaar negatief zelfbeeld krijgt. Daar door zelfs op sociaal emotioneel gebied zich niet meer ontwikkeld door alle negatieve aandagt en telkens de gang op wordt gestuurd. Dan maar een tabletje waardoor hij zich zelf rustiger kan houden. Weer trots op zichzelf kan zijn en weer vriendjes heeft. En hij voeld het zelf aan of hij wel of niet die tablet inneemd. VOOR HEM IS HET EEN UITKOMST. EN DAT IS WAT BELANGERIJK IS ZIJN LEVEN ZIJN ONTWIKKELING GAAT MIJ BOVEN ALLES.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lisa

  Bullshit! Misschien dat sommige kinderen die gewoon een beetje druk zijn te snel gediagnosticeerd worden met ADHD maar als je het echt hebt dan is er wel degelijk een enorm verschil in het denkproces, reactievermogen en hebben die kinderen heel veel struggles met zichzelf en de kaders van deze samenleving. Geloof me ik weet t van dichtbij! En jarenlang hebben vele mensen geroepen dat die kinderen gewoon beter opgevoed moeten worden maar geloof me ga der maar eens aan staan.. na 1 week word je al gek! Dus het is onzin dat ADHD niet bestaat.. wel ben ik het er mee eens dat er soms te zware medicatie voorgeschreven word of zoals ik net al zei te snel gediagnosticeerd word.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nicolette van Neerbos

  Wat een onzin. Dit bericht kwam twee jaar geleden ook al voorbij… ADHD is gewoon een effidence based bestaande aandoening. Te wijten aan foutieve overdracht van serotonine en dopamine in de hersenen. Ritalin en dexamfetamine zijn in deze niet bedoeld als geestverruimend maar zorgen ervoor dat bovengenoemde overdracht net zo verloopt als bij mensen zonder deze aandoening!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ACDC
 • M. Wienholts

  Quiet Rebel,
  Heel mooi verwoord.
  Voor iemand van 14 verdien je een dikke pluim!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • maria

  hieruit blijkt wel dat hij de ziekte niet kent en dus zijn vak niet verstond

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Petunia

  Mooi verwoord!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tobi As

  Als ADHD verzonnen is ben ik ook verzonnen. Pas op mijn 18e gediagnostiseerd maar daardoor zijn er wel heel veel vragen weggevallen en beter functioneren dankzij o.a. medicatie

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Clenn

  Amai sorry ma als je er niks van kent zou je gewoon beter zwijgen. Ik ben 38j en ik heb ADHD, ADD en borderline en zonder mijn medicatie zou ik hier al lang nie meer rondlopen. Dus hou uw onbenullige opmerkingen vo uzelf kind, want je brengt er niemand iets mee bij…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Het probleem in Amerika is dat daar ieder druk kind, ongeacht de oorzaak van het gedrag, al heel snel het stempel ADHD opgedrukt krijgt, waardoor het zicht op de aantallen WERKELIJKE ADHDers sterk vertroebeld is. Als de man beweerd had dat ADHD in veel gevallen een misdiagnose is, had hij gelijk gehad. En waarschijnlijk is dat ook wat hij in werkelijkheid gezegd heeft. Maar $cientology staat er om bekend dat ze de feiten over ADHD verdraaien. Een aantal jaren geleden tekende de sekte bij de Nederladse RECLAMECODECOMMISSIE protest aan tegen een sterspotje van de Hersenstichting waarin ADHD als aangeboren aandoening werd beschreven. Omdat de Hersenstichting haar geld liever besteedde aan het helpen van patiënten dan aan het doorspitten van alle wetenschappelijke studies om aan te tonen dat hun bewering klopte, besloot men er geen halszaak van te maken en vrijwillig het woordje aangeboren uit het spotje te schrappen. En wat beweerde het persbericht van $cientology??? De Nederlandse RECHTBANK had UITSPRAAK gedaan dat bewezen was dat ADHD NIET AANGEBOREN was.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Ik heb de diagnose pas op mijn 40e gekregen, en toen vielen alle puzzelstukjes op hun plaats… altijd al geweten dat ik anders was, dat ik informatie anders binnenkreeg en er anders op reageerde, dat mijn gedrag niet ‘normaal’ was, maar nooit begrepen waarom dat zo was en waarom ik daar ondanks alle moeite die ik deed niets aan kon veranderen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Als je al gek wordt van een ADHDer moet je je eens voorstellen hoe gek die ADHDer zelf wordt van die eeuwige tornado in zijn kop. Toen ik een week ritalin had, vroeg de arts aan me wat het met me deed. Mijn antwoord: ik begrijp nu voor het eerst in mijn leven wat peace of mind betekent.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Oneens. De ADHDer WIL zelf helemaal niet zo zijn, wil niet altijd en eeuwig direct op zijn meest primaire instincten reageren voordat hij de kans heeft een rationele afweging te maken. Maar hij heeft geen keus. Zijn verstand hobbelt altijd een stapje te langzaam achteraan. Hij heeft allang op zijn ruggemerg gereageerd als hij beseft dat hij WEER een blunder heeft begaan. De enige situatie waarin ADHD handig is, is in een noodsituatie. Dan is op je ruggemerg reageren vaak de reden dat je overleeft of een ander kan redden. Daarom zijn zoveel ADHDers ook luchtverkeersleiders, F16 piloot of triage verpleegkundige. Split second decisions

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Wel met een MRI of een SPECT scan

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Miss Molly

  Ben jij van de $cientology, dan, Christoffel? Dat zijn propaganda sites van die sekte, die al decennia lang een heksenjacht voert tegen ADHD omdat sekteleider Lafayette John Hubbard de sekte probeerde te verrijken met een lucratieve ‘behandeling’die hij zelf had bedacht, en die vervolgens door ECHTE wetenschappers genadeloos de grond in is geboord.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Mister Ed

  Mijn oudste dochter is nu 24 en had ook de diagnose ADHD toen ze een jaar of 10 was. Heeft kort medicijnen geslikt en therapie gehad. Ze heeft nu een leuke baan als planner en woont al een aantal jaar gelukkig samen. Dus het is pure onzin dat iemand die ritalin heeft geslikt, nooit meer van de medicijnen af komt. Ik vind het ook een faal opmerking dat ADHD niet zou bestaan en doet geen recht aan de mensen die al jaren met die diagnose rond lopen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • b.groeneweg

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl